Doorgaan naar hoofdcontent

Jongeren: bereid ons beter voor op de overstap naar volwassenen-ggz

 
Jongeren: bereid ons beter voor op de overstap naar volwassenen-ggz
Jongeren die een behandeling in de jeugd-ggz krijgen, maken na hun 18e de overstap naar de volwassenen-ggz. Veel van hen voelen zich niet goed voorbereid op de veranderingen die dit met zich meebrengt. Ook ervaren zij belangrijke verschillen tussen de jeugd- en volwassenen-ggz. Dat blijkt uit een peiling van de Vraagbaak, het jongerenpanel van de NJR en het Kenniscentrum.


Dapagliflozine (Forxiga®)
Medicijn


Towards better care for women with schizophrenia-spectrum disorders
Mannen én vrouwen hebben recht op ongelijke behandeling. Bodyl Brand, Janna de Boer, Paola Dazzan en Iris Sommer beschrijven in hun artikel 'Towards better care for women with schizophrenia-spectrum disorders' wat er nodig is om de zorg voor vrouwen met schizofrenie-spectrum stoornissen te verbeteren.


Anderhalvemeter-maatschappij geen impact op behandeluitkomst
Er is geen bewijs voor een afname van behandeluitkomsten in de periode van social distancing. Dit blijkt uit een onderzoek van Edwin de Beurs en collega's. Online sessies bleken geen negatieve consequenties te hebben voor de behandeluitkomst van patiënten, en ook wanneer patiënten halverwege moesten switchen, bleek dit geen gevolgen te hebben.


'Verpleging, laat bescheidenheid varen en voorkom nieuwe drama's'
De Onderzoeksraad voor de Veiligheid kraakt harde noten in het eerste deelrapport over de aanpak van de coronacrisis. Als verpleging kunnen we ook lessen trekken uit de conclusies.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.