Doorgaan naar hoofdcontent

Afweercellen houden stand tegen omikron, antistoffen vrijwel niet

 
Afweercellen houden stand tegen omikron, antistoffen vrijwel niet
Na vaccinatie opgewekte T-cellen zijn goed in staat om de omikronvariant van het coronavirus te herkennen. Antistoffen lukt dat vrijwel niet, maar een boostervaccin helpt daarbij. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.


MST stopt definitief met handen schudden
Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede schaft het geven van handen, in onbruik geraakt door corona, definitief af. Dat vindt het ziekenhuis veiliger, ook in de toekomst. Groeten mag je daar voortaan alleen met woorden.


Vacature – Projectleider
Draag je graag een steentje bij aan betere zorg? Vind jij het leuk om processen en informatie-uitwisseling steeds verder te verbeteren? Ben je graag de spin in het web tussen zorgverleners in de regio? Dan zijn wij op zoek naar jou!  Het...


Sterfte in januari lager dan verwacht, toename in week 4
In week 4 overleden naar schatting 3 350 mensen, bijna 100 minder dan verwacht, maar wel meer dan in de week ervoor. In heel januari 2022 overleden ruim 450 minder mensen dan verwacht.


Overledenen per week, provincie en gemeente, week 4, 2022
Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.