Doorgaan naar hoofdcontent

Overledenen per week, provincie en gemeente, week 1, 2022

 
Overledenen per week, provincie en gemeente, week 1, 2022
Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers.


Sterfte verder gedaald in week 1
In de eerste week van 2022 overleden naar schatting 3 450 mensen. Dat zijn er bijna 150 meer dan verwacht. Er was vooral een daling bij 80-plussers, hier is geen oversterfte meer. Onder mensen jonger dan 80 jaar is er wel oversterfte.


Erasmus MC werkt intensiever samen met ziekenhuis Curaçao
De ziekenhuisapotheek van het Erasmus MC sluit binnenkort een contract af met het Curaçao Medical Center voor het professionaliseren van de farmaceutische zorg. Het afgelopen jaar waren tien Rotterdamse apothekers en een apothekersassistent op Curaçao om te helpen de coronacrisis het hoofd te bieden. Deze intensieve samenwerking is uniek voor Nederland.


Nicitz breidt reikwijdte Amigo! verder uit
Nictiz heeft zijn kennisplatform Amigo! voor het toepassen van digitale gegevensuitwisseling uitgebreid. Het bevat nu ook praktische toepassingsinformatie voor het versturen van de professionele samenvatting (PS) van de huisarts en van een spoedmelding naar de meldkamer. Standaardeninstituut Nictiz introduceerde Amigo! in 2020. Het ondersteunde al partijen bij het invoeren van digitale...


Psychiatrie in de media, week 2 (deel 1)
Onze patiëntenzorg, ons vak en de activiteiten van de vereniging zijn regelmatig onderwerp van gesprek in de media. Een selectie van deze media-aandacht in week 2:


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.