Doorgaan naar hoofdcontent

Mensen geboren in 2002 of eerder: maak nu online uw afspraak voor een boostervaccinatie

 
Mensen geboren in 2002 of eerder: maak nu online uw afspraak voor een boostervaccinatie
Mensen geboren in 2002 of eerder kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD'en voor een corona boostervaccinatie. Lees meer


Uitwisseling hartmassageapparaat LUCAS vergroot kans op goede afloop reanimatie
Vanaf januari gaan Amsterdam UMC, OLVG en de Ambulance Amsterdam het hartmassageapparaat de LUCAS uitwisselen. Door deze samenwerking hoeft de LUCAS bij aankomst in het ziekenhuis niet te worden losgemaakt van de patiënt. Dit verbetert de kansen op een goede afloop voor de patiënt, meldt het Amsterdam UMC.


De Jonge: boosteren gaat snel, maar hogere opkomst is nodig
Het zetten van boostervaccinaties tegen het coronavirus gaat sneller dan verwacht. Dinsdag worden de laatste 18-plussers opgeroepen om een afspraak te maken, zegt demissionair zorgminister Hugo de Jonge. Maar hij benadrukt ook dat op dit moment nog onvoldoende mensen de extra prik zijn komen halen.


Omikronvariant oorzaak in 91 procent van besmettingen regio Amsterdam
De omikronvariant van het coronavirus zorgt in de regio Amsterdam momenteel voor 91 procent van de besmettingen. Dat hebben het Amsterdam UMC en de GGD Amsterdam bekendgemaakt op basis van een steekproef. 69 van de 76 onderzochte positieve coronatesten bevatte de omikronvariant. Het gaat om positieve testuitslagen van afgelopen zondag.


Kamerbrief over Maatregelenbrief COVID-19 3 januari 2022
Minister De Jonge (VWS) informeert de Tweede Kamer over Maatregelenbrief COVID-19 3 januari 2022.De Eerste Kamer heeft een afschrift van deze brief gekregen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.