Doorgaan naar hoofdcontent

De tekorten van 2021: Meer jongeren dan ooit psychisch ongezond

 
De tekorten van 2021: Meer jongeren dan ooit psychisch ongezond
Van de wooncrisis tot de hoge werkdruk in de zorg en het onderwijs, 2021 was het jaar van de tekorten. In de laatste dagen van het jaar staat NU.nl in een speciale serie stil bij deze problemen. Hoe zijn ze ontstaan? Maar vooral: wat zijn de oplossingen? Vandaag: mentale gezondheid.


Gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders van Velsen wenst u een hoopvol 2022!
29 december 2021 De meesten van u hadden zich de feestdagen waarschijnlijk anders voorgesteld. De huidige lockdown vraagt opnieuw veel van u allemaal. De zorg, ondernemers, de politie, het onderwijs, de cultuursector, ouderen, kinderen en jongeren, iedereen heeft op zijn eigen manier te maken met de huidige strenge maatregelen.  We hopen dat 2022 een jaar wordt waarin corona steeds minder...


Maasstad Ziekenhuis trekt financiering aan van 100 miljoen euro
Het Maasstad Ziekenhuis heeft met drie banken een financiering van 100 miljoen afgesproken voor 2021-2025. Het geld gaat naar de verbouwing van de spoedeisende hulp, de afdelingen neonatologie en verloskunde en voor versnelde innovaties die noodzakelijk zijn door corona.


JBZ plant uitbreiding thuismonitoring na goede resultaten
Het Monitoringscentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft het afgelopen jaar zorg op afstand geboden aan ruim 1000 patiënten. Het JBZ biedt thuismonitoring voor onder meer patiënten van de afdelingen cardiologie en longgeneeskunde. Er wordt nu gekeken naar uitbreiding voor specialismen zoals oogheelkunde en orthopedie. Ook loopt er een pilot voor patiënten met COPD in de...


Dagrecord GGD, in totaal nu ruim 3,7 miljoen boosterprikken gezet
Ruim 3,7 miljoen mensen hebben inmiddels een boosterprik tegen het coronavirus gekregen. Dat zijn er bijna 750.000 meer dan de stand afgelopen zondag en bijna 1,4 miljoen meer dan een week geleden. Bijna een kwart van alle volwassenen heeft een oppepprik gekregen.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.