Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 21, 2023 tonen

Welkom nieuwe leden!

Welkom nieuwe leden! Welkom nieuwe leden! Als vereniging van professionals in de bijzondere tandheelkunde zijn we blij met nieuwe leden, want samen staan we sterk! Een warm we...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Zorgthuisnl wil miljard van VWS voor loonsverhoging vvt

Zorgthuisnl wil miljard van VWS voor loonsverhoging vvt 21 maart 2023 - Bestuurder Hans Buijing van brancheorganisatie Zorgthuisnl wil van het ministerie van VWS een miljard euro structureel per jaar om een extra loonsverhoging van vvt-medewerkers te betalen. "We zien dat ons personeel het financieel heel zwaar heeft,   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

TOPGGz-keurmerk PsyQ afdelingen ADHD en EDIT verlengd

TOPGGz-keurmerk PsyQ afdelingen ADHD en EDIT verlengd Op 16 maart jl. is het TOPGGz-keurmerk voor zowel PsyQ Afdeling en Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en ouderen (PsyQ ADHD) als PsyQ EDIT verlengd. De afdelingen hebben aangetoond dat ze zeer gespecialiseerde cliëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en het delen van nieuw opgedane kennis. Lees verder   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Arian over zijn tijd in cliëntenraad: "Altijd serieus genomen"

Arian over zijn tijd in cliëntenraad: "Altijd serieus genomen" Na 5 jaar neemt Arian afscheid van de cliëntenraad van FACT. Hij kijkt met veel plezier terug op deze tijd en raadt andere cliënten aan om lid te worden. Er is over het algemeen weinig animo voor cliëntenraden.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

CCMO ontwikkelt patiëntvriendelijke PIF

CCMO ontwikkelt patiëntvriendelijke PIF De CCMO vindt een toegankelijke PIF voor studiedeelnemers en onderzoekers van groot belang. Daarom heeft de CCMO het project 'Toegankelijke PIF' opgestart. Het Dutch Oncology Research Platform (DORP) gaat het project vormgeven.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

CBS – vooral kinderen uit bijstandsgezinnen geen kansrijke start

CBS – vooral kinderen uit bijstandsgezinnen geen kansrijke start 21 maart 2023 – De aanwezigheid van hulpbronnen in gezinnen is van belang voor een goede start van een kind. In dit artikel is gekeken naar onderwijsniveau, arbeidsparticipatie, welvaart, gezinsstabiliteit en mentale gezondheid van ouders in de eerste duizend dagen. Bij kinderen die opgroeien in bijstandsgezinnen is bij 9 procent sprake van een opeenstapeling van…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

App voor slimme eiwitcombinaties bij vega(n) voeding voor ouderen

App voor slimme eiwitcombinaties bij vega(n) voeding voor ouderen Steeds meer voedselaanbieders "vergroenen" de menu's in zorginstellingen en ziekenhuizen. Om de voedingstoestand van ouderen hierbij te bewaken, wordt aan Wageningen University & Research een app ontwikkeld. Met behulp van artificial intelligence maakt deze app slimme combinaties van voedingsmiddelen om de "eiwitpuzzel" op te lossen bij vergroening van menu's. Dat vertelde dr. ir. Pol Grootswagers, [...] The post App voor slimme eiwitcombinaties bij vega(n) voeding voor ouderen appeared first on Nieuws voor diëtisten.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Coronaprotocol vervalt; algemene maatregelen voor luchtwegvirussen om zorg veilig te houden

Coronaprotocol vervalt; algemene maatregelen voor luchtwegvirussen om zorg veilig te houden Nu de coronamaatregelen landelijk zijn komen te vervallen, gaan we met corona hetzelfde om als met andere luchtweginfecties, zoals griep. De maatregelen voor corona worden zoveel mogelijk gelijk getrokken met de maatregelen die worden getroffen bij…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Geneeskundestudenten voeren actie voor een stagevergoeding

Geneeskundestudenten voeren actie voor een stagevergoeding Dinsdag 21 maart 2023 voeren geneeskundestudenten online actie voor een goede stagevergoeding tijdens hun coschappen. Geneeskundestudenten lopen het grootste deel van hun master coschappen in algemene ziekenhuizen. Zij krijgen hiervoor ...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .