Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 27, 2023 tonen

Save the date Netwerk Innovatie: Preventie en Leefstijl

Save the date Netwerk Innovatie: Preventie en Leefstijl Op donderdag 11 mei organiseert de Federatie Medisch Specialisten het Netwerk Innovatie van 19.00-21.00 uur in de Domus Medica in Utrecht (inloop met buffet vanaf 18.00 uur). Het thema van deze avond is Preventie en leefstijl. Om de druk op de zorg te   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Advies gezondheidsraad: NIPT als bevolkingsonderzoek; vergunning onder voorwaarden

Advies gezondheidsraad: NIPT als bevolkingsonderzoek; vergunning onder voorwaarden De Gezondheidsraad adviseert om zwangere vrouwen die kiezen voor de niet-invasieve prenatale test (NIPT) alleen nog te informeren over bevindingen die waarschijnlijk leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij het kind. Ook moet die informatie handelingsopties bieden aan de zwangere vrouw.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

De uitdaging rondom medewerkersbetrokkenheid vraagt om een duidelijke aanpak

De uitdaging rondom medewerkersbetrokkenheid vraagt om een duidelijke aanpak Zorg van hoge kwaliteit leveren staat bij veel organisaties centraal. Dat gaat lastig zonder gemotiveerd of zelfs te weinig personeel. Betrokken medewerkers zijn cruciaal voor het functioneren van jouw organisatie. Maar hoe betrek jouw personeel bij wat je doet en wie je bent? We geven je 8 ijzersterkte tips.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

De Podcasts

De Podcasts Tips over fijne, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de GGZ. Deze week: 'De psychiater doorgezaagd' & 'Altijd verbonden''De psychiater doorgezaagd'In de podcast van 'de psychiater doorgezaagd' gaan psychiater Anne-marie van Dam en SPV'er Rokus Loopik met elkaar en anderen in gesprek, ze zoek antwoorden, op prangende vragen.De podcasts zijn wisselend van structuur; soms is er een gast, soms vertellen ze over hun eigen ervaringen, dan weer gaan ze in op feedback of vragen van luisteraars. De thema's zijn wisselend; van 'kun je in een korte broek naar je werk' tot een diepgaand gesprek met een oud...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Depressie bij Simon Vestdijk

Depressie bij Simon Vestdijk Een blog van Renzo Verwer Simon Vestdijk (1898-1971) leed zijn hele leven aan zware depressies; perioden waarin hij veel op bed lag en vrijwel niets kon. Des te wonderlijker (?) dat hij circa tweehonderd boeken publiceerde. Zo schreef hij tussen maart 1963 en december 1965 zes romans, een boek over de symfonie├źn van Bruckner en de studie De zieke mens in de romanliteratuur. Voorzichtigjes wordt wel gesuggereerd dat hij manisch was.Vestdijk was een groot voorstander van medicatie, die toen nog in de kinderschoenen stond. Hij kreeg antidepressiva (onder andere tofranil, dat hem een tijdje hielp), kalmeringsmiddelen en ook opium voorgeschreven. In 1954 onderging...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

De Bibliotheek

De Bibliotheek Nieuwe boeken over, door of voor de ggz Meerdere malen per week krijgen wij proefexemplaren, mails en telefoontjes over nieuw verschenen boeken. Onze recensenten Johan Atsma en Judith de Roos kunnen dat niet allemaal lezen en recenseren. Daarom geven we regelmatig in De Bibliotheek een overzicht van wat er zoal binnenkomt. Onderstaande teksten zijn van de uitgevers of schrijvers, tenzij anders vermeld.100 Definities van PsychosePsychosenet verzamelde 100 nieuwe definities over psychose en psychosegevoeligheid. Ze vroegen mensen met ervaring, naasten en hulpverleners om hun definitie van psychose met hen te delen.Sommige definities over psychose vinden elkaar op inhoud, andere staan lijnrecht tegenover...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Vet in chocolade verklaart smaaksensatie

Vet in chocolade verklaart smaaksensatie Nieuw onderzoek geeft meer inzicht in de onweerstaanbaarheid van chocolade. Het eerste contact tussen chocolade en tong leidt tot de vorming van een vettige coating die ervoor zorgt dat de chocolade zacht en glad aanvoelt. Cacaodeeltjes zorgen vervolgens voor de gevoelsmatige sensatie en de smaak.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .