Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 23, 2023 tonen

Data on SARS-CoV-2 variants in the EU/EEA

Data on SARS-CoV-2 variants in the EU/EEA Data in various file formats on the volume of SARS-CoV-2 sequencing, as well as the number and percentage distribution of variants by week and country.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Inhaleren van stukjes capsule uit inhalator kan geen kwaad

Inhaleren van stukjes capsule uit inhalator kan geen kwaad Tijdens het doorprikken van de inhalatiecapsule kunnen kleine stukjes van de capsule in de inhalator achterblijven. Soms zijn de stukjes zo klein, dat ze bij het inhaleren meegezog...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Onderzoek naar inzet Apple Watch bij AFib diagnose

Onderzoek naar inzet Apple Watch bij AFib diagnose Cardiologie Centra Nederland is een onderzoek gestart dat moet uitwijzen of de Apple Watch ingezet kan worden om boezemfibrilleren (AFib) in een vroegtijdig stadium op te sporen. Het slimme horloge van Apple heeft een hartslag monitor die in 2022 uitgebreid werd met de functie om een ECG te maken. CCN wil onder andere onderzoeken of de Apple Watch ook ingezet kan worden voor het op afstand monitoren van patiĆ«nten met hartfalen. Het bericht Onderzoek naar inzet Apple Watch bij AFib diagnose verscheen eerst op ICT&health.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Een tandarts wordt niet ziek

Een tandarts wordt niet ziek Columnist Marijke Westerduin lijdt aan een besmettelijke ziekte: het 'koste wat het kost doorgaan' syndroom. "Ziek zijn voelt als een zwakte. Ik voel een soort onbehagen, een schuldgevoel, naar de mensen die daardoor hun afspraak moeten verzetten."   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .