Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 22, 2023 tonen

Kamerbrief over Geannoteerde agenda EU-gezondheidsraad 14 maart 2023 en een kwartaalrapportage van lopende EU-wetgevi...

Kamerbrief over Geannoteerde agenda EU-gezondheidsraad 14 maart 2023 en een kwartaalrapportage van lopende EU-wetgevingsdossiers op het terrein van VWS Minister Kuipers (VWS) biedt de Eerste en Tweede Kamer de Geannoteerde agenda EU-gezondheidsraad 14 maart 2023 en een kwartaalrapportage van lopende EU-wetgevingsdossiers op het terrein van VWS aanDe Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

KNMG: 'Voorkom ziekte door armoede'

KNMG: 'Voorkom ziekte door armoede' Zet alles op alles om te voorkomen dat mensen in Nederland ziek worden door armoede. Die oproep doet artsenfederatie KNMG.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Zorggerelateerde preventie: na behandeling blijvend onafhankelijk van de ggz

Zorggerelateerde preventie: na behandeling blijvend onafhankelijk van de ggz 22 februari 2023 – Op 25 januari heeft Kenniscentrum Phrenos met haar deelnemende instellingen een duidingssessie georganiseerd rondom het thema Zorggerelateerde preventie. In deze duidingssessie gingen we samen verder in op de focus en inhoudelijke invulling van het thema. Lars de Winter van Kenniscentrum Phrenos gaf een presentatie over de definitie van zorggerelateerde preventie en…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

“In het zelfregiecentrum kon ik uitzoeken wat ik écht nodig had”

"In het zelfregiecentrum kon ik uitzoeken wat ik écht nodig had" 22 februari 2023 – Vandaag sprak Denise Bosma namens MIND en Ixta Noa in de Tweede Kamer over haar ervaring met psychische klachten en welke hulp en steun zij nodig had. Zij vond deze uiteindelijk bij een zelfregiecentrum waar ze in contact kwam met een ervaringsdeskundige. Ze pleit dan ook voor meer zelfregie en herstelinitiatieven…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Human medicines European public assessment report (EPAR): Temodal, temozolomide, Glioma; Glioblastoma, Date of authori...

Human medicines European public assessment report (EPAR): Temodal, temozolomide, Glioma;Glioblastoma, Date of authorisation: 26/01/1999, Revision: 36, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Temodal, temozolomide, Glioma;Glioblastoma, Date of authorisation: 26/01/1999, Revision: 36, Status: Authorised   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Vandaag staan wij stil

Vandaag staan wij stil De afgelopen periode werd de Nederlandse ggz en jeugdhulp een paar keer opgeschrikt door geweldsincidenten waarbij enkele medewerkers ernstig gewond…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Lagere kwaliteit van leven bij kinderen met ARFID

Lagere kwaliteit van leven bij kinderen met ARFID Jonge kinderen met de voedselinnamestoornis Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID) hebben een lagere kwaliteit van leven dan zowel gezonde als chronisch zieke leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit onderzoek, waarop arts Hilde Krom onlangs promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze deed ook onderzoek naar het "weanen" (ontwennen) van sondevoeding bij kinderen. ARFID ARFID kenmerkt zich door [...] The post Lagere kwaliteit van leven bij kinderen met ARFID appeared first on Nieuws voor diëtisten.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

ABN AMRO waarschuwt huisartsen voor inefficiënte vergadercultuur

ABN AMRO waarschuwt huisartsen voor inefficiënte vergadercultuur ABN AMRO waarschuwt voor een inefficiënte vergadercultuur onder huisartsen. Dat kan ten koste gaan van de patiënt. De vergadercultuur ontstaat door alle lokale samenwerkingsverbanden waarin de huisarts moet participeren en de nieuwe regionale samenwerkingen zoals die zijn omschreven in het Integraal Zorgakkoord (IZA).   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

De geschiedenis van lithium

De geschiedenis van lithium Lithium is het lichtste metaal van het periodieke systeem der elementen en komt voor in bepaalde rotssoorten en waterbronnen. Lithium werd in 1817 ontdekt door de Zweedse chemicus Johan Arfwedson tijdens het onderzoeken van mineralen in de Utö-mij... Lees verder   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .