Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit oktober 21, 2022 tonen

Symposium 'Geboortezorg is teamsport' 10 maart 2023

  Symposium 'Geboortezorg is teamsport' 10 maart 2023 Op vrijdag 10 maart 2023 organiseert het consortium ZeGNN in samenwerking met... Sectorplan-Covid-19 Jeugdgezondheid Vanwege de te verwachten oplopende Covid-19 infecties hebben Actiz, AJN, GGD/GHOR , NCJ en V&VN Jeugd een Sectorplan-covid-19 Jeugdgezondheid gemaakt. Hierin worden de verschillende fases van Covid infecties die zich mogelijk kunnen voordoen beschreven. Met daarbij het advies hoe te handelen door de JGZ. Sinds maandag 10 oktober 2022 zit Nederland door de oplopende infecties […] Het bericht Sectorplan-Covid-19 Jeugdgezondheid verscheen eerst op Jeugdartsen Nederland . Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Antwoorden op Kamervragen over stappen naar betere jeugdhulp

  Antwoorden op Kamervragen over stappen naar betere jeugdhulp Staatssecretaris Van Ooijen (VWS) meldt dat hij vragen over stappen naar betere jeugdhulp jeugdhulp niet op tijd kan beantwoorden. De vragen zijn gesteld dor het Tweede Kamerlid Maeijer (PVV). Tijdelijke pop-up-vaccinatielocaties corona Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Controverse over labvariant coronavirus

        Controverse over labvariant coronavirus       Psychiatrie in de media, week 42       Antwoorden op Kamervragen over stappen naar betere jeugdhulp Staatssecretaris Van Ooijen (VWS) meldt dat de antwoorden op vragen van het lid Maeijer (PVV) over stappen naar betere jeugdhulp later komen dan gebruikelijk       Symposium 'Geboortezorg is teamsport' 10 maart 2023 Op vrijdag 10 maart 2023 organiseert het consortium ZeGNN in samenwerking met... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

AGM-bijeenkomst

  AGM-bijeenkomst AGM-bijeenkomst Start & eind tijd 04:00 pm ~ 08:00 pm D. van Eendenburg vr, 10/21/2022 - 16:08 Locatie Utrecht Accreditatie Wordt aangevraagd De AGM-bijeenkomst vindt plaats op donderdag 2 november 2023. Meer informatie volgt. SER over jeugdzorg: 'De nood is hoger dan ooit' The post SER over jeugdzorg: 'De nood is hoger dan ooit' appeared first on Jeugdzorg Nederland . Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

WSO-bijeenkomst

  WSO-bijeenkomst WSO-bijeenkomst Start & eind tijd 12:00 pm ~ 02:00 pm D. van Eendenburg vr, 10/21/2022 - 16:16 Locatie Online Accreditatie Wordt aangevraagd De WSO-bijeenkomst vindt plaats op maandag 11 december 2023. Meer informatie volgt. Psychiatrie in de media, week 42 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Blog: Fijne wedstrijd jongen

        Blog: Fijne wedstrijd jongen Het is 2003 en het zal een dag worden die mij voor altijd is bijgebleven. Met een zeer zieke jonge patiënt naar de Kuip.       Reminder extra workshops 'Beoordelen van wetenschappelijk onderzoek' Kon je de workshops niet volgen in september, maar heb je wel interesse in het lezen en beoordelen van wetenschappelijke literatuur? Je krijgt een nieuwe kans!       Kort zorgnieuws: Helpdesk Digitale Zorg; LUMC klinisch partner Philips, en meer Elke week ontvangt de redactie van ICT&health vele persberichten en nieuwsartikelen. Die zijn niet allemaal geschikt voor een volledig nieuwsbericht. Daarom zetten wij een aantal kleinere berichten bij elkaar in een wekelijks overzicht. De onderwerpen van de berichten in dit overzicht kunnen uiteenlopen, maar ze hebben allemaal betrekking op innovaties en de digitale

Kort zorgnieuws: Helpdesk Digitale Zorg; LUMC klinisch partner Philips, en meer

  Kort zorgnieuws: Helpdesk Digitale Zorg; LUMC klinisch partner Philips, en meer Elke week ontvangt de redactie van ICT&health vele persberichten en nieuwsartikelen. Die zijn niet allemaal geschikt voor een volledig nieuwsbericht. Daarom zetten wij een aantal kleinere berichten bij elkaar in een wekelijks overzicht. De onderwerpen van de berichten in dit overzicht kunnen uiteenlopen, maar ze hebben allemaal betrekking op innovaties en de digitale ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Het bericht Kort zorgnieuws: Helpdesk Digitale Zorg; LUMC klinisch partner Philips, en meer verscheen eerst op ICT&health . Experimenteertraject Lab 2030 Kansen creëren in de buurt Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Blog: Fijne wedstrijd jongen

  Blog: Fijne wedstrijd jongen Het is 2003 en het zal een dag worden die mij voor altijd is bijgebleven. Met een zeer zieke jonge patiënt naar de Kuip. Reminder extra workshops 'Beoordelen van wetenschappelijk onderzoek' Kon je de workshops niet volgen in september, maar heb je wel interesse in het lezen en beoordelen van wetenschappelijke literatuur? Je krijgt een nieuwe kans! Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Slimme Zorg Estafette 2023

  Slimme Zorg Estafette 2023 Obesitas leidt tot verhoogd risico op tandverlies Japans onderzoek onder meer dan 200.000 volwassenen toont aan dat mensen met obesitas een hoger risico hebben op tandverlies. Met name bij 40-plussers is duidelijk vastgesteld dat hoogte van de BMI gerelateerd is aan verlies van tanden en kiezen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Maken Nederlandse gezinnen zich zorgen over geld? (peiling 2)

  Maken Nederlandse gezinnen zich zorgen over geld? (peiling 2) Verslag MIND debat Tweede Kamer IZA In het debat over het integraal zorgakkoord waarschuwden de Kamerleden dat het IZA geen bezuiniging mag zijn. Zij bekritiseerden de rol van zorgverzekeraars en de impact die verlaging van de vergoeding van ongecontracteerde zorg en beperking van de vrije artsenkeuze heeft op ggz-patiënten. Op 20 oktober werd hierover een motie ingediend. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

1420 mensen overleden aan COVID-19 in tweede kwartaal

        1420 mensen overleden aan COVID-19 in tweede kwartaal In het tweede kwartaal van 2022 zijn 1420 mensen overleden aan COVID-19. Dat waren er bijna 2 duizend minder dan in het eerste kwartaal, toen 3564 mensen hieraan overleden.       Supermarkten blijven adverteren met ongezonde producten Supermarkten stimuleren hun klanten nog altijd te weinig om gezonde voedingskeuzes te maken. Ongezonde producten voeren nog steeds de boventoon in de aanbiedingen, het assortiment en de inrichting van supermarkten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie. Vorig jaar kwam een onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS [...] The post Supermarkten blijven adverteren met ongezonde producten appeared first on Nieuws voor diëtisten .       Maken Nederlandse gezinnen zich zorgen over geld? (peiling 2)

1420 mensen overleden aan COVID-19 in tweede kwartaal

  1420 mensen overleden aan COVID-19 in tweede kwartaal In het tweede kwartaal van 2022 zijn 1420 mensen overleden aan COVID-19. Dat waren er bijna 2 duizend minder dan in het eerste kwartaal, toen 3564 mensen hieraan overleden. Supermarkten blijven adverteren met ongezonde producten Supermarkten stimuleren hun klanten nog altijd te weinig om gezonde voedingskeuzes te maken. Ongezonde producten voeren nog steeds de boventoon in de aanbiedingen, het assortiment en de inrichting van supermarkten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie. Vorig jaar kwam een onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS [...] The post Supermarkten blijven adverteren met ongezonde producten appeared first on Nieuws voor diëtisten . Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsb

Doodsoorzaken, 2020 - juni 2022

  Doodsoorzaken, 2020 - juni 2022 Deze tabellen bevatten cijfers over doodsoorzaken van overledenen in 2020, 2021*, en januari t/m juni 2022*, specifiek COVID-19 Kenmerken van zelfdodingen van 2019 t/m 2022 kwartaal 2 De kenmerken van zelfdodingen van 2019 tot en met 2022 kwartaal 2 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Hoe geestelijke gezondheid van generatie op generatie doorgegeven wordt

        Hoe geestelijke gezondheid van generatie op generatie doorgegeven wordt Ouders kunnen de mentale gevolgen van trauma en emotionele stress doorgeven aan hun kinderen. Maar ook een positieve geschiedenis van welzijn kan van generatie op generatie overgaan. De mentale  gezondheid van je ouders heeft waarschijnlijk je vroege sociale en emotionele ontwikkeling gevormd.Dat zeggen Australische onderzoekers van het Center for Social and Early Emotional Development (SEED) in Melbourne. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de ervaringen in het leven je ouders jouw ontwikkeling kan hebben beïnvloed. Zelfs traumatische of verontrustende ervaringen die je ouders decennia voor je geboorte hadden, kunnen je nog steeds beïnvloeden, aldus de recente studie van de SEED-onderzoekers."Dit...       Aangenaam kennis te maken, alien! Stel: we vinden ooit intelligent buitenaards leven én we zijn in staat o

Aangenaam kennis te maken, alien!

  Aangenaam kennis te maken, alien! Stel: we vinden ooit intelligent buitenaards leven én we zijn in staat om ermee te communiceren. Wat zouden we dan zeggen? En durven we het aan om interplanetaire betrekkingen aan te gaan? NEMO Kennislink onderzoekt het aan de hand van een toekomstscenario. Remake: zesde generatie VW-bus op de kade Remake! Want in het verleden kijken is leuk. De locatie is de Achterhakkers in Dordrecht. We gokken dat het op de oude foto tweede helft jaren 60 is. De twee Volkswagen Transporters T1 van het Gemeentelijk Ziekenvervoer Dordrecht pronken op de kade met de Grote Kerk in de verte. De ambulancezorg was toen een gezamenlijke… Het bericht Remake: zesde generatie VW-bus op de kade verscheen eerst op Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid . Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbr

Theaterproductie in het programma Over Morgen

  Theaterproductie in het programma Over Morgen 20 oktober 2022 - De verpleging, verzorging en thuiszorg staan voor een gigantische uitdaging. In de sector groeit het besef dat we de zorg anders moeten organiseren. Hoe geestelijke gezondheid van generatie op generatie doorgegeven wordt Ouders kunnen de mentale gevolgen van trauma en emotionele stress doorgeven aan hun kinderen. Maar ook een positieve geschiedenis van welzijn kan van generatie op generatie overgaan. De mentale  gezondheid van je ouders heeft waarschijnlijk je vroege sociale en emotionele ontwikkeling gevormd.Dat zeggen Australische onderzoekers van het Center for Social and Early Emotional Development (SEED) in Melbourne. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de ervaringen in het leven je ouders jouw ontwikkeling kan hebben beïnvloed. Zelfs traumatische of verontrustende ervaringen die je ouders decennia voor je geboorte hadden, kunnen je n