Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit oktober 20, 2022 tonen

Psychiatrie in de media, week 41

        Psychiatrie in de media, week 41 Onze patiëntenzorg, ons vak en de activiteiten van de vereniging zijn regelmatig onderwerp van gesprek in de media. Een selectie van deze media-aandacht in week 41.       ECDC: on Air - Episode 27 - Laura Espinosa - There is Something in the Baltic Sea       Lokale coalitie Kansrijke Start in alle Groningse gemeenten Sinds kort heeft ook de gemeente Westerkwartier een lokale coalitie Kansrijke...       Theaterproductie in het programma Over Morgen 20 oktober 2022 - De verpleging, verzorging en thuiszorg staan voor een gigantische uitdaging. In de sector groeit het besef dat we de zorg anders moeten organiseren. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Zorgminister Kuipers: Nederlandse zorg presteert middelmatig

  Zorgminister Kuipers: Nederlandse zorg presteert middelmatig De kwaliteit van de zorg in Nederland staat onder druk en presteert op onderdelen middelmatig, zei zorgminister Ernst Kuipers in het begrotingsdebat van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met de Tweede Kamer. Hij noemde onder meer de eerstelijnszorg (zoals huisartsen), de ggz en de langdurige zorg. Ook zijn er gezondheidsverschillen tussen rijk en arm. "Die bezorgdheid delen we met elkaar", zei Kuipers. Psychiatrie in de media, week 41 Onze patiëntenzorg, ons vak en de activiteiten van de vereniging zijn regelmatig onderwerp van gesprek in de media. Een selectie van deze media-aandacht in week 41. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Exclusief actie: cadeaupakket met Het Grote Depri Doe-Boek en 6 luxe Kerstkaarten

  Exclusief actie: cadeaupakket met Het Grote Depri Doe-Boek en 6 luxe Kerstkaarten Steun MIND en krijg het cadeaupakket met Het Grote Depri Doe-Boek en 6 XL Kerstkaarten van Marieke de Goeij CADEAU t.w.v. 49,50.De feestdagen komen er... EU Health Policy Platform webinar for healthcare professionals EU Health Policy Platform webinar for healthcare professionals Start & eind tijd 10:00 am ~ 11:30 am E. Daniel do, 10/20/2022 - 16:36 Locatie Online Working together to increase uptake of COVID-19 and seasonal influenza vaccinations The potential co-circulation of COVID-19 and seasonal influenza will put vulnerable population groups at an increased risk of severe illness and death this autumn and winter. The European Commission, European Centre for Disease Prevention and Control and WHO/Europe have joined forces to raise awareness. This webin

Dutch Design Week 2022: kijk vanuit een inclusief perspectief naar toekomst van de zorg

        Dutch Design Week 2022: kijk vanuit een inclusief perspectief naar toekomst van de zorg Innoveren       Exclusief actie: cadeaupakket met Het Grote Depri Doe-Boek en 6 luxe Kerstkaarten Steun MIND en krijg het cadeaupakket met Het Grote Depri Doe-Boek en 6 XL Kerstkaarten van Marieke de Goeij CADEAU t.w.v. 49,50.De feestdagen komen er...       EU Health Policy Platform webinar for healthcare professionals EU Health Policy Platform webinar for healthcare professionals Start & eind tijd 10:00 am ~ 11:30 am E. Daniel do, 10/20/2022 - 16:36 Locatie Online Working together to increase uptake of COVID-19 and seasonal influenza vaccinations The potential co-circulation of COVID-19 and seasonal influenza will put vulnerable population groups at an increased risk of severe illness and death thi

Kamerleden kritisch over Integraal Zorgakkoord

  Kamerleden kritisch over Integraal Zorgakkoord De Tweede Kamer sprak op 12 oktober over het Integraal Zorgakkoord (IZA) met alle drie de bewindspersonen van VWS. In het zes uur durende debat werden... Dutch Design Week 2022: kijk vanuit een inclusief perspectief naar toekomst van de zorg Innoveren Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Afscheid Geri Bonhof

        Afscheid Geri Bonhof Op 6 oktober 2022 nam Geri Bonhof na zes jaar afscheid van het CPZ. Tijdens een klein en aimabel diner overhandigde Geri de voorzittershamer aan Marjolein ten Kroode. Tijdens het...       Aangepast jaaroverzicht organisatie Chirurgencup en Cabaret In verband met de Covid-19 pandemie zijn zowel de Chirurgencup als het Cabaret in 2020 en 2021 geannuleerd. Ook zijn de regio's Amsterdam samengevoegd tot één regio. Dit heeft geleid tot wijzigingen in de jaarplanning voor de organisatie       Spine laat technologie werken tégen mensenhandel Nooit was het makkelijker om kwetsbare meisjes en jongens te vinden en vervolgens te groomen, uit te buiten of te misbruiken dan in het huidige digitale tijdperk. Door misbruik te maken van technologi...       Kamerleden kritisch over Integraal Zorgakkoord

Meld u aan voor de Dag van de Psychotherapie

  Meld u aan voor de Dag van de Psychotherapie Er zijn nu al bijna 450 aanmeldingen voor de Dag van de Psychotherapie op 9 december a.s. Wilt u er ook bij zijn? Twijfel dan niet te lang en ga dan hier direct naar inschrijven. Onder meer Carla Sharp, Floortje Schepers, Sabine Vermeire en Silvia Pol gaan het hebben over narratieve psychotherapie. Afscheid Geri Bonhof Op 6 oktober 2022 nam Geri Bonhof na zes jaar afscheid van het CPZ. Tijdens een klein en aimabel diner overhandigde Geri de voorzittershamer aan Marjolein ten Kroode. Tijdens het... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Aangepast jaaroverzicht organisatie Chirurgencup en Cabaret

  Aangepast jaaroverzicht organisatie Chirurgencup en Cabaret In verband met de Covid-19 pandemie zijn zowel de Chirurgencup als het Cabaret in 2020 en 2021 geannuleerd. Ook zijn de regio's Amsterdam samengevoegd tot één regio. Dit heeft geleid tot wijzigingen in de jaarplanning voor de organisatie Spine laat technologie werken tégen mensenhandel Nooit was het makkelijker om kwetsbare meisjes en jongens te vinden en vervolgens te groomen, uit te buiten of te misbruiken dan in het huidige digitale tijdperk. Door misbruik te maken van technologi... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Pilot terugdringen GGZ-wachttijden Apeldoorn/Zutphen succesvol: opschaling gewenst

        Pilot terugdringen GGZ-wachttijden Apeldoorn/Zutphen succesvol: opschaling gewenst De resultaten van het pilotproject 'Transfertafel' in de regio Apeldoorn/Zutphen zijn na 1 jaar al dermate succesvol dat ze vragen om verdere opschaling. De pilot was gericht op het terugdringen van de wachttijden in de ggz (geestelijke gezondheidszorg). Mensen die een ggz-verwijzing kregen werden zo snel mogelijk de juiste behandeling geboden in het brede netwerk […] The post Pilot terugdringen GGZ-wachttijden Apeldoorn/Zutphen succesvol: opschaling gewenst appeared first on Proscoop .       Psychotherapie voor suïcidaliteit: wat werkt voor wie? Veel mensen die last hebben van suïcidale gedachten hebben baat bij psychotherapie. Maar welke vorm van psychotherapie is het meest effectief? En welke behandeling werkt voor wie? 113 Zelfmoordpreventie en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amst

FACT Den Bosch Zuid-Oost opnieuw gecertificeerd

  FACT Den Bosch Zuid-Oost opnieuw gecertificeerd Na een intensieve voorbereiding van ruim een jaar is het FACT-team Den Bosch Zuid-Oost opnieuw gecertificeerd door het centrum voor certificering en auditering F-ACT (CCAF). "Voor de tweede keer op rij is het gelukt om de uitkomst 'optimale implementatie' te halen, dit keer met een 9,4! Het CCAF sp... Debat zorgakkoord: Kamer positief over samenwerken in de regio Deze week debateerde de Tweede Kamer met Ernst Kuipers (minister VWS), Conny Helder (minister Langdurige Zorg) en Maarten van Ooijen (staatssecretaris VWS) - over het integraal zorgakkoord. GGZ-Nederland schreef een kort verslag. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

De toekomstig analist

  De toekomstig analist Update multidisciplinaire richtlijn Preventie en screening foetale groeirestrictie De conceptrichtlijn wordt binnenkort aangeboden ter commentaar aan de leden en relevante verenigingen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Mensen met psychische kwetsbaarheid gedupeerd door IZA

  Mensen met psychische kwetsbaarheid gedupeerd door IZA Mensen met een psychische kwetsbaarheid worden gedupeerd door het integraal zorgakkoord, zegt belangenorganisatie Mind in Trouw. De inperking van de keuze voor een vrije behandelaar is voor hen onaanvaardbaar. Mentale gezondheidscentra in Brabant lichtend voorbeeld? In de strijd tegen de wachtlijsten in de ggz gelden de pas opgerichte mentale gezondheidscentra in Brabant als voorbeeld. In de Volkskrant een artikel over hoe de zorg daar is georganiseerd en over de voor- en nadelen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Terugblik Nationaal Congres Palliatieve Zorg

        Terugblik Nationaal Congres Palliatieve Zorg       Floods in Pakistan - what WHO is doing to help those affected       Update multidisciplinaire richtlijn Preventie en screening foetale groeirestrictie De conceptrichtlijn wordt binnenkort aangeboden ter commentaar aan de leden en relevante verenigingen.       Mensen met psychische kwetsbaarheid gedupeerd door IZA Mensen met een psychische kwetsbaarheid worden gedupeerd door het integraal zorgakkoord, zegt belangenorganisatie Mind in Trouw. De inperking van de keuze voor een vrije behandelaar is voor hen onaanvaardbaar. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Masterclass Strategie en Executie

        Masterclass Strategie en Executie Ben je CIO, project- of programmamanager, klinisch informaticus of ICT-teamleider in de regio Zuidoost-Brabant? Meld je dan aan voor de masterclass Strategie en Executie van het CIO Platform Zuidoost-Brabant op 14 of 17 november in Eindhoven. Tijdens een 3 uur durende interactieve...       Deloitte: 'Trek de vastgelopen zorg-ICT-markt weer vlot' Over de zorg-ICT-markt bestaan grote zorgen bij vragers, aanbieders en bij de overheid. Op een aantal vlakken is de markt vastgelopen en het is de kunst om die weer vlot te trekken. Deloitte draagt in het onlangs verschenen rapport 'Marktwerking in de zorg-ICT-markt' een aantal mogelijke oplossingen aan. Een essentiële voorwaarde om de markt weer goed te laten werken is volgens Maurice Fransen, partner bij Deloitte, het realiseren van open ICT-systemen. Het bericht Deloitte: 'Trek de va

Deloitte: ‘Trek de vastgelopen zorg-ICT-markt weer vlot’

  Deloitte: 'Trek de vastgelopen zorg-ICT-markt weer vlot' Over de zorg-ICT-markt bestaan grote zorgen bij vragers, aanbieders en bij de overheid. Op een aantal vlakken is de markt vastgelopen en het is de kunst om die weer vlot te trekken. Deloitte draagt in het onlangs verschenen rapport 'Marktwerking in de zorg-ICT-markt' een aantal mogelijke oplossingen aan. Een essentiële voorwaarde om de markt weer goed te laten werken is volgens Maurice Fransen, partner bij Deloitte, het realiseren van open ICT-systemen. Het bericht Deloitte: 'Trek de vastgelopen zorg-ICT-markt weer vlot' verscheen eerst op ICT&health . Overmatig alcoholgebruik verhoogt risico op angststoornis. En andersom. Het hebben van een alcoholstoornis verhoogt het risico op het ontstaan van een angststoornis en andersom. Dat blijkt uit onderzoek van de VU en het Trimbos-instituut. Een alcoholstoornis

Kamerbrief over Audiobestanden OMT-vergaderingen

  Kamerbrief over Audiobestanden OMT-vergaderingen Minister Kuipers (VWS) stuurt de Tweede Kamer een brief over Audiobestanden OMT-vergaderingen Masterclass Strategie en Executie Ben je CIO, project- of programmamanager, klinisch informaticus of ICT-teamleider in de regio Zuidoost-Brabant? Meld je dan aan voor de masterclass Strategie en Executie van het CIO Platform Zuidoost-Brabant op 14 of 17 november in Eindhoven. Tijdens een 3 uur durende interactieve... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kamerbrief voor het Commissiedebat PFAS en Gezondheid van 3 november 2022

        Kamerbrief voor het Commissiedebat PFAS en Gezondheid van 3 november 2022 Minister Harbers (IenW) , minister Kuipers (VWS) en staatssecretaris Heijnen (IenW) informeren de Tweede Kamer over de inzet van het Rijk in de aanpak van PFAS.       Aannamestop voor cliënten met vermoedelijke Autisme Spectrum Stoornis opgeheven       Duurzaamheid in het Lab: aan de slag Het is niet de vraag of d...       Kamerbrief over Audiobestanden OMT-vergaderingen Minister Kuipers (VWS) stuurt de Tweede Kamer een brief over Audiobestanden OMT-vergaderingen Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .