Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit september 12, 2022 tonen

Forensisch Netwerk waarschuwt voor bezuinigingen

        Forensisch Netwerk waarschuwt voor bezuinigingen       Beslissing valt deze week voor Integraal Zorgakkoord Gespannen wordt deze week uitgekeken naar de reactie van partijen op het voorlopige Integraal Zorgakkoord. Beroepsvereniging V&VN heeft het concept van VWS voorgelegd aan de leden. Huisartsen stemmen mogelijk tegen, brancheverenigingen voor ziekenhuizen en umc's zijn wel akkoord.       Update 12/9/22: Reactie op aanleveren van cliĆ«ntgegevens aan NZa vanaf 1 juli 2022 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Integraal zorgakkoord belangrijke stap naar passende zorg

  Integraal zorgakkoord belangrijke stap naar passende zorg De totstandkoming van het 1e integraal zorgakkoord (IZA) is een belangrijke stap naar passende zorg. Deze week ligt het akkoord voor ter ondertekening door 14 branche- en beroepsorganisaties in de zorg en het ministerie van VWS. Met een handtekening committeren organisaties zich aan passende zorg; de beweging om de zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen die zorg nodig heeft. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verwacht dat alle branche- en beroepsorganisaties hun betrokkenheid woensdag tonen. Wzd en (on)vrijwillige zorg bij een kleinschalige zorgaanbieder | In Vrijheid & Veiligheid NVMM-leden leveren expertise voor LFI-werkpakketten Vernieuwd coronavaccin voor BA.4-5 goedgekeurd Zojuist is het coronavaccin van BioNTech/Pfizer dat is aangepast

Campagne herhaalprik Covid-19 vanuit de Rijksoverheid binnenkort van start

        Campagne herhaalprik Covid-19 vanuit de Rijksoverheid binnenkort van start Voor verloskundigen is het om twee redenen belangrijk hier kennis van te hebben.       ICDD 2022 | We nodigen je van harte uit voor het International Conference on Dual Disorders!       Herhaalprik corona voor zorgmedewerkers Herhaalprik corona zorgmedewerkers Eind vorige week heeft de minister van VWS het advies van het OMT-V overgenomen m.b.t. de inzet [...] Lees verder... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Postcards from the field - MD Sonia Dhaouadi | MediPIET Fellowship

  Postcards from the field - MD Sonia Dhaouadi | MediPIET Fellowship Campagne herhaalprik Covid-19 vanuit de Rijksoverheid binnenkort van start Voor verloskundigen is het om twee redenen belangrijk hier kennis van te hebben. ICDD 2022 | We nodigen je van harte uit voor het International Conference on Dual Disorders! Graag een concreet Integraal Zorgakkoord VIG zet nog geen handtekening onder IZA Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Webinar 3 november NVDA on air

        Webinar 3 november NVDA on air       Inspectie bezoekt grote zorgaanbieders gehandicaptenzorg over infectiepreventie       Graag een concreet Integraal Zorgakkoord Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Zinnige Infectiezorg gebruikt zorguitkomsten in de organisatie en de betaling van zorg

        Zinnige Infectiezorg gebruikt zorguitkomsten in de organisatie en de betaling van zorg Programma Uitkomstgerichte Zorg zorgt ervoor dat organisatie- en contractvormen waarin zorguitkomsten een rol hebben, naast elkaar gelegd worden om zicht te krijgen op de effecten: wat werkt wel en wat niet. Lees meer over Zinnige Infectiezorg gebruikt zorguitkomsten in de organisatie en de betaling van zorg       Wetenschaps- en Innovatieprijs 2023 Federatie van Medisch Specialisten       Werken met de Yucelmethode Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Vaker veneuze trombose bij covid-19 dan bij griep

  Vaker veneuze trombose bij covid-19 dan bij griep Zwangerschap en boostervaccinatie COVID-19 U dient ingelogd te zijn om deze inhoud van de pagina te bekijken. Klik op het inlog icoon om in te loggen. Lid van Bo Geboortezorg maar nog geen account? Onderaan de pagina kunt u zich registreren.   Webinar: Griepprik voor zorgverleners Webinar: Griepprik voor zorgverleners Start & eind tijd 04:00 pm ~ 05:00 pm M-L Daroen ma, 09/12/2022 - 10:30 Locatie Online Dit najaar krijgen zorgmedewerkers niet alleen de griepprik,  maar ook de coronavaccinatie aangeboden. Waarom is dat nodig en kan dat wel zo kort na elkaar? In het webinar gaan zorgprofessionals met elkaar in gesprek over  de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik, ook in combinatie met de covidvaccinatie. Via een chatfunctie kun je ti

Krijgt leefstijlbegeleiding een eerlijke kans?

        Krijgt leefstijlbegeleiding een eerlijke kans? Huisartsen zouden meer moeten of kunnen doen met leefstijlinterventies om mensen te begeleiden bij het verliezen van gewicht. Er gaat nu te veel aandacht naar medicatie op dit gebied. Dat beschrijft hoogleraar Preventie in de zorg Pim Assendelft in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Medicatie is niet de oplossing  In het ingestuurde commentaar zet Assendelft [...] The post Krijgt leefstijlbegeleiding een eerlijke kans? appeared first on Nieuws voor diĆ«tisten .       Vaker veneuze trombose bij covid-19 dan bij griep       Geen chocola Pijn op de borst. Hoe vaak we dat niet in ons scherm zien. Nu ook weer. Bij aankomst worden we opgevangen door een zeer nerveuze, maar erg aardige jongen die voor zijn moeder gebeld heeft. Zij heeft heel veel pijn. Op de bank zit een vrouw die geen Nede