Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 13, 2022 tonen

176 COVID-patiënten op de IC, 1.295 in de kliniek

  176 COVID-patiënten op de IC, 1.295 in de kliniek Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 1.471, dat zijn er 69 minder dan gisteren. Daarvan liggen er 176 op de IC. Dat zijn er 13 minder dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 1.295 in de kliniek, 56 minder dan gisteren.  Nieuwe opnames Vandaag zijn er 208 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 11 minder dan gisteren. Van de nieuwe... Hulphonden van veteranen met PTSS ervaren niet meer stress dan huishonden 13 februari 2022 – Hulphonden die veteranen met posttraumatische-stressstoornis (PTSS) begeleiden, ervaren niet meer stress dan huishonden. Dat blijkt uit onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De onderzoekers vergeleken de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol in het haar van honden bij elf hulphonden en negentien huishonden. Er blijkt geen verschil te..

Kijktip Zembla De Tijd van je leven

        Kijktip Zembla De Tijd van je leven 13 februari 2022 – Generatie Z: de jongvolwassenen van nu, die geboren zijn tussen 1996 en 2012. Ze willen slagen in het leven en doen daar enorm hun best voor. Toch zijn deze jongeren psychisch kwetsbaarder dan vorige generaties. Dat blijkt wereldwijd uit diverse onderzoeken. Wat heeft het leven van deze generatie jongeren getekend en gemaakt... Lees verder... Het bericht Kijktip Zembla...       'De passie om deze gezinnen echt te ontlasten delen we enorm' Chantal van der Velden (afbeelding links) is coördinator van de Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in de regio's Zuidwest en Zuidoost. Dat is ook de regio waar Ariënne Steenbergen (afbeelding rechts) Copiloot is van zo'n zes gezinnen met een kind met ZEVMB. Samen delen ze hun passie voor de zorg voor gezinnen met een kind met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen.

Onderzoek naar de relatie tussen pesten en depressieve klachten

        Onderzoek naar de relatie tussen pesten en depressieve klachten 12 februari 2022 – De manier waarop jongeren die gepest zijn omgaan met anderen, kan een rol spelen in het ontwikkelen van depressieve klachten. Dat blijkt uit onderzoek  naar pesten waarop Minita Franzen op 10 februari promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Uit eerder onderzoek was al bekend dat mensen die gepest zijn een groter risico hebben... Lees verder... Het bericht...       176 COVID-patiënten op de IC, 1.295 in de kliniek Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 1.471, dat zijn er 69 minder dan gisteren. Daarvan liggen er 176 op de IC. Dat zijn er 13 minder dan gisteren. Van de COVID-patiënten liggen er 1.295 in de kliniek, 56 minder dan gisteren.  Nieuwe opnames Vandaag zijn er 208 nieuwe COVID-patiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen, 11 minder dan gisteren. Van de nieuw