Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 17, 2023 tonen

Zorgen over geneesmiddelenbeleid VWS

Zorgen over geneesmiddelenbeleid VWS Op 22 maart debatteert de Tweede Kamer over het geneesmiddelenbeleid. De NVZA heeft samen met andere zorgorganisaties een brandbrief gestuurd.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Communicable disease threats report, Week 11, 12-18 March 2023

Communicable disease threats report, Week 11, 12-18 March 2023 This issue of the ECDC Communicable Disease Threats Report (CDTR) covers the period 12-18 March 2023 and includes updates on COVID-19, iatrogenic botulism, group A streptococcal infection, influenza, chikungunya and dengue, and influenza B among young people.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Psychiatrie in de media, week 11

Psychiatrie in de media, week 11 Onze patiëntenzorg, ons vak en de activiteiten van de vereniging zijn regelmatig onderwerp van gesprek in de media. Een selectie van deze media-aandacht in week 11.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Human medicines European public assessment report (EPAR): Quviviq, daridorexant, Sleep Initiation and Maintenance Dis...

Human medicines European public assessment report (EPAR): Quviviq, daridorexant, Sleep Initiation and Maintenance Disorders, Date of authorisation: 29/04/2022, Revision: 4, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Quviviq, daridorexant, Sleep Initiation and Maintenance Disorders, Date of authorisation: 29/04/2022, Revision: 4, Status: Authorised   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Beste meldingen van een bijwerking 2022

Beste meldingen van een bijwerking 2022 De meldprijzen van 2022 voor de beste bijwerkingmelding van student en zorgverlener zijn gegaan naar Sharon Lever en Kalijn Bol. Zij ontvangen de prijs voor hun bijdrage aan betere...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Human medicines European public assessment report (EPAR): Miglustat Gen.Orph, miglustat, Gaucher Disease, Date of aut...

Human medicines European public assessment report (EPAR): Miglustat Gen.Orph, miglustat, Gaucher Disease, Date of authorisation: 09/11/2017, Revision: 9, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Miglustat Gen.Orph, miglustat, Gaucher Disease, Date of authorisation: 09/11/2017, Revision: 9, Status: Authorised   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Zorgen over geneesmiddelenbeleid VWS

Zorgen over geneesmiddelenbeleid VWS Geef prioriteit aan het nemen van maatregelen om het oplopende geneesmiddelentekort in Nederland aan te pakken. Deze dringende oproep doen we samen met de Federatie Medisch Specialisten, NHG, KNMP en NVZA in een brief aan de Tweede Kamer, in aanloop naar het debat geneesmiddelenbeleid op 22 maart. Huisartsen, apothekers en medisch specialisten maken zich door het toenemende tekort grote zorgen over de farmaceutische zorg aan patiënten.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Minder Nederlanders voldoen aan beweegrichtlijnen

Minder Nederlanders voldoen aan beweegrichtlijnen Het percentage van de Nederlandse bevolking van 4 jaar of ouder dat voldoet aan de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad is in een jaar tijd gedaald van 53 naar 47 procent. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar voldoen het vaakst aan de richtlijnen, jongeren tussen 12 en 17 blijven juist achter. Dat blijkt uit [...] The post Minder Nederlanders voldoen aan beweegrichtlijnen appeared first on Nieuws voor diëtisten.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Leefstijl, 2022

Leefstijl, 2022 Rookgedrag, alcohol, drugs, seksuele gezondheid, overgewicht, lichamelijke activiteit en voeding, 2022.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Elekta, Inc., FCA-IMS-0044, Monaco RTP System

Elekta, Inc., FCA-IMS-0044, Monaco RTP System Een reeks stappen die door de gebruiker worden uitgevoerd, bestaande uit een initiële optimalisatie, uitbreiding van een structuur of het creëren van een nieuwe margestructuur buiten de externe omtrek en zonder geforceerde dichtheid, wijziging van de optimalisatiecriteria en voortzetting van de optimalisatie kan resulteren in openingen die doses afgeven op een incorrect verschoven positie van het doel (een geometrische fout). Bovendien is het na de uiteindelijke optimalisatie mogelijk dat de dosisdistributie in Monaco® eruitziet alsof deze overeenkomt met het doel op de oorspronkelijke locatie, zoals gewenst. Als het plan echter aan de patiënt wordt toegediend, kan de toegediende dosis worden verschoven en komt deze niet overeen met de dosisdistributie zoals die is berekend in Monaco®.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de