Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 16, 2023 tonen

Kamerbrief over aanbieding analyse NLsportraad topsport en media

Kamerbrief over aanbieding analyse NLsportraad topsport en media Minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) reageert in een brief aan de Tweede Kamer op een analyse over de belangrijkste ontwikkelingen in de topsport en media en mogelijke dilemma's die hieruit voortkomen.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

De opvang voor dakloze gezinnen is onder de maat

De opvang voor dakloze gezinnen is onder de maat 16 maart 2023 – De opvang voor dakloze gezinnen is onder de maat, zegt onderzoeker van Hogeschool Leiden. Een stukje natuur biedt uitkomst. De opvang voor gezinnen staat onder druk. Het is er (te) vol en daar hebben vooral kinderen last van. "De gezinnen moeten vaak in hele kleine ruimtes bivakkeren. Het is er vaak rommelig,…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Gastvrouw/-heer M/V, 24 tot 28 uur

Gastvrouw/-heer M/V, 24 tot 28 uur In de rol van gastvrouw/-heer zorg je voor een warm ontvangst, ben je het aanspreekpunt voor cliënten, verzorg je het diner en ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de huishoudelijke taken.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Zorgen om nieuwe campagne borstonderzoek

Zorgen om nieuwe campagne borstonderzoek Begin maart '23 is Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) samen met farmaceutisch bedrijf MSD gestart met een nieuwe campagne die moet helpen bij de vroege opsporing van borstkanker. In deze campagne adviseren zij vrouwen om iedere derde dag van de maand de borsten te onderzoeken. Het NHG is hier verontrust over en heeft BVN gevraagd om de campagne te staken.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Interim analysis of COVID-19 vaccine effectiveness against Severe Acute Respiratory Infection due to SARS-CoV-2 in in...

Interim analysis of COVID-19 vaccine effectiveness against Severe Acute Respiratory Infection due to SARS-CoV-2 in individuals aged 20 years and older This update reports on one of the ECDC multi-country studies that is centred around the hospital setting and severe disease, with the aim of assessing vaccine effectiveness against severe acuterespiratory infection (SARI) due to laboratory-confirmed SARS-CoV-2 within the ECDC VaccineEffectiveness, Burden and Impact Studies infrastructure (VEBIS) [1,2].   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Sneller beslissen bij spoedzorg met triage game

Sneller beslissen bij spoedzorg met triage game Bij spoed is het van belang dat patiënten die zich op de huisartsenpost of dagpraktijk melden snel naar de juiste zorg doorverwezen worden. Het Radboudumc heeft samen met huisartsen en triagisten een game ontwikkeld waarmee zij het beoordelings- en beslisproces, de triage, kunnen trainen en verbeteren. De game, een idee van Boukje van Dijk van het Radboudumc, is online beschikbaar en wordt ook opgenomen in de landelijke huisartsopleiding. Het bericht Sneller beslissen bij spoedzorg met triage game verscheen eerst op ICT&health.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Nieuwe website voor jongeren met IBD

Nieuwe website voor jongeren met IBD Patiëntenvereniging Crohn & Colitis NL heeft een nieuwe website gelanceerd, speciaal voor jongeren met IBD tot 18 jaar. Op www.crohn-colitis-jong.nl vinden zij onder andere informatie over hun ziekte, hoe leeftijdsgenoten met hun ziekte omgaan en tips voor het omgaan met emoties rondom hun ziekte. Van sondevoeding tot stoma De informatie op de website is in [...] The post Nieuwe website voor jongeren met IBD appeared first on Nieuws voor diëtisten.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Babyconnect

Babyconnect Dit project heeft als doel digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg mogelijk te maken. RZCC is penvoerder voor twee partnerschappen, Brabant (7 verloskundige samenwerkingsverbanden, VSV's) en Limburg (5 VSV's). Onder penvoerderschap verstaan we: het voorzitten van de stuurgroepen in beide regio's, het sturen...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .