Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 14, 2023 tonen

SAN++ Compact continuous flow analyser

SAN++ Compact continuous flow analyser De SAN++ Compact analyzer is speciaal ontworpen voor laboratoria die maximaal 3 parameters willen automatiseren. Terwijl het alle kenmerken van de Skalar SAN++ analyzer bevat voor de automatisering van colorimetrische analyses, is het het apparaat toch een modern en compact ontwerp en is er ruimte in het lab mee te besparen. De chemie-unit is uitgerust met een groter pompdek met 21 pompslangen en drie uitwisselbare chemische modules. Op de analyzer zit een touchcreen om de basisfunctionaliteiten van de analyzer snel te bedienen, controleren of aan te passen. De analyzer is compatibel met alle Skalar automatische monsternemers. Voor laboratoria die meer dan 3 parameters willen automatiseren, zijn de SAN++ Classic (5) en SAN++ Advanced (6) beschikbaar.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Natuur kan een gezonde leefstijl versterken

Natuur kan een gezonde leefstijl versterken Verblijf in de natuur kan een gezonde leefstijl versterken en positieve gezondheidseffecten hebben bij veel patiëntgroepen. Ruim 50 geïnteresseerde en natuurliefhebbende zorgprofessionals hoorden op 1 maart tijdens een live webinar van Vereniging Arts en Leefstijl hoe dit zit. Welke evidence is er, wat zijn de werkingsmechanismen en hoe kun je als zorgprofessional natuur integreren in [...] The post Natuur kan een gezonde leefstijl versterken appeared first on Nieuws voor diëtisten.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Bacteriën eten echt plastic

Bacteriën eten echt plastic Een onderzoek door promovenda Maaike Goudriaan van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) heeft aangetoond dat de bacterie Rhodococcus ruber plastic kan afbreken en verteren tot onder andere CO₂. Goudriaan maakte hiervoor gebruik van speciaal geproduceerd plastic met koolstof-13 erin en nagemaakt zeewater in het laboratorium. Ze schat dat bacteriën ongeveer één procent van het gevoerde plastic per jaar kunnen afbreken tot CO₂. Dit is de eerste keer dat dit op deze manier is aangetoond. Goudriaan benadrukt dat microbiële vertering geen oplossing biedt voor het enorme probleem van plasticvervuiling in de oceanen, maar kan wel een deel van de verklaring leveren voor het zogeheten 'missende plastic'. Om te ontdekken of bacteriën ook in het wild plastic afbreken, is meer vervolgonderzoek nodig.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld ...

Invasieve groep A-streptokokkeninfecties in Nederland

Invasieve groep A-streptokokkeninfecties in Nederland Via deze link vindt u een artikel in NTvG over Invasieve groep A-streptokokkeninfecties in Nederland. Het bericht Invasieve groep A-streptokokkeninfecties in Nederland verscheen eerst op RLM.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .