Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 13, 2023 tonen

Robotautomatiseringsoplossing voor mestmonsters

Robotautomatiseringsoplossing voor mestmonsters Skalar biedt een geautomatiseerde oplossing voor de analyse van het gehalte aan totaal fosfaat, totaal stikstof en kalium (NPK-analyse) in dierlijke mest- en kunstmestmonsters. Doorgaans is dit een ingewikkelde, tijdkritische en potentieel gevaarlijke behandelingsprocedure. Om de nauwkeurigheid en consistentie te waarborgen, dient een lab zich bovendien aan strenge NEN-normen voor de voorbehandeling (NEN 7433) en de metingen (NEN 7434, 7435 en 7436) te houden. Na plaatsing van de gedestrueerde monsters op het SP2000 robotplatform, wordt de toevoeging van gedemineraliseerd water en de homogenisatie van de monsters vervolgens volledig automatisch uitgevoerd. De robot zuigt de eventuele ontstane zure dampen veilig en onmiddellijk af. Daarna worden de voorbehandelde monsters overgebracht in monsterbuisjes voor NPK-analyse op de SAN++ continuous flow analyzer. De combinatie SP2000-robot en SAN++-

Extra geld voor gelijke kansen op school

Extra geld voor gelijke kansen op school Er komt 105 miljoen euro extra voor het verkleinen van de verschillen tussen leerlingen in het voortgezet onderwijs.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

FSN-FCA-177 Edwards Lifesciences LLC, Arterial Cannula

FSN-FCA-177 Edwards Lifesciences LLC, Arterial Cannula The purpose of this letter is to advise you that Edwards Lifesciences is voluntarily recalling a single lot of EndoReturn Kits, an arterial cannula kit that includes a wire-reinforced cannula, an introducer, a guidewire and a connector hub. The affected kits are labeled with an expiration date of 14 August 2023, however the correct expiration date is 4 April 2023.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Trauma – 17 april 2023

Trauma – 17 april 2023 Sprekers: Bart van den Heuvel en Dr. Kees-Pieter SchepmanTrauma, een ervaring of een traumatische ervaring? Dento Alveolair trauma is goed onderzocht en goed te behandelen. Het vereist een protocollaire aanpak en goede logistieke organisatie in de praktijk. Trauma komt altijd ongelegen, maar is altijd vervelender voor de patiënt dan voor de zorgverlener. Bart van den Heuvel neemt u aan de … Lees verder   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Avian influenza overview December 2022

Avian influenza overview December 2022 Between 3 December 2022 and 1 March 2023 highly pathogenic avian influenza (HPAI) A(H5N1) virus, clade 2.3.4.4b, was reported in Europe in domestic (522) and wild (1,138) birds over 24 countries. An unexpected number of HPAI virus detections in sea birds were observed, mainly in gull species and particularly in black-headed gulls (large mortality events were observed in France, Belgium, the Netherlands, and Italy).   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

De Bibliotheek

De Bibliotheek Nieuwe boeken over, door of voor de ggz Meerdere malen per week krijgen wij proefexemplaren, mails en telefoontjes over nieuw verschenen boeken. Onze recensenten Johan Atsma en Judith de Roos kunnen dat niet allemaal lezen en recenseren. Daarom geven we regelmatig in De Bibliotheek een overzicht van wat er zoal binnenkomt. Onderstaande teksten zijn van de uitgevers of schrijvers, tenzij anders vermeld. Over leven. Moed en groei na kindermishandeling en -misbruikValerie Van Peel, Meredith Van Overloop, Anna Defossez, Peter AdriaenssensUit een voorzichtige schatting blijkt dat één op de tien kinderen te maken krijgt met misbruik of mishandeling, meestal binnen hun gezin. Laat...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Opmerkelijke loodzouten in Nachtwacht

Opmerkelijke loodzouten in Nachtwacht De Nachtwacht van Rembrandt (geschilderd in 1642) bevat een loodverbinding die niet eerder is aangetroffen in historische schilderijen. Dat publiceerde een internationaal team van wetenschappers, waaronder wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Antwerpen. Het team ontdekte de ongewone chemische verbindingen met behulp van een door henzelf ontworpen X-stralen-scanner. Het ontdekte loodformiaat (een loodzout van mierenzuur ) is nog nooit eerder in een 17e-eeuws schilderij gevonden en werpt een nieuw licht op Rembrandts kennis van chemie en hoe hij zijn verf bereidde. De ontdekking is belangrijk voor de conservatie van het schilderij en biedt informatie over de chemische instabiliteit van historische verfpigmenten en het behoud van geschilderd erfgoed. De vondst is het resultaat van het onderzoek genaamd 'Operatie Nachtwacht', waarbij wetenschappers onderzochten hoe R