Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 12, 2023 tonen

MIPS wordt Clinisys

MIPS wordt Clinisys De fusie tussen Clinisys en MIPS betekent een naamsverandering: het Belgische MIPS wordt nu Clinisys. De fusie onder de nieuwe merknaam heeft geen gevolgen voor het bestaande productaanbod of de aangeboden diensten. Met meer dan 3.000 klanten in 34 landen is Clinisys een van 's werelds grootste leveranciers van informatiesystemen aan laboratoria in de gezondheidszorg, biowetenschappen en volksgezondheid. Het bedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring in het leveren van laboratoriuminformatiesystemen (LIS) en biedt oplossingen ter ondersteuning van de workflow in klinische chemie, microbiologie, pathologie, moleculaire genetica en orderbeheer, inclusief rapportage van resultaten.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Twee op de drie ouders heeft weleens alcohol gegeven aan hun minderjarige kind

Twee op de drie ouders heeft weleens alcohol gegeven aan hun minderjarige kind 12 maart 2023 – Twee op de drie ouders heeft weleens alcohol gegeven aan hun minderjarige kind. Ouders geven het vaakst alcohol aan hun kind op een verjaardag of tijdens een feestje. Laag of middelbaar opgeleide ouders geven vaker alcohol aan hun kind dan hoogopgeleide ouders. "Een zorgelijke ontwikkeling," zegt onderzoeker Marieke Rombouts. "Want jongeren…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Internationale Glaucoomweek 2023

Internationale Glaucoomweek 2023 Glaucoom: Krijg geen spijt, check op tijd Hoge oogdruk en minder goed zien; het zijn gevolgen van de oogaandoening glaucoom. In 2021 waren er bij de huisarts 357.000 mensen bekend met glaucoom. Het is daarmee de meest voorkomende oogziekte in Nederland. 25% van de glaucoompatiënten is bij overlijden blind aan één oog, 10% aan beide ogen. Tijdige opsporing en behandeling kan blijvende schade voorkomen. Om die reden vraagt de Optometristenvereniging (OVN) samen met de Oogvereniging tijdens de Internationale Glaucoomweek (12 t/m 18 maart 2023) aandacht voor deze oogaandoening. Een sluipmoordenaar, zo wordt de oogaandoening glaucoom ook wel eens genoemd, omdat in het begin niet veel klachten merkbaar zijn. In 2021 waren er in totaal 357.000 mensen met glaucoom bekend bij de huisarts, 156.100 mannen en 200.900 vrouwen. Dit aantal neemt toe met de leeftijd (Bron: Vzinfo). Wanneer er eenmaal schade is aan he