Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 10, 2023 tonen

LabTech EV-serie rotatieverdampers

LabTech EV-serie rotatieverdampers LabTech EV-serie rotatieverdampers zijn in vrijwel ieder laboratorium in te passen. Voor het instellen en aflezen van rotatiesnelheid en temperatuur heeft de bedieningsmodule een ergonomisch geplaatst, duidelijk kleurendisplay. De stille werking en de gemotoriseerde verticale lift maken het een prettig systeem om mee te werken. Het systeem is programmeerbaar, zodat de kans op fouten minimaal is, vooral bij meerdere gebruikers. Het standalone verwarmingsbad biedt maximale veiligheid bij het gebruik en eenvoudig onderhoud. Met integreerbare LabTech vacuüm- en koelaccessoires kunnen processen verder gestroomlijnd worden.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Psychiatrie in de media, week 10

Psychiatrie in de media, week 10 Onze patiëntenzorg, ons vak en de activiteiten van de vereniging zijn regelmatig onderwerp van gesprek in de media. Een selectie van deze media-aandacht in week 10.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Guillain-Barré Syndroom na coronavaccinatie

Guillain-Barré Syndroom na coronavaccinatie Bijwerkingencentrum Lareb ontving 72 meldingen van het Guillain-Barré syndroom (GBS) na coronavaccinatie tot 12 oktober 2022. GBS is een bekende zeldzame bijwerking van de coronava...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Agenda - 2nd Live Webinar of the Thematic Network: Navigating Health Inequalities in the EU through Artificial Intell...

Agenda - 2nd Live Webinar of the Thematic Network: Navigating Health Inequalities in the EU through Artificial Intelligence (27 March, 16.00 - 17.00 CET, Brussels time) Agenda - 2nd Live Webinar of the Thematic Network: Navigating Health Inequalities in the EU through Artificial Intelligence (27 March, 16.00 - 17.00 CET, Brussels time)   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Klachtenjaarverslag CBKZ 2022

Klachtenjaarverslag CBKZ 2022 Lees hier het jaarverslag van CBKZ om te kunnen leren van de klachten in de verloskundige zorg.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

The spatial relationship between the presence and absence of Leishmania spp. and leishmaniasis, and phlebotomine sand...

The spatial relationship between the presence and absence of Leishmania spp. and leishmaniasis, and phlebotomine sand fly vectors in Europe and neighbouring countries This report provides an analysis of the spatial relationship between the presence and absence of autochthonous Leishmania spp. and clinical cases in humans and animals, and the presence and absence of their confirmed and suspected respective Phlebotomus spp. vectors, in Europe and neighbouring countries.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

30 jaar alcoholbeleid jongeren: van focus op het individu naar de omgeving

30 jaar alcoholbeleid jongeren: van focus op het individu naar de omgeving 10 maart 2023 – In de afgelopen 30 jaar heeft het alcoholbeleid gericht op jongeren een radicale verandering ondergaan. Hierdoor zijn jongeren van 12 t/m 16 jaar op latere leeftijd gaan drinken. Vandaag de dag drinken minder jongeren alcohol dan rond de eeuwwisseling. Sinds 2015 zet de daling van alcoholgebruik onder jongeren niet verder door….   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Jaarlijks Congres Autisme – editie 2023 op 14 september

Jaarlijks Congres Autisme – editie 2023 op 14 september 10 maart 2023 – Op donderdag 14 september 2023 vindt het jaarlijkse congres 'Autisme – editie 2023' plaats in Eindhoven. Het jaarlijks congres over autisme staat in het teken van meedoen en uitblinken. Mensen met autisme hebben het op bepaalde terreinen vaak moeilijker dan andere mensen. De wereld is tenslotte op een andere logica gebaseerd…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Hands-on automatiseringstips tijdens LabAutomation 2023

Hands-on automatiseringstips tijdens LabAutomation 2023 Op 21 maart biedt LabAutomation 2023 een gemêleerd lezingenprogramma met veelal praktische sessies die direct toepasbaar zijn in het lab. De informatiemarkt biedt innovatieve, hands-on automatiseringsoplossingen, zowel LIMS, labsoftware als robotisering voor het lab. Bij uitstek een moment om kennis te delen met collega's in de labsector.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Maagverkleining voor jongeren met obesitas

Maagverkleining voor jongeren met obesitas In Nederland komen mensen vanaf 18 jaar in aanmerking voor een maagverkleining. Bij jongeren onder de 18 jaar mogen deze operaties alleen in studieverband worden uitgevoerd. De TEEN-BEST studie van het Maxima MC in Veldhoven en het Maastricht UMC+ ...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Richtlijn ‘Kwetsbaarheid eerste 1000 dagen’

Richtlijn 'Kwetsbaarheid eerste 1000 dagen' De richtlijn 'Kwetsbaarheid eerste 1000 dagen' bevat handelingsaanbevelingen voor verpleegkundigen en verzorgenden, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs en goede praktijkvoorbeelden, ten behoeve van de zorg voor kwetsbare zwangeren en kwetsbare jonge ouders en hun kinderen in de kinderleeftijd van -9...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .