Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart 9, 2023 tonen

Aangekondigde actiedag 16 maart

Aangekondigde actiedag 16 maart De NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en de vakbonden zijn nog niet uit de cao-onderhandelingen. Hierop is door de bonden een actie aangekondigd op donderdag 16 maart, ook in de drie locaties van het ETZ.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Human medicines European public assessment report (EPAR): Cosentyx, secukinumab, Arthritis, Psoriatic; Psoriasis; Spond...

Human medicines European public assessment report (EPAR): Cosentyx, secukinumab, Arthritis, Psoriatic;Psoriasis;Spondylitis, Ankylosing, Date of authorisation: 14/01/2015, Revision: 30, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Cosentyx, secukinumab, Arthritis, Psoriatic;Psoriasis;Spondylitis, Ankylosing, Date of authorisation: 14/01/2015, Revision: 30, Status: Authorised   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Werkbezoek minister Helder aan Nationaal Plan Hoofdzaken

Werkbezoek minister Helder aan Nationaal Plan Hoofdzaken 9 maart 2023 – "We moeten samen de verbinding zoeken, net als die hersencellen die we net onder de microscoop zagen", aldus minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport die op werkbezoek was bij Nationaal Plan Hoofdzaken. Het werkbezoek was bij het Netherlands Institute for Neuroscience….   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

RIVM: “Alliantie Drentse Zorg met Ouderen goed voorbeeld van betrekken van cliënten”

RIVM: "Alliantie Drentse Zorg met Ouderen goed voorbeeld van betrekken van cliënten" Rolverdeling, verbinding en cliëntvertegenwoordiging binnen Netwerken Integrale Ouderenzorg. Over deze onderwerpen presenteerde het RIVM onlangs een verdiepende casestudy. Drie regio's namen deel aan het onderzoek: Drenthe, Zoetermeer en de Mijnstreek. De Alliantie Drentse Zorg Met Ouderen blijkt een goed voorbeeld van het betrekken van cliënten binnen een netwerk, aanbevelingen hoe u dit ook kunt organiseren […] The post RIVM: "Alliantie Drentse Zorg met Ouderen goed voorbeeld van betrekken van cliënten" appeared first on Proscoop.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Intentieverklaring Kansrijke Start Arnhem ondertekend

Intentieverklaring Kansrijke Start Arnhem ondertekend Samenwerken aan een kansrijke generatie in Arnhem Op 6 maart 2023 hebben 14 organisaties uit de geboortezorg, zorg, sociaal domein en wethouder Maurits van de Geijn de intentieverklaring Kansrijke Start Arnhem ondertekend. Door deze ondertekening laten deze organisaties zien dat ze gezamenlijk de werkwijze van Kansrijke Start volgen waarmee ze alle kinderen in Arnhem de kansrijke start […] The post Intentieverklaring Kansrijke Start Arnhem ondertekend appeared first on Proscoop.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Veel meer kans op depressie bij Amsterdammer met Turkse achtergrond

Veel meer kans op depressie bij Amsterdammer met Turkse achtergrond Gezondheidsverschillen tussen Amsterdammers hangen samen met hun etnische achtergrond. Zo heeft 1 op de 5 Turkse Amsterdammers symptomen van depressie, terwijl dat bij mensen met een Nederlandse achtergrond 1 op 20 is. Het is een van de bevindingen van grootschalig onderzoek dat Amsterdam UMC en de GGD de afgelopen tien jaar deden. Dat schrijft Het Parool, dat zich daarbij baseert op onderzoek van Helius, een samenwerkingsverband van Amsterdam UMC en de Amsterdamse GGD. Volgens het onderzoek ontstaan depressies vaker in een complexe en dynamische omgeving, wat voor een stad als Amsterdam zeker opgaat. Dat onder Amsterdammers met een Turkse achtergrond depressies...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Eis om meer transparantie bij krimpflatie

Eis om meer transparantie bij krimpflatie Kleinere margarinekuipjes, kleinere frisdrankflessen en minder koekjes in een verpakking, maar de prijs is nog hetzelfde of zelfs hoger dan voorheen. De Consumentenbond en Foodwatch zijn boos over deze verkapte prijsverhogingen, ook wel krimpflatie genoemd. Beide organisaties roepen de consument op tot actie. Minder voor hetzelfde In Nederland zijn de consumentenprijzen voor voedingsmiddelen het afgelopen [...] The post Eis om meer transparantie bij krimpflatie appeared first on Nieuws voor diëtisten.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Ziekenhuizen bereiden zich voor op staking 16 maart

Ziekenhuizen bereiden zich voor op staking 16 maart Ziekenhuizen bereiden zich voor op de staking van personeel volgende week donderdag, op 16 maart. Meerdere ziekenhuizen weten inmiddels welke afdelingen meedoen aan de actie, georganiseerd door de vakbonden. Die eisen betere cao-afspraken.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .