Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 26, 2023 tonen

Kenmerken en behandeling van verzamelstoornis of hoardingproblematiek

Kenmerken en behandeling van verzamelstoornis of hoardingproblematiek 26 februari 2023 – Hoe besluit je wat je wil wegdoen en wat je wil bewaren? Voor mensen met een verzamelstoornis of hoardingproblematiek is dit een enorme uitdaging. In de lunchwebinar van OCDnet op 23 februari spraken Marijda Fournier en Maike Kramer van Altrecht Academisch Angstcentrum over de kenmerken en de behandeling van mensen met…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Ronald McDonald Huizen: 'Te weinig plek als centra kinderhartchirurgie sluiten'

Ronald McDonald Huizen: 'Te weinig plek als centra kinderhartchirurgie sluiten' De logeerhuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds in Groningen en Rotterdam zijn waarschijnlijk te klein als alleen de centra voor kinderhartchirurgie in die twee steden openblijven. Als meer ouders rond een operatie dicht bij hun zieke kind willen slapen, moeten de huizen uitgebreid worden.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Rondetafelgesprek Tweede Kamer – Maatschappelijke beweging van zorg naar gezondheid

Rondetafelgesprek Tweede Kamer – Maatschappelijke beweging van zorg naar gezondheid 26 februari 2023 – De roep om een maatschappelijke beweging van zorg naar gezondheid wordt steeds luider, net als om het demedicaliseren van psychisch lijden dat bij het leven hoort. Dit bleek uit het rondetafelgesprek dat de Tweede Kamer woensdag 22 februari organiseerde over de toename van het aantal mensen met een psychische stoornis. "We…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Mogelijk te weinig plek in Ronald McDonald-huizen als kinderhartcentra sluiten

Mogelijk te weinig plek in Ronald McDonald-huizen als kinderhartcentra sluiten De logeerhuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds in Groningen en Rotterdam zijn waarschijnlijk te klein als alleen de kinderhartcentra in die twee steden openblijven. Als meer ouders dicht bij hun zieke kind willen slapen, moeten de huizen uitbreiden. Dat zegt adjunct-directeur Miranda Noorlander tegen NU.nl.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .