Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 15, 2023 tonen

Betere voorwaarden voor mbo-stagiair

Betere voorwaarden voor mbo-stagiair Het tegengaan van stagediscriminatie en een passende stagevergoeding. Dat zijn enkele van de maatregelen van het Stagepact mbo.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

TikTok is gevaarlijk voor mensen die gevoelig zijn voor een eetstoornis

TikTok is gevaarlijk voor mensen die gevoelig zijn voor een eetstoornis 15 februari 2023 – Mensen met een interesse in fitness en diëten krijgen op de app TikTok binnen no time schadelijke video's te zien, concluderen Utrecht Data School, De Groene Amsterdammer en het RTL Nieuws. Samen deden ze onderzoek naar eetstoornisvideo's, filmpjes waarin eetstoornissen (indirect) worden gepromoot, op het platform. Eetstoornisfuik In haar onderzoek liet Utrecht…   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Bomenkap op ggz-terrein

Bomenkap op ggz-terrein Op het ggz-terrein in Assen wordt volgende week een aantal bomen gekapt. De conditie van de bomen is zo slecht dat ze mogelijk gevaar opleveren. De werkzaamheden vloeien voort uit een periodieke keuring van alle bomen op het terrein.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Dr. Mark Timmerman benoemd tot bijzonder...

Dr. Mark Timmerman benoemd tot bijzonder... Mark Timmerman is benoemd tot bijzonder hoogleraar Parodontologie aan het Radboudumc / de Radboud Universiteit. Deze leerstoel kwam mede tot stand... Lees meer   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Propylthiouracil en ANCA vasculitis

Propylthiouracil en ANCA vasculitis Bijwerkingencentrum Lareb ontving zeven meldingen van ANCA vasculitis bij gebruik van propylthiouracil. Artsen schrijven propylthiouracil voor bij een te snel werkende schildklier...   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Lichte stijging broeikasgassen in 2021

Lichte stijging broeikasgassen in 2021 In 2021 was de uitstoot van broeikasgassen 1,8 procent hoger dan het jaar ervoor. Het is voor het eerst sinds 2016 dat de uitstoot weer stijgt. In 2020 was er nog sprake van een daling van 8,8%. De stijging wordt vooral veroorzaakt door CO2 carbon dioxide (carbon dioxide) en komt met name door de koude winter van 2021.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Frauderende tandartsbroers voor de rechter

Frauderende tandartsbroers voor de rechter Na meer dan twee jaar onderzoekswerk staat op 16 februari in de rechtbank van het Oostenrijkse Steyr een tandarts terecht. De man wordt verdacht van ernstige commerciële fraude en het toebrengen van lichamelijk letsel. De hoofdverdachte zou de sociale zekerheid en ruim 150 patiënten hebben opgelicht. Ook veroorzaakte hij met zijn handelen meer dan 300.000 euro aan gevolgschade. Ook zijn broer staat voor het hekje: hij wordt aangeklaagd voor het toebrengen van lichamelijk letsel.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

E-healthmonitor: ‘Meer draagvlak voor digitale zorg’

E-healthmonitor: 'Meer draagvlak voor digitale zorg' In 2022 zagen zorgverleners steeds vaker de meerwaarde in van digitale zorg. Het wordt ook meer ingezet en het draagvlak groeit bij professionals en patiënten. Dat zijn enkele conclusies uit de onlangs gepresenteerde eHealthmonitor 2022. De monitor is overwegend positief maar signaleert ook dat digitale zorg nog steeds geen vanzelfsprekend onderdeel van de zorg is. Het bericht E-healthmonitor: 'Meer draagvlak voor digitale zorg' verscheen eerst op ICT&health.   Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .