Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari 19, 2023 tonen

Publiekslezing – Weer GRIP op je leven na een psychose

Publiekslezing – Weer GRIP op je leven na een psychose Publiekslezing – Weer GRIP op je leven na een psychose 19 januari 2023 –  Hoe pak je je leven weer op als je een psychose hebt doorgemaakt? Of als je continu stemmen hoort die maar niet weggaan? Op de afdeling psychiatrie van het UMC Utrecht biedt men met het zorgprogramma GRIP jongvolwassenen ondersteuning in hun zoektocht naar herstel. Het zorgprogramma GRIP (GeRichte Interventies bij Psychose)… Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

‘Mooie eerste stap als zorginstelling aangifte doet van agressie’

'Mooie eerste stap als zorginstelling aangifte doet van agressie' 'Mooie eerste stap als zorginstelling aangifte doet van agressie' Het moet de norm worden dat zorginstellingen aangifte doen voor hun zorgverleners, als die slachtoffer zijn geworden van agressie of geweld. Die toezegging heeft... Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Coronavaccinatie 5 tot en met 11 jarigen alleen nog voor kinderen met een medisch hoog risico

Coronavaccinatie 5 tot en met 11 jarigen alleen nog voor kinderen met een medisch hoog risico Coronavaccinatie 5 tot en met 11 jarigen alleen nog voor kinderen met een medisch hoog risico Het is niet langer nodig om gezonde kinderen van 5 tot en met 11 jaar een coronavaccinatie aan te bieden. Minister Kuipers van VWS neemt het advies van de Gezondheidsraad over. Het betekent dat vanaf 23 februari 2023 alleen kinderen met een verhoogd risico om ernstig ziek te worden door het coronavirus worden uitgenodigd voor vaccinatie. De Gezondheidsraad heeft het advies voor kinderen bijgesteld, vanwege het verloop van de pandemie, de opgebouwde bescherming, de minder ziekmakende ...

Vanaf 2025 maximaal 150 euro eigen risico per behandeling in medisch-specialistische zorg

Vanaf 2025 maximaal 150 euro eigen risico per behandeling in medisch-specialistische zorg Vanaf 2025 maximaal 150 euro eigen risico per behandeling in medisch-specialistische zorg Ongeveer 1 miljoen zorgverzekerden gaan vanaf 2025 per jaar gemiddeld €100 minder eigen risico betalen. Daarnaast gaat niemand  méér eigen risico betalen dan nu het geval is. Dat komt door een aanpassing die minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil maken aan de vormgeving van het verplicht eigen risico. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .