Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari 5, 2023 tonen

Stand van zaken contracten zorgverzekeraars 2023

Stand van zaken contracten zorgverzekeraars 2023 Stand van zaken contracten zorgverzekeraars 2023 Ieder jaar sluiten zorgverzekeraars en ziekenhuizen contracten met elkaar af. Daarin wordt bepaald hoeveel zorg het ziekenhuis levert en tegen welke prijs. Voor u als patiƫnt is het belangrijk om te weten of Laurentius een contract heeft met de zorgverzekeraar van uw keuze. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Aantal vuurwerkslachtoffers terug op niveau pre-corona

Aantal vuurwerkslachtoffers terug op niveau pre-corona Aantal vuurwerkslachtoffers terug op niveau pre-corona Uit onderzoek van VeiligheidNL i.s.m. InEen, NVSHA en NVT blijkt dat er dit jaar 1.253 vuurwerkslachtoffers waren. Hiervan zijn er 864 behandeld op de huisartsenposten (HAP).  Het bericht Aantal vuurwerkslachtoffers terug op niveau pre-corona verscheen eerst op InEen. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Casus: Mycotisch aneurysma ontstaat na tandabces bij 53-jarige vrouw

Casus: Mycotisch aneurysma ontstaat na tandabces bij 53-jarige vrouw Casus: Mycotisch aneurysma ontstaat na tandabces bij 53-jarige vrouw Een 53-jarige vrouw ontwikkelde een zeldzaam mycotisch aneurysma van de interne halsslagader dat zich ontwikkelde toen een tandabces-gebonden kiem de slagader infecteerde. De casus wordt beschreven in het Journal of Vascular Surgery Cases, Innovations and Techniques en is waarschijnlijk het eerste gerapporteerde geval waarin dit fenomeen zich ontwikkelde uit Haemophilus parainfluenzae, een ziekteverwekker die wordt geassocieerd met tandheelkundige abcessen en infecties. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld