Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 26, 2022 tonen

IJswijn: een ‘uitstervende’ delicatesse

IJswijn: een 'uitstervende' delicatesse IJswijn: een 'uitstervende' delicatesse IJswerk gekkenwerk? Eigenlijk wel ja. Maar als het lukt, is het resultaat wonderschoon. Het bericht IJswijn: een 'uitstervende' delicatesse verscheen eerst op Arts en Auto. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Op zoek naar de link tussen problematisch eetgedrag en autisme

Op zoek naar de link tussen problematisch eetgedrag en autisme Op zoek naar de link tussen problematisch eetgedrag en autisme 25 december 2022-  Pauline Jansen is hoogleraar Ontwikkelings-psychopathologie en als docent betrokken bij de Master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie van de EUR. Ze doet onderzoek naar eetgedrag bij kinderen en ontdekte dat problematisch eetgedrag relatief vaak voorkomt bij kinderen met autisme. Daarom pleit ze ervoor om bij het screenen van autisme ook eetgedrag als 'voorspeller'… Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Vijf vragen over hebzucht

Vijf vragen over hebzucht Vijf vragen over hebzucht Sommigen zien hebzucht als de motor van de economie. Hebzuchtige mensen blijken echter vaker eenzaam en ongelukkig te zijn, net als Scrooge in het kerstverhaal van Dickens. Psycholoog Karlijn Hoyer beantwoordt vijf vragen over hebzucht. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .