Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 25, 2022 tonen

Week 51: arrestaties zorgboerderij, berisping huisarts & griepepidemie

Week 51: arrestaties zorgboerderij, berisping huisarts & griepepidemie Week 51: arrestaties zorgboerderij, berisping huisarts & griepepidemie Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer arrestaties op een zorgboerderij, de griepepidemie, een berisping voor een huisarts en peuters die de tandarts niet bezoeken in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Planetenjagers in aanbouw

Planetenjagers in aanbouw Planetenjagers in aanbouw Het vinden van nieuwe planeten met daarop misschien wel aanwijzingen voor leven is een speerpunt binnen de astronomie. De ruimtetelescopen PLATO en Ariel, waaraan Nederlandse onderzoekers meewerken, moeten een overvloed aan nieuwe werelden opsporen en onderzoeken. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Vijf vragen over hebzucht

Vijf vragen over hebzucht Vijf vragen over hebzucht Sommigen zien hebzucht als de motor van de economie. Hebzuchtige mensen blijken echter vaker eenzaam en ongelukkig te zijn, net als Scrooge in het kerstverhaal van Dickens. Psycholoog Karlijn Hoyer beantwoordt vijf vragen over hebzucht. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Op dit moment géén wachtlijst bij onze afdeling Ouderenzorg!

Op dit moment géén wachtlijst bij onze afdeling Ouderenzorg! Op zoek naar de link tussen problematisch eetgedrag en autisme 25 december 2022-  Pauline Jansen is hoogleraar Ontwikkelings-psychopathologie en als docent betrokken bij de Master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie van de EUR. Ze doet onderzoek naar eetgedrag bij kinderen en ontdekte dat problematisch eetgedrag relatief vaak voorkomt bij kinderen met autisme. Daarom pleit ze ervoor om bij het screenen van autisme ook eetgedrag als 'voorspeller'… Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .