Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 6, 2022 tonen

Relatie tussen depressie en de samenstelling van het microbioom

Relatie tussen depressie en de samenstelling van het microbioom Relatie tussen depressie en de samenstelling van het microbioom 6 december 2022 –  Ons microbioom, de miljarden micro-organismen die in en op ons lichaam leven, besturen veel belangrijke lichaamsfuncties, inclusief functies van de hersenen. Gezamenlijk onderzoek door Amsterdam UMC, de UvA en het Erasmus MC laat een relatie zien tussen de samenstelling van het microbioom en depressie. Ook hangt deze samenstelling samen met etnische… Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Toets op het basispakket wordt herzien

Toets op het basispakket wordt herzien Toets op het basispakket wordt herzien De ministers van VWS stuurden vorige week een brief naar de Kamer over het verbeteren en verbreden van de toets op het basispakket van zorg. Lees waarom dit relevant is voor specialisten ouderengeneeskunde. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Corona vaccinatielocatie Leiden op 15 december gesloten

Corona vaccinatielocatie Leiden op 15 december gesloten Corona vaccinatielocatie Leiden op 15 december gesloten Vanwege een medewerkersbijeenkomst is onze corona vaccinatielocatie in Leiden op donderdag 15 december de hele dag gesloten. Je kunt die dag terecht op de vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn en Gouda.  Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .