Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november 26, 2022 tonen

Speelgoed met een wetenschappelijk tintje

Speelgoed met een wetenschappelijk tintje Speelgoed met een wetenschappelijk tintje De feestdagen staan weer voor de deur en voor veel mensen betekent dat: cadeautjes. De redactie van NEMO Kennislink helpt graag een handje mee bij het uitzoeken en tipt spelletjes en speelgoed met een snufje wetenschap. Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Kort zorgnieuws: Beeldverhalen; Betere bedbel; Digitaal meekijkconsult, en meer

Kort zorgnieuws: Beeldverhalen; Betere bedbel; Digitaal meekijkconsult, en meer Kort zorgnieuws: Beeldverhalen; Betere bedbel; Digitaal meekijkconsult, en meer Wekelijks ontvangt de redactie van ICT&health vele persberichten en nieuwsartikelen. Die zijn niet allemaal geschikt voor een volledig nieuwsbericht. Daarom zetten wij een aantal kleinere berichten bij elkaar in een wekelijks overzicht. De onderwerpen van de berichten in dit overzicht kunnen uiteenlopen, maar ze hebben allemaal betrekking op innovaties en de digitale ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Het bericht Kort zorgnieuws: Beeldverhalen; Betere bedbel; Digitaal ... Wil je het laatste nieuws in

Op dit moment géén wachtlijst bij onze afdeling Ouderenzorg!

Op dit moment géén wachtlijst bij onze afdeling Ouderenzorg! Pilot met basisinkomen voor ggz-patiënten in Den Helder lijkt relatief succesvol 26 november 2022 – Veertien inwoners van Den Helder en forensische cliënten van GGZ NHN ontvingen bij wijze van proef drie jaar lang 350 euro per maand bovenop de uitkering. Wat deed dat basisinkomen met hun leven?  In 2018 werden veertien patiënten van GGZ NHN benaderd voor deelname aan een pilot met een resocialisatiebudget. GGZ-NHN… Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Nederlanders hebben nog steeds veel vertrouwen in medicijnen

Nederlanders hebben nog steeds veel vertrouwen in medicijnen Nederlanders hebben nog steeds veel vertrouwen in medicijnen 25 november 202 –   Net als in 2018 hebben burgers in 2022 het meeste vertrouwen in de medicijnen die ze zelf op recept gebruiken. Dit vertrouwen nam toe van een 7,9 in 2018 naar een 8,2 in 2022. Ook het vertrouwen in medicijnen in het algemeen en in medicijnen die verkrijgbaar zijn zónder recept… Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .

Spelend(er)wijs

Spelend(er)wijs Spelend(er)wijs Het is bijna pakjesavond. Kan Sinterklaas met zijn cadeaus invloed uitoefenen op de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden bij kinderen en wellicht later zelfs op hun studiekeuze? Lego, blokken en puzzels dragen bijvoorbeeld bij aan ruimtelijke intelligentie en abstract denken. "Het precieze verband tussen speelgoed en studiekeuze is echter lastig te meten." Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief .