Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit oktober 30, 2022 tonen

NZa: coronabesmettingen leiden niet tot het afschalen van zorg

  NZa: coronabesmettingen leiden niet tot het afschalen van zorg 30 oktober 2022 – Het grotere aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen heeft deze maand niet geleid tot het afschalen van planbare zorg. 48% van de ziekenhuizen geeft aan dat zij de planbare zorg volledig levert. In september was dit 45%. 95% van de ziekenhuizen levert de kritiek planbare zorg binnen de norm van 6 weken…. Zwangeren in kwetsbare omstandigheden; van stress naar samenwerking – live webinar We weten het allemaal. Hoe goed en doordacht je adviezen en behandelvoorstellen ook zijn, zonder afstemming en contact met je cliënt is er geen samenwerking. Met sommige cliënten kan de samenwerking moeizaam verlopen. Vaak wordt een contact beïnvloed door een onderliggende stressreactie. Juist als complexe omstandigheden besproken worden, kan de stress oplopen bij zowel de […] Het bericht Zwangeren in kwetsbare omstandigheden; va

Buchan: ‘Oudere verpleegkundige kan bijdrage aan oplossing personeelstekort’

        Buchan: 'Oudere verpleegkundige kan bijdrage aan oplossing personeelstekort'       Studie: correlatie droge lucht en besmettingen met SARS-CoV2 en influenza       Borstkanker op maat behandelen voorkomt onnodige chemo of medicatie Steeds minder vrouwen gaan dood aan borstkanker. Dat komt doordat onderzoekers meer weten over de ziekte. Sinds kort kijken onderzoekers niet alleen naar kankercellen en manieren om die te bestrijden, maar ook naar wat een lichaam zelf kan doen om ze op te ruimen. Dat voorkomt dat vrouwen onnodig chemotherapie of medicijnen krijgen.       Najaarseditie Hoofdlijnen Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Webinar: Omgaan met beperkte digitale vaardigheden bij implementatie zorgtechnologie

  Webinar: Omgaan met beperkte digitale vaardigheden bij implementatie zorgtechnologie Borstkanker op maat behandelen voorkomt onnodige chemo of medicatie Steeds minder vrouwen gaan dood aan borstkanker. Dat komt doordat onderzoekers meer weten over de ziekte. Sinds kort kijken onderzoekers niet alleen naar kankercellen en manieren om die te bestrijden, maar ook naar wat een lichaam zelf kan doen om ze op te ruimen. Dat voorkomt dat vrouwen onnodig chemotherapie of medicijnen krijgen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Borstkankerpatiënten op maat behandelen voorkomt onnodige chemo of medicatie

  Borstkankerpatiënten op maat behandelen voorkomt onnodige chemo of medicatie Steeds minder vrouwen gaan dood aan borstkanker. Dat komt doordat onderzoekers meer weten over de ziekte. Sinds kort kijken onderzoekers niet alleen naar kankercellen en manieren om die te bestrijden, maar ook naar wat een lichaam zelf kan doen om ze op te ruimen. Dat voorkomt dat vrouwen onnodig chemotherapie of medicijnen krijgen. Depressie, de dwangmatige denkziekte François de Waal deelt de inleiding van zijn nieuwe boek Depressie, de dwangmatige denkziekte met jou. "Alleen voor jou". Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .