Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit oktober 27, 2022 tonen

Gratis lezingenreeks in Herstelcafé Castricum

  Gratis lezingenreeks in Herstelcafé Castricum Bekijk het november programma van het herstelcafé Castricum. Wekelijks is er een thema, worden herstelverhalen gedeeld en/of wordt psycho-educatie... Lees verder Intoxicación por plomo: Cuatro cosas que debe saber sobre el plomo Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Reminder LVVP-enquête voor leden over de Wtza

        Reminder LVVP-enquête voor leden over de Wtza Nog niet meegedaan? Doe dit dan voor 1 november!       Human medicines European public assessment report (EPAR): Raxone, idebenone, Optic Atrophy, Hereditary, Leber, Date of authorisation: 08/09/2015, Revision: 8, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Raxone, idebenone, Optic Atrophy, Hereditary, Leber, Date of authorisation: 08/09/2015, Revision: 8, Status: Authorised       Gratis lezingenreeks in Herstelcafé Castricum Bekijk het november programma van het herstelcafé Castricum. Wekelijks is er een thema, worden herstelverhalen gedeeld en/of wordt psycho-educatie... Lees verder       Intoxicación por plomo: Cuatro cosas que debe saber sobre el plomo Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?

Vaker zeldzame bijwerking na corona-vectorvaccin dan na mRNA-vaccin

  Vaker zeldzame bijwerking na corona-vectorvaccin dan na mRNA-vaccin Het covid-19 vectorvaccin van AstraZeneca geeft een dertig procent hogere kans op de zeldzame bijwerking trombocytopenie, ofwel te weinig bloedplaatjes, vergeleken met het covid-19 mRNA-vaccin van Pfizer. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Medische Informatica van het Erasmus MC, verschenen in The BMJ. Veel vragen over het aanleveren van wachttijden bij het NZa zorgbeeldportaal De LVVP heeft dit in verschillende overlegorganen aangegeven en hamert op een duidelijk NZa-portaal en zo min Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Human medicines European public assessment report (EPAR): Natpar, parathyroid hormone, Hypoparathyroidism, Date of au...

        Human medicines European public assessment report (EPAR): Natpar, parathyroid hormone, Hypoparathyroidism, Date of authorisation: 24/04/2017, Revision: 12, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Natpar, parathyroid hormone, Hypoparathyroidism, Date of authorisation: 24/04/2017, Revision: 12, Status: Authorised       Vaker zeldzame bijwerking na corona-vectorvaccin dan na mRNA-vaccin Het covid-19 vectorvaccin van AstraZeneca geeft een dertig procent hogere kans op de zeldzame bijwerking trombocytopenie, ofwel te weinig bloedplaatjes, vergeleken met het covid-19 mRNA-vaccin van Pfizer. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Medische Informatica van het Erasmus MC, verschenen in The BMJ.       Veel vragen over het aanleveren van wachttijden bij het NZa zorgbeeldportaal De LVVP heeft dit in verschillende overlegor

'Seks en het suikerspin gevoel' een voorstudie naar de seksuele beleving van mensen met een beperking

  'Seks en het suikerspin gevoel' een voorstudie naar de seksuele beleving van mensen met een beperking "85% van cliënten gaat vooruit en 1,5 uur besparing per week dankzij zorgrobot" Zorgorganisatie De Zorgcirkel startte met behulp van de SET-COVID-subsidie met de zorgrobot Tessa. De Zorgcirkel is specialist in ouderenzorg, -behandeling en -revalidatie, waar inmiddels zo'n 100 cliënten worden ondersteund met een Tessa. In dit interview vertellen Desiree Fonk van De Zorgcirkel en Jan-Willem Heeg van leverancier Tinybots over hun project, waar samenwerking, continue afstemming en partnerschap centraal stonden. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Influenza virus characterization - Summary Europe, June 2022

        Influenza virus characterization - Summary Europe, June 2022 This is the seventh report for the 2021-2022 influenza season.       Influenza virus characterization - Summary Europe, July 2022 This is the eighth report for the 2021-2022 influenza season.       InEen nieuwsbrief – oktober 2022 In deze nieuwsbrief meer over het Integraal Zorgakkoord (IZA) en de Benchmark Huisartsenposten 2021. Het bericht InEen nieuwsbrief – oktober 2022 verscheen eerst op InEen .       "85% van cliënten gaat vooruit en 1,5 uur besparing per week dankzij zorgrobot" Zorgorganisatie De Zorgcirkel startte met behulp van de SET-COVID-subsidie met de zorgrobot Tessa. De Zorgcirkel is specialist in ouderenzorg, -behandeling en -revalidatie, waar inmiddels zo'n 100 cliënten worden ondersteund met een Tessa. In dit

Het besloten deel van de GIPdatabank is geactualiseerd met farmacie cijfers over het eerste half jaar van 2022

  Het besloten deel van de GIPdatabank is geactualiseerd met farmacie cijfers over het eerste half jaar van 2022 Op het besloten gedeelte van de GIPdatabank zijn de eerste farmacie cijfers over het eerste half jaar van 2022 beschikba … Zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg behaald! GGzE heeft met trots het zilveren certificaat van de Milieuthermometer Zorg voor locatie Landgoed De Grote Beek ontvangen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Influenza virus characterization - Summary Europe, June 2022

  Influenza virus characterization - Summary Europe, June 2022 This is the seventh report for the 2021-2022 influenza season. KNMP Netwerkbijeenkomst KNMP Netwerkbijeenkomst Start & eind tijd 10:00 am ~ 03:00 pm R.Klapwijk do, 10/27/2022 - 14:34 Locatie BOVAG, Utrecht Accreditatie Wordt aangevraagd Labels KNMP-vereniging De KNMP zorgt voor verbinding. Zowel met andere partijen, maar vooral ook de verbinding tussen de leden onderling. Zo worden er netwerkbijeenkomsten voor regionale apothekersorganisaties georganiseerd en clusteroverleggen tussen regio's. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Benchmark Huisartsenposten 2021: werkdruk triagisten stijgt

  Benchmark Huisartsenposten 2021: werkdruk triagisten stijgt In 2021 is de gemiddelde telefonische wachttijd op de huisartsenpost fors toegenomen. Ook duren gesprekken gemiddeld langer en zijn er minder triagisten dan in 2020. Het bericht Benchmark Huisartsenposten 2021: werkdruk triagisten stijgt verscheen eerst op InEen . Influenza virus characterization - Summary Europe, July 2022 This is the eighth report for the 2021-2022 influenza season. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Start lotgenotengroep voor mensen met suïcidale gedachtes

  Start lotgenotengroep voor mensen met suïcidale gedachtes Vanaf 16 november 2022 start de lotgenotengroep voor mensen die te maken hebben met suicidale gedachtes. Deze lotgenotengroep is een samenwerking met het Suicide Preventie Centrum. De bijeenkomsten zijn in Herstelacademie de Stijl. "Het doel van de lotgenotengroep is het bieden van een veilige p... Brief aan minister Helder: psychiaters en patiënten uiten zorgen over ernstig depressieve patiënten De NVvP, de Depressie Vereniging en de Nederlandse ggz vragen in een brief aandacht voor patiënten die aan een ernstige depressie lijden en in aanmerking zouden moeten komen voor het geneesmiddel esketamine neusspray, Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

App om eiwitinname bij te houden

        App om eiwitinname bij te houden Het Amsterdam UMC heeft de eiFIT-app gelanceerd. Dit is een gratis app waarmee cliënten en patiënten op een eenvoudige manier globaal de eiwitinname bij kunnen houden. De ingevoerde gegevens kunnen via de app naar de behandelend diëtist gemaild worden. De app is ontwikkeld binnen een project van de Hogeschool van Amsterdam. Sterren voor aantal eiwitten [...] The post App om eiwitinname bij te houden appeared first on Nieuws voor diëtisten .       Drang in jeugdhulpverlening lijkt op dwang, maar dan zonder wettelijk kader Binnen de Nederlandse jeugdhulpverlening komt het voor dat hulpverleners ouders onder druk zetten om 'vrijwillig' mee te werken. Soms worden kinderen hierbij ook uit huis geplaatst zonder tussenkomst van een rechter. Vanuit het perspectief van de hulpverlening is hier wat voor te zeggen, maar juridisch gezien zijn er ve

Aantal opgenomen patiënten met corona schommelt

  Aantal opgenomen patiënten met corona schommelt Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis ligt schommelt afgelopen twee weken tussen de 1100 en 1200, zo valt op te maken uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Momenteel worden in de ziekenhuizen 1152 patiënten met corona verzorgd. Filippo Graziani presents EFP infographics on stages I-III periodontitis treatment guideline Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

App om eiwitinname bij te houden

  App om eiwitinname bij te houden Het Amsterdam UMC heeft de eiFIT-app gelanceerd. Dit is een gratis app waarmee cliënten en patiënten op een eenvoudige manier globaal de eiwitinname bij kunnen houden. De ingevoerde gegevens kunnen via de app naar de behandelend diëtist gemaild worden. De app is ontwikkeld binnen een project van de Hogeschool van Amsterdam. Sterren voor aantal eiwitten [...] The post App om eiwitinname bij te houden appeared first on Nieuws voor diëtisten . Deep Learning brengt menselijke huid beter in kaart Met slechts een scan van iemands gezicht en enkele basisgegevens - zoals lengte en gewicht - kan wiskundige Alessio Gallucci een complete 3D-lichaamsscan maken. Om de 3D-analyse van onze huid te verbeteren, zet Gallucci deep learning-technologie in. Zo brengt hij de menselijke huid beter in kaart, wat kan helpen bij het opsporen van bijvoorbeeld huidkanker. Gallucci promov

Drang in jeugdhulpverlening lijkt op dwang, maar dan zonder wettelijk kader

  Drang in jeugdhulpverlening lijkt op dwang, maar dan zonder wettelijk kader Binnen de Nederlandse jeugdhulpverlening komt het voor dat hulpverleners ouders onder druk zetten om 'vrijwillig' mee te werken. Soms worden kinderen hierbij ook uit huis geplaatst zonder tussenkomst van een rechter. Vanuit het perspectief van de hulpverlening is hier wat voor te zeggen, maar juridisch gezien zijn er veel zorgen over dit fenomeen dat 'drang' wordt genoemd. Dat is de conclusie van het onderzoek van Denise Verkroost over het juridische schemergebied waarbinnen drang bestaat. Denise Verkroost promoveert vandaag, 27 oktober, op haar onderzoek.In de Nederlandse wet zijn alleen het vrijwillige en het gedwongen kader van jeugdhulpverlening geregeld. Maar soms worden... Afbouwpoli voor antidepressiva in Amsterdam lijkt aan een behoefte te voldoen De afbouwpoli antidepressiva van GGZ InGeest in Amsterda

Zo voorkom je een herfstdip: 'Bewegen is heel belangrijk'

  Zo voorkom je een herfstdip: 'Bewegen is heel belangrijk' Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: ik voel me somber. Heb ik een dip? Of ben ik depressief? Onderzoeker en psycholoog Joost Gülpen: "Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om beter in je vel te zitten." Jong geleerd is oud gedaan: we kunnen niet vroeg genoeg beginnen met preventie Het congres Kindertandheelkunde liet zien dat er nog veel te leren is voor alle mondzorgverleners rondom de mondzorg voor kinderen. Voor een goede mondgezondheid van de jongste patiënten is een diversiteit aan onderwerpen en het hele behandelteam belangrijk. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuwe High & Intensive Care in Zwolle opent binnenkort deuren

        Nieuwe High & Intensive Care in Zwolle opent binnenkort deuren       Podcast over de geschiedenis van onvrijwillige zorg: Wet Zorg en Dwang in perspectief       Zo voorkom je een herfstdip: 'Bewegen is heel belangrijk' Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: ik voel me somber. Heb ik een dip? Of ben ik depressief? Onderzoeker en psycholoog Joost Gülpen: "Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om beter in je vel te zitten."       Jong geleerd is oud gedaan: we kunnen niet vroeg genoeg beginnen met preventie Het congres Kindertandheelkunde liet zien dat er nog veel te leren is voor alle mondzorgverleners rondom de mondzorg voor kinderen. Voor een goede mondgezondheid van de jongste patiënten is een diversiteit aan onderwerpen en het hele b