Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit oktober 14, 2022 tonen

Inschrijving Electronics & Applications...

  Inschrijving Electronics & Applications... De beurs World of Technol... Kamerbrief - Voorhang ministeriële regeling houdende wijziging van de Regeling ambulancezorgvoorzieningen vanwege het schrappen van een dubbele verantwoordingsplicht voor aanbieders van mobiele zorg vanuit of naar het buitenland Minister Kuipers (VWS) beidt de Eerste en Tweede Kamer de voorhang ministeriële regeling houdende wijziging van de Regeling ambulancezorgvoorzieningen vanwege het schrappen van een dubbele verantwoordingsplicht voor aanbieders van mobiele zorg vanuit of naar het buitenland aanDeze brief is naar de Tweede en Eerste Kamer gestuurd Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kamerbrief Ontwerpbesluit, houdende wijziging van het Tabaks- en rookwarenbesluit in verband met het verbieden van de...

  Kamerbrief Ontwerpbesluit, houdende wijziging van het Tabaks- en rookwarenbesluit in verband met het verbieden van de verkoop van tabaksproducten en aanverwante producten op afstand Staatssecretaris Van Ooijen (VWS) beidt de Eerste en Tweede Kamer het Ontwerpbesluit, houdende wijziging van het Tabaks- en rookwarenbesluit in verband met het verbieden van de verkoop van tabaksproducten en aanverwante producten op afstand aanDeze brief is naar de Tweede en Eerste Kamer gestuurd Concept - Besluit van houdende de wijziging van het Tabaks- en rookwarenbesluit in verband met het verbieden van de verkoop van tabaksproducten Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Monitor Abonnementstarief Wmo, 2021

  Monitor Abonnementstarief Wmo, 2021 Deze maatwerktabellen beschrijven een aantal aspecten van Wmo-maatwerkvoorzieningen in 2021: aantal cliënten, gemeentelijk beleid rondom de eigen bijdrage en het gemeentelijk beleid rondom algemene- en maatwerkvoorzieningen in 2021. Ouderen App biedt uitkomst voor zorg op maat Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Bewegen effectief bij depressie

        Bewegen effectief bij depressie Voor mensen met lichte of matige depressie is lichaamsbeweging net zo effectief als het gebruik van antidepressiva. Dat blijkt uit een meta-analyse gepubliceerd in BMJ. Nadeel van het bewegen is dat het meer inspanning vraagt, waardoor mensen eerder uitvallen. Verschillende interventies vergeleken In de meta-analyse bekeken de onderzoekers data uit 21 gerandomiseerde klinische studies (RCT's) [...] The post Bewegen effectief bij depressie appeared first on Nieuws voor diëtisten .       Monitor Abonnementstarief Wmo, 2021 Deze maatwerktabellen beschrijven een aantal aspecten van Wmo-maatwerkvoorzieningen in 2021: aantal cliënten, gemeentelijk beleid rondom de eigen bijdrage en het gemeentelijk beleid rondom algemene- en maatwerkvoorzieningen in 2021.       'Wat staat er op hun bucketlist?'

'Wat staat er op hun bucketlist?'

  'Wat staat er op hun bucketlist?' Allergische reacties vooral gemeld na eerste coronavaccinatie Bijwerkingencentrum Lareb ontving tot juni 2022 bijna 4000 meldingen van diverse klachten die passen bij een allergische reactie, op ongeveer 36 miljoen gegeven coronavaccinaties. ... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Gezocht: docenten SBA Academie

  Gezocht: docenten SBA Academie De SBA Academie werkt met ervaren docenten met expertise op de onderwerpen waar ze op worden inzet. Ben jij zo'n potentiële docent? Neem dan contact met ons op!  Bekijk het handvest van EAPC Children and Young People Reference Group Het is een grote wens om de kinderpalliatieve zorg voor alle kinderen en gezinnen beschikbaar te maken voor iedereen die dat nodig heeft. Ook internationaal. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Coronanieuws van 14 oktober 2022

  Coronanieuws van 14 oktober 2022 Medicijnjournaal Petitie voor gebruiksvriendelijker medicijnverpakking ReumaNederland heeft gisteren in Den Haag een petitie overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en medicijnautoriteit CBG. Met de petitie, die ruim 88.000 keer is getekend, pleit de patiëntenorganisatie voor gebruiksvriendelijkere medicijnverpakkingen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Bewegen effectief bij depressie

  Bewegen effectief bij depressie Voor mensen met lichte of matige depressie is lichaamsbeweging net zo effectief als het gebruik van antidepressiva. Dat blijkt uit een meta-analyse gepubliceerd in BMJ. Nadeel van het bewegen is dat het meer inspanning vraagt, waardoor mensen eerder uitvallen. Verschillende interventies vergeleken In de meta-analyse bekeken de onderzoekers data uit 21 gerandomiseerde klinische studies (RCT's) [...] The post Bewegen effectief bij depressie appeared first on Nieuws voor diëtisten . Primeur: Bionisch oog voor bijna blinde patiënt In Het Oogziekenhuis Rotterdam is voor het eerst een draadloze chip in het oog van een bijna blinde patiënt geplaatst. De operatie werd gedaan door oogarts Koen Overdam en is goed gelukt. Het is de bedoeling dat de patiënt met een speciale bril straks, beetje bij beetje, weer iets meer gaat zien. Inmiddels kan de patiënt met het '

K+V zoekt voor de LVVP een beleidsmedewerker

  K+V zoekt voor de LVVP een beleidsmedewerker Door het aanstaande pensioen van een van de medewerkers, komt er ruimte voor deze rol. Overledenen per week, provincie en gemeente, week 40, 2022 Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

K+V zoekt voor de LVVP een beleidsmedewerker

        K+V zoekt voor de LVVP een beleidsmedewerker Door het aanstaande pensioen van een van de medewerkers, komt er ruimte voor deze rol.       Langer en veiliger wonen in eigen huis Gemeente Alkmaar sloot vorig jaar aan bij het project 'Woongemak is kinderspel' van de brandweer, Veiligheidsregio Noord- Holland Noord, Rode Kruis en GGD Hollands Noorden. Dit project helpt inwoners om hun woning veiliger te maken. Zij krijgen concrete tips en instructies waarmee ze zelf aan de slag kunnen. In oktober 2022 loopt deze campagne weer. Doe zelf een woningcheck Veel valongelukken gebeuren in en om het huis. In dit project draait alles om één doel: inwoners helpen hun woning veiliger te maken, zodat brand en valongelukken worden voorkomen. Om zicht te krijgen op wat er verbeterd kan worden in huis, kunnen inwoners zelf een woningcheck doen. Aan de hand van de Woningchecklist (

VWS wil problemen toegankelijkheid zorg snel oplossen

  VWS wil problemen toegankelijkheid zorg snel oplossen Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil op korte termijn helpen bij het oplossen van de problemen rondom de toegankelijkheid tot zorg. Dat wil VWS samen doen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Het ministerie reageert op de signalen van beide organisaties dat de beschikbaarheid van zorg onder druk staat. K+V zoekt voor de LVVP een beleidsmedewerker Door het aanstaande pensioen van een van de medewerkers, komt er ruimte voor deze rol. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .