Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit oktober 13, 2022 tonen

Neem 18 oktober een kijkje bij heropening van bureau herstel en Spullen & Smullen

        Neem 18 oktober een kijkje bij heropening van bureau herstel en Spullen & Smullen       Het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC bestaat 10 jaar       Verpleegkundigen vinden duurzaamheid belangrijk en willen meer ondersteuning Voor duurzaamheid op het werk willen de meeste verpleegkundigen en verzorgenden die op een enquête van Nursing en TVZ reageerden zelf verantwoordelijkheid nemen. Maar ze voelen zich daarin niet gesteund door hun werkgever, schrijft Nursing.       Veroordeeld door een robotrechter Het algoritme JURI Says voorspelt tot zo'n driekwart van de uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens correct. Toch is de ontwikkelaar, Masha Medvedeva, tegen robots die voor rechter spelen. Medvedeva promoveerde onlangs aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Veroordeeld door een robotrechter

  Veroordeeld door een robotrechter Het algoritme JURI Says voorspelt tot zo'n driekwart van de uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens correct. Toch is de ontwikkelaar, Masha Medvedeva, tegen robots die voor rechter spelen. Medvedeva promoveerde onlangs aan de Rijksuniversiteit Groningen. Langer en veiliger wonen in eigen huis Gemeente Alkmaar sloot vorig jaar aan bij het project 'Woongemak is kinderspel' van de brandweer, Veiligheidsregio Noord- Holland Noord, Rode Kruis en GGD Hollands Noorden. Dit project helpt inwoners om hun woning veiliger te maken. Zij krijgen concrete tips en instructies waarmee ze zelf aan de slag kunnen. In oktober 2022 loopt deze campagne weer. Doe zelf een woningcheck Veel valongelukken gebeuren in en om het huis. In dit project draait alles om één doel: inwoners helpen hun woning veiliger te maken, zodat brand en valongelukken

Het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC bestaat 10 jaar

  Het Vrouw Moeder Kind-centrum van Máxima MC bestaat 10 jaar Verpleegkundigen vinden duurzaamheid belangrijk en willen meer ondersteuning Voor duurzaamheid op het werk willen de meeste verpleegkundigen en verzorgenden die op een enquête van Nursing en TVZ reageerden zelf verantwoordelijkheid nemen. Maar ze voelen zich daarin niet gesteund door hun werkgever, schrijft Nursing. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Beantwoording Kamervragen over het bericht dat vier van de tien zorgmedewerkers de zorg dreigen te verlaten

  Beantwoording Kamervragen over het bericht dat vier van de tien zorgmedewerkers de zorg dreigen te verlaten Minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) stuurt de Tweede Kamer de antwoorden op de vragen van het lid Hijink (SP) over het bericht dat vier van de tien zorgmedewerkers de zorg dreigen te verlaten (2022Z17282) Neem 18 oktober een kijkje bij heropening van bureau herstel en Spullen & Smullen Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Tekst CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 beschikbaar in de app

  Tekst CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 beschikbaar in de app Golf zet door: 'Aantal coronapatiënten op de IC stijgt' V&VN ziet de toename van het aantal coronabesmettingen terug in de wijkverpleging, de verpleeghuizen en de ziekenhuizen. Deze week zijn gemiddeld 913 covidpatiënten... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Inschrijving LabNL 2023 geopend

  Inschrijving LabNL 2023 geopend LabNL vindt volgend jaar... Handreiking bezoek en logeren gehandicaptenzorg bij een corona uitbraak Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Tekst CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 beschikbaar in de app

        Tekst CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 beschikbaar in de app       Inschrijving LabNL 2023 geopend LabNL vindt volgend jaar...       Handreiking bezoek en logeren gehandicaptenzorg bij een corona uitbraak       Reactie op 'Het veronachtzaamde 'zelf' bij schizofrenie' Het essay 'Het veronachtzaamde 'zelf' bij schizofrenie' van De Haan en Berendsen in het Tijdschrift voor Psychiatrie van augustus 2022 heeft mij aangenaam verrast. Het komt niet vaak voor dat het in dit tijdschrift gaat over het zelf of over het '... Lees verder Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Debat zorgakkoord: Kamer positief over samenwerken in de regio,

        Debat zorgakkoord: Kamer positief over samenwerken in de regio,       Save the date: Masterclass Structuur en creativiteit als basis voor geestelijke verzorging       'Deze administratieve lasten dragen niet bij aan de oplossing en daarom doe ik er niet aan mee' Werken       Aandachtspunten gehandicaptenzorg bij begrotingsbehandeling VWS Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Save the date: Masterclass Zin in het latere leven

  Save the date: Masterclass Zin in het latere leven Midden- Groningen heeft positieve begrotingen 2023-2025 De burgemeester en wethouders bieden de gemeenteraad een positieve begroting aan voor de jaren 2023 tot en met 2025. De begroting gaat over de berekening en inschatting van de kosten van de gemeente. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Klacht tegen tandarts gegrond. Of toch niet?

        Klacht tegen tandarts gegrond. Of toch niet? Klaagster had een partiële prothese in de boven- en onderkaak en wilde naar een vaste constructie. Tijdens de ingreep is vanwege de complexiteit de behandeling gestaakt. Klaagster is daarna doorverwezen naar de kaakchirurg. Er volgde uiteindelijk een flinke lijst met klachten variërend van slecht passende prothesen en onvoldoende vooronderzoek tot immateriële schade en onzorgvuldig informeren. […]       Snapchat, 113 en MIND starten campagne over mentale gezondheid Begin deze week, op World Mental Health Day, is Snapchat een campagne gestart over mentale gezondheid via de 'Here for You' video's in de app in samenwerking met 113 en MIND. Iedereen die worstelt met psychische problemen, of mensen kent die mentaal in de knoop zitten, kan hier ondersteuning en hulpmiddelen vinden.Daarnaast zet Snapchat vandaag  een volgende stap in onli

Luister Eens en MIND lanceren startpakket voor docenten: ‘Maak mentale...

  Luister Eens en MIND lanceren startpakket voor docenten: 'Maak mentale... Vanaf deze week kunnen docenten door het hele land gebruik maken van een uitgebreid startpakket om mentale gezondheid bespreekbaar te maken in hun klas.... Response Measures Database (RMD) Archive of non-pharmaceutical interventions (NPIs), introduced by 30 EU/EEA countries in response to the COVID-19 pandemic. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Een orale gel vermindert paradontitis bij muizen

        Een orale gel vermindert paradontitis bij muizen Een gel met daarin een remmer voor de succinaat-receptor zorgt bij muizen met parodontitis voor een afname van de ontsteking en vermindering van de botafbraak. In de toekomst kan deze gel mogelijk de standaard parodontale therapie ondersteunen.       Slimme telemonitoring dankzij medische wearables De werkdruk in de zorg verlagen, aandoeningen voorkomen en de patiënten zorg bieden in hun vertrouwde omgeving. De voordelen van digitale telemonitoring door middel van medische wearables zijn talrijk. Het bericht Slimme telemonitoring dankzij medische wearables verscheen eerst op ICT&health .       Samen Beslissen wordt belangrijk gevonden, maar zorgverleners brengen het nog te weinig in praktijk 70 procent van de zorgverleners en zorggebruikers vindt aandacht voor Samen Beslissen belangri

NZa: krapte in de zorg vraagt om prioriteitenbeleid

  NZa: krapte in de zorg vraagt om prioriteitenbeleid De zorg heeft een kritisch punt bereikt. Terwijl de zorgvraag stijgt, wordt het aanbod steeds schaarser. Toegang tot zorg is daardoor niet meer vanzelfsprekend. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. "Als we niets doen, stevenen we af op een onoverbrugbare zorgkloof", zegt bestuursvoorzitter Marian Kaljouw in de Stand van de zorg. Philadelphia onderzoekt gebruik biosensoren in pilot Bij enkele zorglocaties van Philadelphia, waaronder het Zwaluwnest in Sneek, loopt momenteel een pilot met biosensoren. De zorginstelling onderzoekt of die een bijdrage kunnen leveren aan het beter begrijpen van bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag. Meer begrip maakt een betere begeleiding van deze bewoners mogelijk. Philadelphia heeft voor de pilot en het onderzoek gekozen voor de HUME van Mentech. Het bericht P

Een orale gel vermindert paradontitis bij muizen

  Een orale gel vermindert paradontitis bij muizen Een gel met daarin een remmer voor de succinaat-receptor zorgt bij muizen met parodontitis voor een afname van de ontsteking en vermindering van de botafbraak. In de toekomst kan deze gel mogelijk de standaard parodontale therapie ondersteunen. Samen Beslissen wordt belangrijk gevonden, maar zorgverleners brengen het nog te weinig in praktijk 70 procent van de zorgverleners en zorggebruikers vindt aandacht voor Samen Beslissen belangrijk. Bij zorggebruikers is daarnaast een voorzichtige, positieve ontwikkeling richting meer Samen Beslissen te zien. Zorgverleners beslissen echter nog net zoveel samen als voor de campagne. Lees meer over Samen Beslissen wordt belangrijk gevonden, maar zorgverleners brengen het nog te weinig in praktijk Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? M

Nieuwe beleidsvisie seksuele gezondheid

  Nieuwe beleidsvisie seksuele gezondheid Concretere kerndoelen moeten het onderwijs helpen de seksuele vorming van jongeren te verbeteren, aldus het ministerie van OCW. 'Situatie jonge asielzoekers verslechterd' De situatie van alleenstaande minderjarigen in het aanmeldcentrum in Ter Apel is verslechterd, zegt kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Korstjes en wondjes in het gezicht kunnen krentenbaard zijn: 'Gaat niet snel weg'

  Korstjes en wondjes in het gezicht kunnen krentenbaard zijn: 'Gaat niet snel weg' Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: Mijn kind heeft korstjes en wondjes in het gezicht. Wat kan dat zijn? Dermatoloog Patrick Kemperman: "Krentenbaard zien we vaak in de herfstmaanden." SCP: Goedkope kinderopvang vergroot ongelijkheid Met zijn plan om kinderopvang goedkoper te maken, laat het kabinet het doel los om via opvang achterstanden tegen te gaan, stelt het SCP. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Preventie rode draad bij VIG Medicijndialoog

        Preventie rode draad bij VIG Medicijndialoog       Korstjes en wondjes in het gezicht kunnen krentenbaard zijn: 'Gaat niet snel weg' Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: Mijn kind heeft korstjes en wondjes in het gezicht. Wat kan dat zijn? Dermatoloog Patrick Kemperman: "Krentenbaard zien we vaak in de herfstmaanden."       SCP: Goedkope kinderopvang vergroot ongelijkheid Met zijn plan om kinderopvang goedkoper te maken, laat het kabinet het doel los om via opvang achterstanden tegen te gaan, stelt het SCP.       Nieuwe beleidsvisie seksuele gezondheid Concretere kerndoelen moeten het onderwijs helpen de seksuele vorming van jongeren te verbeteren, aldus het ministerie van OCW. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox on