Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit augustus 15, 2022 tonen

Minder dan duizend coronagevallen, voor het eerst sinds begin juni

        Minder dan duizend coronagevallen, voor het eerst sinds begin juni Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn slechts 978 mensen positief getest op het coronavirus. Voor het eerst sinds 6 juni, zeventig dagen geleden, komt het aantal bevestigde besmettingen onder de grens van duizend uit.       NVZ: 'Van alle poliklinische zorg is 28% digitale zorg' Meer dan een kwart van alle poliklinische zorg vond digitaal plaats in het eerste kwartaal van 2022. Dat blijkt uit de nieuwste Factsheet Digitale Zorg van de NVZ, de branchevereniging voor algemene ziekenhuizen en categorale instellingen.       Corona testlocatie Rosmalen opent 16 augustus haar deuren The post Corona testlocatie Rosmalen opent 16 augustus haar deuren appeared first on GGD Hart voor Brabant . Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?

Kamerbrief over bijlage verzamelbrief ggz

        Kamerbrief over bijlage verzamelbrief ggz Minister Helder (LZS) stuurt de Tweede Kamer de bijlage, die hoort bij de verzamelbrief ggz, na.       Verkiezingen van afgelopen jaar, gaat de lokale politiek haar beloftes waarmaken?       Dwangsom voor Rotterdamse thuiszorg die cliënten niet overdraagt De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het thuiszorgbedrijf JAR Zorg in Rotterdam een last onder dwangsom opgelegd, omdat het nog steeds risicovolle handelingen en complexe (wond)zorg uitvoert bij cliënten. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Koken bij De Hondsberg: placemats maken

  Koken bij De Hondsberg: placemats maken Vacature communicatiemedewerker (28 - 36u) Subsidie voor ontregelprojecten Verkiezingen van afgelopen jaar, gaat de lokale politiek haar beloftes waarmaken? Kamerbrief bij rapport '(Maat)werk bij langdurige klachten na COVID' Minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) biedt de Tweede Kamer het advies van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) '(Maat)werk bij langdurige klachten na COVID' aan. De beleidsreactie op het advies volgt na de zomer. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Koken bij De Hondsberg: placemats maken

        Koken bij De Hondsberg: placemats maken       Vacature communicatiemedewerker (28 - 36u)       Subsidie voor ontregelprojecten Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Psychiater Frank Gerritse aan de basis van patiëntenwebsites over psychiatrische medicatie

        Psychiater Frank Gerritse aan de basis van patiëntenwebsites over psychiatrische medicatie       Blog in Medisch Contact over de doktersassistent       Verkort opleidingstraject doktersassistent voor stages Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

'Beeldzorg is inmiddels integraal onderdeel van ons zorgproces'

        'Beeldzorg is inmiddels integraal onderdeel van ons zorgproces' Innoveren       Gratis webinar vaccinaties tijdens de zwangerschap In twee uur bijgepraat worden over de nieuwste inzichten op het gebied van vaccinaties tijdens de zwangerschap.       Volg onze training Jaargesprekken voeren Het succes van de apotheek wordt voor een groot deel bepaald door de mensen die er werken. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

'Vingerafdruk' van de hersenen als voorspeller van psychische problemen

        'Vingerafdruk' van de hersenen als voorspeller van psychische problemen Ondanks tientallen jaren onderzoek, is nog steeds niet helemaal duidelijk waarom sommige mensen psychische stoornissen ontwikkelen en anderen niet. De beste aanwijzingen tot nu toe voor toekomstige geestelijke gezondheidsproblemen lijken veranderingen in de hersenen te zijn.Dat schrijven Daniel Hermens, Jim Lagopoulos en Zach Shan in The Conversation. Ze claimen de eerste te zijn met een Longitudinal Adolescent Brain Study (LABS) en volgen daarin al een aantal jaren de hersenontwikkeling van adolescenten met behulp van MRI-scans. Hun recente artikel in NeuroImage is het eerste dat laat zien dat het unieke karakter van de hersenen van een adolescent (of hun 'vingerafdruk van...       Vooral jonge tandartsen in loondienst lopen burnout-risico Jonge tandartsen zonder eigen praktijk hebben meer kans op burnou