Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juli 21, 2022 tonen

Kamerbrief over Stand van zaken apenpokken

  Kamerbrief over Stand van zaken apenpokken Minister Kuipers (VWS) stuurt de Tweede Kamer een brief over Stand van zaken apenpokken Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen iets gedaald Het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen is de afgelopen dag iets afgenomen. De ziekenhuizen behandelen momenteel 1125 mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Dat betekent dat er 24 bedden zijn vrijgekomen. Op bezoek bij de brancheopleiding Groen in Soest Het verhaal van Wanda 'Ik weet nog vaag dat ik van m'n stoel kletterde toen ik het hoorde. Daarna kwam ik in een soort overlevingsstand. Je kijkt als het ware door matglas heen. Ik schijn nog heel rustig mijn o... Nederlands eerste alpiniste vereeuwigd in Lunetten Jeanne Immink (1853 -1929), Nederlands eerste alpiniste is vereeuwigd op de blinde m

Het verhaal van Wanda

        Het verhaal van Wanda 'Ik weet nog vaag dat ik van m'n stoel kletterde toen ik het hoorde. Daarna kwam ik in een soort overlevingsstand. Je kijkt als het ware door matglas heen. Ik schijn nog heel rustig mijn o...       Mini-training liquid handling voor labpr... Pipetteren: pr...       Proxy: Gemakkelijk declareren naar het samenwerkingsverband In opdracht van het College Perinatale Zorg (CPZ) heeft Promeetec een proxy ontwikkeld. Verloskundigen, echocentra, kraamzorgorganisaties en ziekenhuizen kunnen, wanneer hun softwarepakket een aansluiting heeft gemaakt met deze applicatie, op dezelfde wijze... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuwe vacature: Marketing- en communicatiespecialist

        Nieuwe vacature: Marketing- en communicatiespecialist Op zoek naar een diverse job waarin strategie & uitvoering hand in hand gaan?       Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen iets gedaald Het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen is de afgelopen dag iets afgenomen. De ziekenhuizen behandelen momenteel 1125 mensen die positief zijn getest op het coronavirus. Dat betekent dat er 24 bedden zijn vrijgekomen.       Op bezoek bij de brancheopleiding Groen in Soest Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Praktijkprikkel 2022/15 - Een addertje onder het gras bij geneesmiddelsubstitutie

  Praktijkprikkel 2022/15 - Een addertje onder het gras bij geneesmiddelsubstitutie Praktijkprikkel KeriMedical SA, FSN-06072022-NCI514, KERILOCK SCREWED SUTUR ANCHOR KITS 2.0 AND 4.0 We have detected a partial mix-up between batches 20-0629 (2.0) and 20-0631 (4.0) leading toa labelling error. This error is due toa mix of products trom these batches processed at our packaging subcontractor during the same period, between the packaging and labeling stages, and would correspond toa reversal of the storage box(es). Hence the presence on the market of Kerilock® 2.0 with a 4.0 suture and Kerilock® 4.0 with a 2.0 suture. We are therefore initiating a recall action on these two lots to immediately correct this non-compliance. As a precautionary measure, we are also recalling lots 20-0627 and 20-0628 Kerilock® 2.0, although no non-conformity was found on these two batches after performing stock control and th

Catharina Ziekenhuis bouwt duurzaam en gasloos

        Catharina Ziekenhuis bouwt duurzaam en gasloos Bestuurder Geranne Engwirda heeft de eerste paal geboord voor het nieuwe multifunctionele gebouw van het Catharina Ziekenhuis. In het gebouw komen onder meer een compleet vernieuwde Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) […]       Herberekening GVS toch in werking in 2023 De herberekening van het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) treedt per januari 2023 in werking. Ondanks de nodige bezwaren die zijn ingediend door huisartsen, specialisten en apothekers. De lasten én kosten van deze herberekening komen namelijk bij zorgverleners en patiënten te liggen.       Praktijkprikkel 2022/15 - Een addertje onder het gras bij geneesmiddelsubstitutie Praktijkprikkel Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .

Tandverlies als marker voor algemene gezondheid

        Tandverlies als marker voor algemene gezondheid Aandoeningen van het gebit en verschillende systemische ziekten zijn gebaseerd op overlappende pathofysiologische mechanismen. Met haar promotieonderzoek draagt Marie-Chris Donders bij aan kennis over de raakvlakken tussen tandheelkunde en algemene geneeskunde.       Toezichthouder verzamelt informatie over ggz-cliënten zonder dat zij dat weten Behandelaars in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben er moeite mee om zorgtoezichthouder NZa informatie te verstrekken over hun cliënten, schrijft Trouw. De privacy van de cliënten is in het geding, vinden de psychiaters en psychologen.       Strategie langdurige zorg: een beweging naar de toekomst Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

TechAward 2022: innovaties in de spotlig...

  TechAward 2022: innovaties in de spotlig... Dit jaar dinge... Covid-experts voor de zorg, persoonlijke... Gedurende de coronapandem... Dit kun je verwachten tijdens WoTS 2022 De beurs World of Technol... Tandverlies als marker voor algemene gezondheid Aandoeningen van het gebit en verschillende systemische ziekten zijn gebaseerd op overlappende pathofysiologische mechanismen. Met haar promotieonderzoek draagt Marie-Chris Donders bij aan kennis over de raakvlakken tussen tandheelkunde en algemene geneeskunde. Toezichthouder verzamelt informatie over ggz-cliënten zonder dat zij dat weten Behandelaars in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben er moeite mee om zorgtoezichthouder NZa informatie te verstrekken over hun cliënten, schrijft Trouw. De privacy van de cliënten is in het geding, vinden de psych

Bewegen is beste medicijn tegen artrose: 'Kan ziekteverloop beïnvloeden'

        Bewegen is beste medicijn tegen artrose: 'Kan ziekteverloop beïnvloeden' Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: Ik heb zere knieën, heb ik artrose? Fysiotherapeut Susanne van der Hoeven: "Het beste medicijn tegen artrose is bewegen. Daarmee kan je het beloop van de ziekte op een gunstige manier beïnvloeden en achteruitgang beperken of zelfs voorkomen."       TechAward 2022: innovaties in de spotlig... Dit jaar dinge...       Covid-experts voor de zorg, persoonlijke... Gedurende de coronapandem... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Cliënt Nicolette vertelt over de ondersteuning door het Digiteam van GGZ NHN

        Cliënt Nicolette vertelt over de ondersteuning door het Digiteam van GGZ NHN       De open deuren van ziekenhuisinnovatie Gelukkig krijgen steeds meer zorginstellingen innovatie, 'vernieuwen om vooruit te komen', in hun DNA. Maar we zijn er nog lang niet. Want er wordt veel technologie ontwikkeld vanuit technologie, waar de zorgsector niet altijd op zit te wachten - want welk probleem los je eigenlijk op?       Toost op voorspoedige bouw van nieuw laboratorium Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

De LVVP is op zoek naar een (juridisch) beleidsadviseur

  De LVVP is op zoek naar een (juridisch) beleidsadviseur Kies voor een baan met betekenis! Aandacht in de Volkskrant voor gaten in zomerroosters en oplossingen Cliënt Nicolette vertelt over de ondersteuning door het Digiteam van GGZ NHN De open deuren van ziekenhuisinnovatie Gelukkig krijgen steeds meer zorginstellingen innovatie, 'vernieuwen om vooruit te komen', in hun DNA. Maar we zijn er nog lang niet. Want er wordt veel technologie ontwikkeld vanuit technologie, waar de zorgsector niet altijd op zit te wachten - want welk probleem los je eigenlijk op? Toost op voorspoedige bouw van nieuw laboratorium Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .