Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit juni 15, 2022 tonen

Dilemma’s rond vrijheidsbeperking in de open jeugdzorg

        Dilemma's rond vrijheidsbeperking in de open jeugdzorg Weblogbericht | 16-05-2022 | Angela van der Putten Half mei publiceerden we een rapport over het beperken van de vrijheid van kinderen en jongeren in de open jeugdzorg. Daar is ...       Waarom sabbelen op een zelftest minder betrouwbaar is Weblogbericht | 29-03-2022 | Maaike Prins Als er weer eens gehoest en geproest wordt, is dat best een dingetje, bij ons in huis. Ik onderschrijf het advies om een zelftest ...       Onstekingsremmer als mogelijk medicijn bij agressieve kankers Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Meer nodig om wachtlijsten ziekenhuizen te verkorten

  Meer nodig om wachtlijsten ziekenhuizen te verkorten Ondanks alle inspanningen van ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra om uitgestelde zorg te leveren lukt het nog niet om de wachtlijsten substantieel te verkorten. De NZa vindt dit zorgelijk omdat volgens de data van ziekenhuizen er door de pandemie tussen de 100.000 en 120.000 mensen extra wachten op zorg. Een nieuwe impuls is hard nodig. In het kader 'passende inhaalzorg msz' heeft de NZa... Linde Gonggrijp nieuwe voorzitter NVDA Oorlog in Oekraïne veroorzaakt grote zo... De oorlog in Oekraïne ve... Folder beschikbaar in het Oekraïens: Welke zorg krijgt u in Nederland als u zwanger bent? Voor Oekraïense vluchtelingen is een folder ontwikkeld over de Nederlandse geboortezorg. In Nederland doen we er alles aan om zo goed mogelijk zorg te bieden aan de moeder en de...

Linde Gonggrijp nieuwe voorzitter NVDA

        Linde Gonggrijp nieuwe voorzitter NVDA       Oorlog in Oekraïne veroorzaakt grote zo... De oorlog in Oekraïne ve...       Folder beschikbaar in het Oekraïens: Welke zorg krijgt u in Nederland als u zwanger bent? Voor Oekraïense vluchtelingen is een folder ontwikkeld over de Nederlandse geboortezorg. In Nederland doen we er alles aan om zo goed mogelijk zorg te bieden aan de moeder en de... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Samenwerking huisartsen, ggz en sociaal werk levert veel op

        Samenwerking huisartsen, ggz en sociaal werk levert veel op       MET trots - het resultaat van het jaar 2021       Meer nodig om wachtlijsten ziekenhuizen te verkorten Ondanks alle inspanningen van ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra om uitgestelde zorg te leveren lukt het nog niet om de wachtlijsten substantieel te verkorten. De NZa vindt dit zorgelijk omdat volgens de data van ziekenhuizen er door de pandemie tussen de 100.000 en 120.000 mensen extra wachten op zorg. Een nieuwe impuls is hard nodig. In het kader 'passende inhaalzorg msz' heeft de NZa... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Enthousiaste reacties gezamenlijke editi...

  Enthousiaste reacties gezamenlijke editi... Vliegende trei... FHI Leden Netwerkbijeenkomst: broedplaat... Voor alle FHI-leden organ... Samenwerking huisartsen, ggz en sociaal werk levert veel op MET trots - het resultaat van het jaar 2021 Het behandelwensengesprek: nieuwe NHG E-learning Om goede en passende medische zorg te geven, is het belangrijk om tijdig te weten wat de patiënt belangrijk vindt in het leven en welke zorg daar wel of juist niet bij past. Een gesprek hierover voeren is voor zowel huisartsen als patiënten niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Jeannette Kok, 1946 - 2022: ‘Rolmodel in de zorg voor mensen met hiv en aids’

        Jeannette Kok, 1946 - 2022: 'Rolmodel in de zorg voor mensen met hiv en aids' Jeannette Kok kwam als sociaal-verpleegkundige aan het begin van de jaren '80 in contact met de allereerste aidspatiënten in ons land. In 1986 stond zij aan de wieg...       Publieksversie besluitenlijst 7 juni Inkoop- en aanbestedingsbeleid dienstovereenkomst verzekeringsmakelaar Het college heeft besloten gedeeltelijk af te wijken van het inkoopbeleid bij de aanbesteding van de Dienstverleningsovereenkomst met Insurance Managers. De reden hiervoor is dat deze makelaarsdienst noodzakelijk is om een brandverzekering af te kunnen sluiten voor de gebouwen en inventarissen van de gemeente en de scholen....       FHI Leden Netwerkbijeenkomst: broedplaat... Voor alle FHI-leden organ... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Dir

100 jaar laboratoriumonderwijs

        100 jaar laboratoriumonderwijs In september 1922 is de eerste laboratoriumopleiding in Nederland gestart. De Hogeschool Utrecht viert dit met een conferentie.       Monitoring of responses to the hepatitis B and C epidemics in EU/EEA countries – 2020 data This report presents findings related to the hepatitis B and C continuum of care, policy on testing and treatment, and the impact of the COVID-19 pandemic on hepatitis services in the EU/EEA from the second data collection conducted in 2021.       V&VN Magazine: Grenzen Deze editie van V&VN Magazine gaat niet alleen over (werk)ervaring over de grens, maar ook over het stellen en bewaken van je eigen grenzen. Hoe doe je dat? En wat... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

100 jaar laboratoriumonderwijs

  100 jaar laboratoriumonderwijs In september 1922 is de eerste laboratoriumopleiding in Nederland gestart. De Hogeschool Utrecht viert dit met een conferentie. Nieuwe college van Ommen kan gaan 'Bouwen aan de toekomst' Tijdens de extra raadsvergadering op dinsdag 14 juni is het nieuwe college van Ommen geïnstalleerd. De wethouders Leo Bongers (LPO) Alice van den Nieuwboer (CDA) en Bart Jaspers Faijer (CU) vormen samen met burgemeester Hans Vroomen het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Vorige week al werd door de drie coalitiepartijen, LPO, CDA en ChristenUnie het coalitieakkoord op hoofdlijnen al... V&VN Magazine: Grenzen Deze editie van V&VN Magazine gaat niet alleen over (werk)ervaring over de grens, maar ook over het stellen en bewaken van je eigen grenzen. Hoe doe je dat? En wat... Jeannette Kok, 1946 - 2022: 'Ro

Leerlingen De Rietlanden zamelen geld in voor sportdag

  Leerlingen De Rietlanden zamelen geld in voor sportdag 'Calamiteitenhospitaal staat stand-by voor opvang van patiënten uit Oekraïne' SEH-verpleegkundige Jasper Delen (44) in het calamiteitenhospitaal in Utrecht: "We staan stand-by voor de eerste opvang van patiënten uit Oekraïne, mensen die daar... Opinieleiderschapsprogramma Vergadering college van burgemeester en wethouders 31 mei 2022 Vergadering college van burgemeester en wethouders 31 mei 2022 Monitoring of responses to the hepatitis B and C epidemics in EU/EEA countries – 2020 data This report presents findings related to the hepatitis B and C continuum of care, policy on testing and treatment, and the impact of the COVID-19 pandemic on hepatitis services in the EU/EEA from the second data collection conducted in 2021.

Leerlingen De Rietlanden zamelen geld in voor sportdag

        Leerlingen De Rietlanden zamelen geld in voor sportdag       Opinieleiderschapsprogramma       Vergadering college van burgemeester en wethouders 31 mei 2022 Vergadering college van burgemeester en wethouders 31 mei 2022 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nictiz komt met uitbreiding van Labcodeset

        Nictiz komt met uitbreiding van Labcodeset Nictiz heeft onlangs een nieuwe, derde versie gepubliceerd van de Nederlandse Labcodeset. Inmiddels staan er ruim 6.000 bepalingen in de Labcodeset, waarvan de eerste versie in 2019 werd gepubliceerd. Doel van de lijst met standaard labcodes is het uniform uitwisselen van laboratoriumgegevens. Het bericht Nictiz komt met uitbreiding van Labcodeset verscheen eerst op ICT&health.       Cruciaal dat aanpak mentale gezondheid prominent op agenda staat       Webinar dynamische zorgpaden: hoe gebruik je deze in de praktijk? Verschillen in gebruik & inhoud. Hoe kunnen zorgpaden helpen en niet beknellen? Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nictiz komt met uitbreiding van Labcodeset

  Nictiz komt met uitbreiding van Labcodeset Nictiz heeft onlangs een nieuwe, derde versie gepubliceerd van de Nederlandse Labcodeset. Inmiddels staan er ruim 6.000 bepalingen in de Labcodeset, waarvan de eerste versie in 2019 werd gepubliceerd. Doel van de lijst met standaard labcodes is het uniform uitwisselen van laboratoriumgegevens. Het bericht Nictiz komt met uitbreiding van Labcodeset verscheen eerst op ICT&health. Van mzungu tot makamba: wat een zeeschildpad mij leerde over culturele diversiteit "Waar kom je vandaan?" "Amsterdam." "Ja, oké. Maar waar kom je écht vandaan? En je ouders dan?" Het zal voor veel mensen zonder blond haar en blauwe ogen een herkenbare conversatie op de werkvloer zijn. Tot ik geneeskunde ging studeren, had ik mezelf nooit gezien als iemand met een kleurtje/een tintje/vul hier een andere 'politiek correcte' term in. Vergeleken met

‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’

        'Mentale gezondheid: van ons allemaal' Het kabinet start een brede beweging voor betere mentale gezondheid, zo maakte Staatssecretaris van Ooijen afgelopen week bekend. Volgens het Ministerie hebben verschillende onderzoeken de afgelopen tijd aangetoond dat de mentale gezondheid van veel mensen  onder druk staat, met name onder jongeren en jongvolwassenen. De kabinetsaanpak 'Mentale gezondheid: van ons allemaal', die in...       Ouderenzorg omarmt de moderne werkomgeving "Vroeger waren we per apparaat zeker een uur bezig om alles met de hand in te regelen. Tegenwoordig kost ons dat nog geen vijf minuten", zegt systeembeheerder Justin Vermeij van Patyna. De Friese zorgorganisatie omarmt de moderne werkomgeving met Workspace ONE. Het bericht Ouderenzorg omarmt de moderne werkomgeving verscheen eerst op ICT&health.       'Ui

‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’

  'Mentale gezondheid: van ons allemaal' Het kabinet start een brede beweging voor betere mentale gezondheid, zo maakte Staatssecretaris van Ooijen afgelopen week bekend. Volgens het Ministerie hebben verschillende onderzoeken de afgelopen tijd aangetoond dat de mentale gezondheid van veel mensen  onder druk staat, met name onder jongeren en jongvolwassenen. De kabinetsaanpak 'Mentale gezondheid: van ons allemaal', die in... Ouderenzorg omarmt de moderne werkomgeving "Vroeger waren we per apparaat zeker een uur bezig om alles met de hand in te regelen. Tegenwoordig kost ons dat nog geen vijf minuten", zegt systeembeheerder Justin Vermeij van Patyna. De Friese zorgorganisatie omarmt de moderne werkomgeving met Workspace ONE. Het bericht Ouderenzorg omarmt de moderne werkomgeving verscheen eerst op ICT&health. Mindfulness-Based Cognitieve Therapie voor

Uitkomstgericht organiseren en betalen van geboortezorg

  Uitkomstgericht organiseren en betalen van geboortezorg Hoe organiseer en betaal je de geboortezorg zo dat deze meer aansluit op de wensen van de zwangere? Daarvoor ontwikkelt en onderzoekt samenwerkingsverband Annature Geboortezorg een model, samen met zorgverzekeraar CZ, Erasmus MC en ESHPM. In deze video vertelt het onderzoeksteam hoe ze hiervoor 2 zorgpaden uitwerken, namelijk voor diabeteszorg voor zwangeren in de 1e lijn en voor pijnbestrijding... Thema voor de Week van de Vaktherapie: Prikkels Kijk op https://fvb.vaktherapie.nl/nieuws/456997/Thema-voor-de-Week-van-de-Vaktherapie-Prikkels voor meer informatie Minister Helder: 'Verpleegkundigen, neem het voortouw in verandering!' Helder opende het congres RN2Blend, Verpleegkundigen op stoom, dinsdag 14 juni in Amersfoort. Haar beleid aangaande verpleging kent twee speerpunten: Het stimuleren van medezeggensch

‘Radiologen moeten mogelijkheden technologie ten volle benutten’

        'Radiologen moeten mogelijkheden technologie ten volle benutten' Jet Quarles van Ufford, radioloog en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR), is bevlogen en enthousiast over de mogelijkheden die IT-innovaties bieden voor haar vakgebied. Maar ze is ook bezorgd, bijvoorbeeld over de invloed die het toenemende beroep op radiologen heeft op hun werkplezier. De genoemde IT-innovaties spelen een belangrijke rol om dit werkplezier op peil te...       Ruziënde tandartsen zijn bij Tuchtcollege aan het verkeerde adres Twee tandartsen in dezelfde woonplaats die elkaar toch al niet zo lagen, hebben geprobeerd hun fitties uit te vechten bij de Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg. Uit de beroepszaak blijkt echter dat ze daar aan het verkeerde adres waren.       EuroPerio10 begins today with global focus, keynote speech on sustainabil

Uitkomstgericht organiseren en betalen van geboortezorg

        Uitkomstgericht organiseren en betalen van geboortezorg Hoe organiseer en betaal je de geboortezorg zo dat deze meer aansluit op de wensen van de zwangere? Daarvoor ontwikkelt en onderzoekt samenwerkingsverband Annature Geboortezorg een model, samen met zorgverzekeraar CZ, Erasmus MC en ESHPM. In deze video vertelt het onderzoeksteam hoe ze hiervoor 2 zorgpaden uitwerken, namelijk voor diabeteszorg voor zwangeren in de 1e lijn en voor pijnbestrijding...       Minister Helder: 'Verpleegkundigen, neem het voortouw in verandering!' Helder opende het congres RN2Blend, Verpleegkundigen op stoom, dinsdag 14 juni in Amersfoort. Haar beleid aangaande verpleging kent twee speerpunten: Het stimuleren van medezeggenschap. Daartoe is een stimuleringsregeling in de maak waarmee hiervoor 10 miljoen beschikbaar komt. Het tweede speerpunt omvat goed werkgeverschap dat ruimte moet geven het vak v