Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit mei 31, 2022 tonen

Akkoord voor een gezondere wereld

  Akkoord voor een gezondere wereld Werkzaamheid LABA/LAMA na 24 weken Nieuw onderzoek College presenteert jaarrekening en financieel vooruitzicht Vandaag presenteert het college de jaarstukken 2021 waarin zij terugkijkt op de resultaten die het afgelopen jaar behaald zijn. Tegelijkertijd kijkt het college in de voorjaarsnota vooruit op de komende jaren. Het vasthouden van de ingeslagen koers van financieel solide beleid blijft de komende jaren noodzakelijk. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de negatieve bijstelling van de... Power Electronics & Energy Storage event... Over bijna twe... De PREM komt eraan! Vanaf 1 jan 2023 gaan we met de PREM Geboortezorg aan de slag De afgelopen jaren werd er vanuit alle geledingen in de geboortezorg gevraagd om een betere vragenlijst dan...

Akkoord voor een gezondere wereld

        Akkoord voor een gezondere wereld       Power Electronics & Energy Storage event... Over bijna twe...       De PREM komt eraan! Vanaf 1 jan 2023 gaan we met de PREM Geboortezorg aan de slag De afgelopen jaren werd er vanuit alle geledingen in de geboortezorg gevraagd om een betere vragenlijst dan... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kanker, obesitas en Alzheimer centraal

        Kanker, obesitas en Alzheimer centraal       Laatste update COVID-19 registratie verpleeghuizen We zien de laatste weken een stabiel laag beeld van nieuwe besmettingen in verpleeghuizen. Om die reden heeft Verenso, i.o.m. de leveranciers, besloten de meetupdate te beëindigen. Wel roepen we jullie op om te blijven registeren.       Slimme nachtzorg geeft cliënten een veilig gevoel Innoveren Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Samen werken aan Nationale Kankeragenda

  Samen werken aan Nationale Kankeragenda Kanker, obesitas en Alzheimer centraal LIVE Q&A on #COVID19 and other health emergencies with @DrMikeRyan and Dr @mvankekrhove. #AskWHO Laatste update COVID-19 registratie verpleeghuizen We zien de laatste weken een stabiel laag beeld van nieuwe besmettingen in verpleeghuizen. Om die reden heeft Verenso, i.o.m. de leveranciers, besloten de meetupdate te beëindigen. Wel roepen we jullie op om te blijven registeren. Slimme nachtzorg geeft cliënten een veilig gevoel Innoveren Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Resultaten en antwoorden NVLKNF toets

        Resultaten en antwoorden NVLKNF toets       Seminar: De kansen van digitalisering in... Succesvolle be...       Samen werken aan Nationale Kankeragenda Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kamerbrief over de VNG-rapportage ‘Maatregelen jeugdhulp in 2022’

  Kamerbrief over de VNG-rapportage 'Maatregelen jeugdhulp in 2022' Staatssecretaris Van Ooijen (VWS) informeert de Tweede Kamer over de VNG-rapportage 'Maatregelen jeugdhulp in 2022' VIG Medicijndialoog dit jaar op 12 oktober De dood doet het goed in de media, maar wordt selectief belicht Resultaten en antwoorden NVLKNF toets Seminar: De kansen van digitalisering in... Succesvolle be... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

TBS Nederland publiceert ‘Cijfers en Bijzonderheden 2021’

        TBS Nederland publiceert 'Cijfers en Bijzonderheden 2021' Het bericht TBS Nederland publiceert 'Cijfers en Bijzonderheden 2021' verscheen eerst op Fivoor.       Kamerbrief over de VNG-rapportage 'Maatregelen jeugdhulp in 2022' Staatssecretaris Van Ooijen (VWS) informeert de Tweede Kamer over de VNG-rapportage 'Maatregelen jeugdhulp in 2022'       De dood doet het goed in de media, maar wordt selectief belicht Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Raedelijn - Zo maken we impact zichtbaar

        Raedelijn - Zo maken we impact zichtbaar       Video: zo maakt Raedelijn impact in de regio zichtbaar       Loop jij als mondhygiënist aan tegen knelpunten in de praktijk en heb je behoefte aan specifieke richtlijnen? De kwaliteit van de mondzorg in Nederland ligt op een hoog niveau. Stichting Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) ondersteunt mondzorgprofessionals bij het verder verhogen van deze kwaliteit en de verdere professionalisering. Binnenkort zal binnen het KIMO een meerjarenagenda opgesteld worden voor het ontwikkelen van nieuwe of het herzien van oude richtlijnen. Omdat alle mondzorgverleners met de... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Raedelijn - Zo maken we impact zichtbaar

  Raedelijn - Zo maken we impact zichtbaar Video: zo maakt Raedelijn impact in de regio zichtbaar Onrealistische GVS-bezuiniging roept 119 Kamervragen op Loop jij als mondhygiënist aan tegen knelpunten in de praktijk en heb je behoefte aan specifieke richtlijnen? De kwaliteit van de mondzorg in Nederland ligt op een hoog niveau. Stichting Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) ondersteunt mondzorgprofessionals bij het verder verhogen van deze kwaliteit en de verdere professionalisering. Binnenkort zal binnen het KIMO een meerjarenagenda opgesteld worden voor het ontwikkelen van nieuwe of het herzien van oude richtlijnen. Omdat alle mondzorgverleners met de... TBS Nederland publiceert 'Cijfers en Bijzonderheden 2021' Het bericht TBS Nederland publiceert 'Cijfers en Bijzonderheden 2021' verscheen eer

Vacature: Medewerker Servicedesk ICT

        Vacature: Medewerker Servicedesk ICT Zonder goede ICT-faciliteiten kunnen we onze dienstverlening aan inwoners, bedrijven, instellingen en toeristen niet garanderen.       Vacature Medewerker ondersteuning groen I Wij zoeken een Medewerker ondersteuning groen I voor 36 uur per week.       Kind en Jeugdzorg in Noord- en Midden-Limburg: verwijzen naar Lionarons GGZ Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Domeinoverstijgende samenwerking in regio Lekstroom krijgt vorm

  Domeinoverstijgende samenwerking in regio Lekstroom krijgt vorm Vacature: Medewerker Servicedesk ICT Zonder goede ICT-faciliteiten kunnen we onze dienstverlening aan inwoners, bedrijven, instellingen en toeristen niet garanderen. Vacature Medewerker ondersteuning groen I Wij zoeken een Medewerker ondersteuning groen I voor 36 uur per week. Video: 'Het is onze taak om ons werk zó aantrekkelijk te maken dat mensen willen blijven' Wat vind je mooi aan je werk en wat heb je nodig om het te blijven doen? We vroegen het aan drie collega's. In deze video is verpleegkundig specialist Elfi Rookhuizen... Kind en Jeugdzorg in Noord- en Midden-Limburg: verwijzen naar Lionarons GGZ Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de

Zeven redenen om WoTS 2022 te bezoeken

        Zeven redenen om WoTS 2022 te bezoeken Een bezoek aan de World o...       Indirect getraumatiseerd als hulpverlener: dit is secundair trauma Wat als je last krijgt van de trauma's van je patiënten?       Domeinoverstijgende samenwerking in regio Lekstroom krijgt vorm Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Seminar Innovaties in de aandrijftechnie...

  Seminar Innovaties in de aandrijftechnie... In het seminar Innovaties... Een vol seminarprogramma voor de World o... Een van de belangrijkste ... Zeven redenen om WoTS 2022 te bezoeken Een bezoek aan de World o... GE Healthcare FMI 34126 - Carescape R860, Engström Carestation, Engström Pro Ventilators Reservebatterijen in CARESCAPE R860-beademingsapparaten die op of na 1 april 2019 zijn geproduceerd en door GE Healthcare aanbevolen vervangende reservebatterijen die op of na 1 april 2019 zijn gedistribueerd voor CARESCAPE R860, Engström Carestation en Engström PRO kunnen eerder defect raken dan hun geschatte levensduur. Voor deze batterijen zou het alarm dat de gebruiker waarschuwt over de... Indirect getraumatiseerd als hulpverlener: dit is secundair trauma Wat als je last krijgt van de trauma's van je pa

Vacature (Wijk)handhaver/BOA

        Vacature (Wijk)handhaver/BOA Wil jij een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Pijnacker-Nootdorp? Wij zijn op zoek naar een (Wijk)handhaver/BOA voor 36 uur per week. Wat ga je doen? Je gaat deel uitmaken van een team van handhavers (BOA domein 1). Als handhaver ben je de spin in het web, ken je wijken en de gemeente goed, ben je betrokken en zichtbaar aanwezig. Je surveilleert, veelal...       Vacature Senior (wijk)handhaver/BOA Wil jij een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Pijnacker-Nootdorp? Wij zijn op zoek naar een senior (wijk)handhaver/BOA voor 36 uur per week. Wat ga je doen? Je gaat deel uitmaken van een team van handhavers (BOA domein 1). Als senior handhaver ben je de spin in het web, ken je de wijken en de gemeente goed, ben je betrokken en zichtbaar aanwezig. Je...       Een vol seminarprogramma voor de Wor

Nieuwe handreiking patiëntondersteuning bij telebegeleiding

  Nieuwe handreiking patiëntondersteuning bij telebegeleiding De Vliegwielcoalitie heeft de nieuwe handreiking 'Patiëntondersteuning bij telebegeleiding' uitgebracht. De handreiking biedt praktische handvatten om patiënten te helpen bij het gebruik van digitale zorg op afstand. Er staat onder meer in welke ondersteuning door wie en in welke vorm aan welke patiënten kan worden geboden. Het bericht Nieuwe handreiking patiëntondersteuning bij telebegeleiding... Nicole Maarsen benoemd tot lid raad van toezicht ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum benoemt per direct Nicole Maarsen tot lid van de raad van toezicht. Zij volgt hiermee Joost Goderie op, die na 8 jaar als lid van de raad van toezicht afscheid nam. Inloop Lister Jaap Edendreef Locatie Jaap Edendreef in Utrecht-Overvecht organiseert een inloop voor bewoners, buurtbewoners en iedereen die in de wijk met en voor

Zelfbeeld onder de loep – over gelijkwaardigheid

        Zelfbeeld onder de loep – over gelijkwaardigheid Marijke zich heeft lange tijd het leven als een soort wedstrijd gezien en heeft zich vaak een verliezer gevoeld in deze wedstrijd Het bericht Zelfbeeld onder de loep – over gelijkwaardigheid verscheen eerst op PsychoseNet.       Nieuwe handreiking patiëntondersteuning bij telebegeleiding De Vliegwielcoalitie heeft de nieuwe handreiking 'Patiëntondersteuning bij telebegeleiding' uitgebracht. De handreiking biedt praktische handvatten om patiënten te helpen bij het gebruik van digitale zorg op afstand. Er staat onder meer in welke ondersteuning door wie en in welke vorm aan welke patiënten kan worden geboden. Het bericht Nieuwe handreiking patiëntondersteuning bij telebegeleiding...       Inloop Lister Jaap Edendreef Locatie Jaap Edendreef in Utrecht-Overvecht organiseert een inloop voor bewoner

Fred Rozema tijdelijk directeur zorg bij ACTA

  Fred Rozema tijdelijk directeur zorg bij ACTA Hoogleraar Orale Geneeskunde Fred Rozema is aangesteld als tijdelijk directeur zorg bij ACTA. Hij zal deze functie vervullen totdat een opvolger is gevonden voor Dyonne Broers die half mei vertrok. Rozema neemt de taken waar en doet dat naast zijn baan als sectievoorzitter van de vakgroep Orale Geneeskunde. Wereld niet roken dag – World no tobacco day 2022 NIP onderschrijft oproep van SCP tot meer mensgericht handelen Het Sociaal en Cultuur Planbureau (SCP) heeft het essay 'De Menselijke Staat' uitgebracht van Kim Putters. Hij roept hierin op om bij het ontwikkelen van beleid meer rekening te houden met de verschillen tussen mensen en hoe beleid voor hen uitpakt. De overheid zal volgens het essay werk moeten maken van een duurzame en inclusieve […] Het bericht NIP onderschrijft oproep van SCP tot meer...

IVDR: nieuwe regelgeving voor in-vitro- en companion diagnostiek

        IVDR: nieuwe regelgeving voor in-vitro- en companion diagnostiek Met ingang van 26 mei 2022 geldt de nieuwe In Vitro Diagnostics Regulation (IVDR). Dat is de Europese verordening medische hulpmiddelen voor in-vitro diagnostiek. Ook zogenoemde companion diagnostics vallen onder de IVDR. Deze hulpmiddelen spelen een rol bij het kiezen van het medicijn voor de juiste patiënt. Daarom zijn ook medicijnautoriteiten als het CBG betrokken bij de veranderende...       Fred Rozema tijdelijk directeur zorg bij ACTA Hoogleraar Orale Geneeskunde Fred Rozema is aangesteld als tijdelijk directeur zorg bij ACTA. Hij zal deze functie vervullen totdat een opvolger is gevonden voor Dyonne Broers die half mei vertrok. Rozema neemt de taken waar en doet dat naast zijn baan als sectievoorzitter van de vakgroep Orale Geneeskunde.       Jaarbericht 2021: Transformeren kun je ler

Revalidatiekit FortiFit® Energy

  Revalidatiekit FortiFit® Energy Een krachtig herstel tijdens revalidatie vraagt om de juiste combinatie van voeding en beweging. Stimulatie van spiereiwitsynthese is essentieel voor de bevordering van spiermassa en kracht1. De revalidatiekit FortiFit® Energy is gemaakt om uw patiënt te ondersteunen tijdens revalidatie en herstel. Vraag de kit aan. Wat zit er in de Revalidatiekit? In elke kit zitten [...] The post... 'Slaap moet een grotere rol spelen in leefstijlgeneeskunde' Slaapgerelateerde aandoeningen hebben een grote invloed op de fysieke en emotionele gezondheid. Binnen de leefstijlgeneeskunde moet er daarom meer aandacht worden besteed aan slaap. Dit zegt prof. Gert Jan Lammers, bijzonder hoogleraar Slaapstoornissen aan de Universiteit in Leiden en gespecialiseerd in narcolepsie en verwante vigilantiestoornissen. Onlangs sprak hij zijn oratie uit met als titel...

‘Slaap moet een grotere rol spelen in leefstijlgeneeskunde’

        'Slaap moet een grotere rol spelen in leefstijlgeneeskunde' Slaapgerelateerde aandoeningen hebben een grote invloed op de fysieke en emotionele gezondheid. Binnen de leefstijlgeneeskunde moet er daarom meer aandacht worden besteed aan slaap. Dit zegt prof. Gert Jan Lammers, bijzonder hoogleraar Slaapstoornissen aan de Universiteit in Leiden en gespecialiseerd in narcolepsie en verwante vigilantiestoornissen. Onlangs sprak hij zijn oratie uit met als titel...       Robotchirurgie zorgt voor 52% minder heropnames Onderzoek aan de University of Sheffield en University College London laat zien dat operaties met robots zorgen voor 52 procent minder heropnames. Verrassende bijvangst was dat opereren met robots het risico op bloedstolsels aanzienlijk verlaagde. Tevens konden patiënten die met de robot waren geopereerd eerder naar huis. Er waren minder complicaties na de operatie en pati

LEEV! GLI-VB: Op weg naar een gepersonaliseerde integrale leefstijlinterventie

        LEEV! GLI-VB: Op weg naar een gepersonaliseerde integrale leefstijlinterventie Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder, maar deze veroudering gaat vaak gepaard met inactiviteit, ongezonde voedingsgewoonten en gezondheidsproblemen die al op jonge leeftijd...       Leermiddelen voor ouders: update over de toolkit Het project 'Toolkit voor ouders' is in volle gang. In dit project ontwikkelen we een aantal leermiddelen voor ouders van een kind met een...       Revalidatiekit FortiFit® Energy Een krachtig herstel tijdens revalidatie vraagt om de juiste combinatie van voeding en beweging. Stimulatie van spiereiwitsynthese is essentieel voor de bevordering van spiermassa en kracht1. De revalidatiekit FortiFit® Energy is gemaakt om uw patiënt te ondersteunen tijdens revalidatie en herstel. Vraag de kit aan. Wat zit er in de Reval

LEEV! GLI-VB: Op weg naar een gepersonaliseerde integrale leefstijlinterventie

  LEEV! GLI-VB: Op weg naar een gepersonaliseerde integrale leefstijlinterventie Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder, maar deze veroudering gaat vaak gepaard met inactiviteit, ongezonde voedingsgewoonten en gezondheidsproblemen die al op jonge leeftijd... Leermiddelen voor ouders: update over de toolkit Het project 'Toolkit voor ouders' is in volle gang. In dit project ontwikkelen we een aantal leermiddelen voor ouders van een kind met een... Save the date! Symposium 'Iedereen aan de slag met MKS' Ieder kind heeft recht op de beste medische zorg. Optimale kindzorg in de eigen omgeving vereist een actieve rol voor alle zorgverleners, zowel binnen als... Subsidieoproep ZonMw: proactieve zorgplanning in de kinderpalliatieve zorg Nederlandse onderzoeksorganisaties, zorgorganisaties, beroepsverenigingen

Save the date! Symposium ‘Iedereen aan de slag met MKS’

        Save the date! Symposium 'Iedereen aan de slag met MKS' Ieder kind heeft recht op de beste medische zorg. Optimale kindzorg in de eigen omgeving vereist een actieve rol voor alle zorgverleners, zowel binnen als...       Subsidieoproep ZonMw: proactieve zorgplanning in de kinderpalliatieve zorg Nederlandse onderzoeksorganisaties, zorgorganisaties, beroepsverenigingen en vertegenwoordigers van patiënten en/of zorgverzekeraars kunnen subsidie...       'Het Individueel Zorgplan biedt gespreksleidraad over kwaliteit van leven' Het Individueel Zorgplan (IZP) is vernieuwd. Er is veel input verzameld bij zorgverleners en ouders hoe het plan verbeterd kon worden. Ook ouder Johan van... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Prognose van de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de ggz de komende tien jaar

  Prognose van de ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de ggz de komende tien jaar 30 mei 2022 – In het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn worden door ABF Research prognoses gemaakt van de arbeidsmarkt. Hierin wordt de prognose getoond voor de branche geestelijke gezondheidszorg op basis van het referentiescenario. Dit is een beleidsarm scenario waarin wordt gerekend op basis van demografische ontwikkelingen, verwachtingen over de economische ontwikkelingen... Schrijf je in voor de Algemene Ledenvergadering op 7 juni 2022 30 mei 2022 - 20:45 We nodigen je van harte uit voor onze fysieke ALV op dinsdag 7 juni 2022 van 18.00 tot 20.30 uur bij Van Straten Medical, Rijnzathe, 3454PV De Meern   Wil je deelnemen? Stuur dan een mail naar: [email protected] De agenda ziet er als volgt uit: 18.00 uur         Ontvangst en hapje eten 19.00 uur         Opening door Nicole Dreessen, voorzitter LVO 19.05

Schrijf je in voor de Algemene Ledenvergadering op 7 juni 2022

        Schrijf je in voor de Algemene Ledenvergadering op 7 juni 2022 30 mei 2022 - 20:45 We nodigen je van harte uit voor onze fysieke ALV op dinsdag 7 juni 2022 van 18.00 tot 20.30 uur bij Van Straten Medical, Rijnzathe, 3454PV De Meern   Wil je deelnemen? Stuur dan een mail naar: [email protected] De agenda ziet er als volgt uit: 18.00 uur         Ontvangst en hapje eten 19.00 uur         Opening door Nicole Dreessen, voorzitter LVO 19.05 uur        ...       Zomers goed: 20-20-2 Breng als jeugdarts de regel bij herhaling onder de aandacht ... voor gezonde kinderogen! Het bericht Zomers goed: 20-20-2 verscheen eerst op Jeugdartsen Nederland.       Hoe motiveer jij ouderen voor valpreventie? Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .