Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit mei 25, 2022 tonen

Zie kinderen niet over het hoofd bij palliatieve ondersteuning

  Zie kinderen niet over het hoofd bij palliatieve ondersteuning Veel huisartsen tevreden over samenwerken met geestelijk verzorgers Scholier minder gelukkig na coronacrisis Middelbare scholieren voelden zich tijdens de coronacrisis minder gelukkig dan in 2019. Dat blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 van Netwerk GOR. 'Blijf 18-jarige vluchteling begeleiden' Jonge alleenstaande vluchtelingen worden te veel aan hun lot overgelaten zodra ze 18 jaar zijn, zeggen de ombudsmannen. Verschil in schooladvies niet altijd verklaarbaar 30 procent van het verschil in schooladviezen tussen kinderen van laag- en hoogopgeleide ouders is niet verklaarbaar door factoren als cognitieve vaardigheden. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen?

Scholier minder gelukkig na coronacrisis

        Scholier minder gelukkig na coronacrisis Middelbare scholieren voelden zich tijdens de coronacrisis minder gelukkig dan in 2019. Dat blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 van Netwerk GOR.       'Blijf 18-jarige vluchteling begeleiden' Jonge alleenstaande vluchtelingen worden te veel aan hun lot overgelaten zodra ze 18 jaar zijn, zeggen de ombudsmannen.       Verschil in schooladvies niet altijd verklaarbaar 30 procent van het verschil in schooladviezen tussen kinderen van laag- en hoogopgeleide ouders is niet verklaarbaar door factoren als cognitieve vaardigheden. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Voorjaarsnota: zorg komt ‘vooralsnog’ met de schrik weg?

  Voorjaarsnota: zorg komt 'vooralsnog' met de schrik weg? ECDC: on Air - Episode 20 - Lara Payne-Hallström - Risks in the Mist JCP Digest May 2022 De EFP heeft de mei editie van de JCP Digest uitgegeven. In deze ediitie is een samenvatting van de studie gepubliceerd: Full-mouth or... Lees meer Geestelijk Verzorger, Meandergroep Zuid Limburg, 36 uur per week Tijdelijke functie ter vervanging van ziekte We zijn (tijdelijk) op zoek naar een enthousiaste collega die vanuit oprechte belangstelling en betrokkenheid bereid is mensen te helpen met vragen over zingeving, ethiek, verlieservaring en/of levensovertuiging? Ben jij de persoon bij wie mensen zich vertrouwd voelen? Iemand met wie ze hun [...] Het bericht Geestelijk Verzorger, Meandergroep Zuid... Krachtige Basiszorg in de achterstandswijk: wat is dat prec

Krachtige Basiszorg in de achterstandswijk: wat is dat precies?

        Krachtige Basiszorg in de achterstandswijk: wat is dat precies? In Banne Buiksloot in Amsterdam-Noord wordt Krachtige Basiszorg met succes toegepast. Maar wat is het precies? Huisarts Wouter van Weers en praktijkondersteuner Heleen Wilde leggen het uit.       Zie kinderen niet over het hoofd bij palliatieve ondersteuning       Veel huisartsen tevreden over samenwerken met geestelijk verzorgers Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

ECDC: on Air - Episode 20 - Lara Payne-Hallström - Risks in the Mist

        ECDC: on Air - Episode 20 - Lara Payne-Hallström - Risks in the Mist       JCP Digest May 2022 De EFP heeft de mei editie van de JCP Digest uitgegeven. In deze ediitie is een samenvatting van de studie gepubliceerd: Full-mouth or... Lees meer       Geestelijk Verzorger, Meandergroep Zuid Limburg, 36 uur per week Tijdelijke functie ter vervanging van ziekte We zijn (tijdelijk) op zoek naar een enthousiaste collega die vanuit oprechte belangstelling en betrokkenheid bereid is mensen te helpen met vragen over zingeving, ethiek, verlieservaring en/of levensovertuiging? Ben jij de persoon bij wie mensen zich vertrouwd voelen? Iemand met wie ze hun [...] Het bericht Geestelijk Verzorger, Meandergroep Zuid... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .

Video: ‘Ik heb balans nodig tussen werk en privé’

  Video: 'Ik heb balans nodig tussen werk en privé' Wat vind je mooi aan je werk en wat heb je nodig om het te blijven doen? We vroegen het aan drie collega's voor de Dag van de Verpleging 2022. Aan het woord is verzorgende... Monkeypox Monkeypox , vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virus infectie. Monkeypox is een pokkenvirus en het komt vooral voor in landen in West-Afrika en Midden-Afrika. In mei 2022 werd de ziekte bij mensen in Europa vastgesteld die geen... Medtronic FA1255 - NIM Standard_CONTACT Reinforced EMG Endotracheal Tube Wij hebben meldingen ontvangen van voorvallen in verband met luchtwegobstructie tijdens het gebruik van de NIM™ Standaard Gewapende EMG endotracheale tube en de NIM CONTACT™ Gewapende EMG endotracheale tube. How to improve the MediPIET programme? What will the future bring? | #ECDC fellowsh

Video: ‘Ik heb balans nodig tussen werk en privé’

        Video: 'Ik heb balans nodig tussen werk en privé' Wat vind je mooi aan je werk en wat heb je nodig om het te blijven doen? We vroegen het aan drie collega's voor de Dag van de Verpleging 2022. Aan het woord is verzorgende...       Monkeypox Monkeypox , vaak apenpokken of apenpokkenvirus genoemd, is een virus infectie. Monkeypox is een pokkenvirus en het komt vooral voor in landen in West-Afrika en Midden-Afrika. In mei 2022 werd de ziekte bij mensen in Europa vastgesteld die geen...       Diagned verwelkomt de verordening betreffende medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek (IVDR) Vandaag, 26 mei 2022, treedt de Verordening betreffende medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek… Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .

Draai toegang voor ggz-zorg in Wlz niet terug

        Draai toegang voor ggz-zorg in Wlz niet terug       Zorgorganisatie Laurens vermindert administratielast met app       Flevolandse inwoners, ondernemers, organisaties en overheden 24 juni in gesprek over ontwikkeling Flevoland naar 2050 Voor welke toekomstige keuzes staat Flevoland? Wat kan en wil Flevoland bijdragen aan de ontwikkeling van Nederland? Op 24 juni tijdens de middag, genaamd 'Samen de boer op', gaan inwoners, bestuurders, raads- en statenleden, leden van het waterschapsbestuur, ondernemers en maatschappelijke organisaties van Flevoland samen verkennen hoe hiermee om te gaan. Flevoland is een jonge provincie... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

JCP Digest focuses on use of collagen matrix in guided bone regeneration

  JCP Digest focuses on use of collagen matrix in guided bone regeneration Ruim 450 aanmeldingen voor landelijk paramedisch platform De zorg verandert en dat vraagt om een andere manier van samenwerken. Dicht... Draai toegang voor ggz-zorg in Wlz niet terug Zorgorganisatie Laurens vermindert administratielast met app Flevolandse inwoners, ondernemers, organisaties en overheden 24 juni in gesprek over ontwikkeling Flevoland naar 2050 Voor welke toekomstige keuzes staat Flevoland? Wat kan en wil Flevoland bijdragen aan de ontwikkeling van Nederland? Op 24 juni tijdens de middag, genaamd 'Samen de boer op', gaan inwoners, bestuurders, raads- en statenleden, leden van het waterschapsbestuur, ondernemers en maatschappelijke organisaties van Flevoland samen verkennen hoe hiermee om te gaan. Flevoland is

Menno Oosterhoff: markante en bevlogen kinder- en jeugdpsychiater neemt afscheid

  Menno Oosterhoff: markante en bevlogen kinder- en jeugdpsychiater neemt afscheid Op woensdagmiddag 25 mei 2022 rondt Menno zijn lange en succesvolle carrière als kinder- en jeugdpsychiater af. Dat wordt gemarkeerd met een symposium in de Biotoop in Haren. De Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg Wvggz (Ministerie VWS) Terugblik PPA 2022: het nut van nieuwe t... PPA 2022, hét... Verkoop GGNet-terrein 'De Wellen' Apeldoorn Stichting GGNet en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van het grootste deel van het GGNet-terrein aan de Deventerstraat 459 – De Wellen - in Apeldoorn. Vanaf 2024 stopt GGNet met het aanbieden van zorg op deze locatie. BPD zal vanaf 2025 als nieuwe eigenaar het landgoed transformeren naar een woonlandschap. Wie wordt Kinderverpleegkun

Extra info: Huisartsen actiedag 1 juli Malieveld Den Haag

        Extra info: Huisartsen actiedag 1 juli Malieveld Den Haag Eerder informeerden we u al: vrijdag 1 juli a.s. gaan we naar het Malieveld om ons vereende geluid als huisartsen luid en duidelijk te laten horen. We hebben in de huisartsenzorg een grens bereikt, sommige van u zijn de grens al over. Huisartsen willen goede zorg kunnen blijven leveren aan hun patiënten. De problemen in… The post Extra info: Huisartsen actiedag 1 juli Malieveld Den Haag...       JCP Digest focuses on use of collagen matrix in guided bone regeneration       Ruim 450 aanmeldingen voor landelijk paramedisch platform De zorg verandert en dat vraagt om een andere manier van samenwerken. Dicht... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Terugblik PPA 2022: het nut van nieuwe t...

        Terugblik PPA 2022: het nut van nieuwe t... PPA 2022, hét...       Verkoop GGNet-terrein 'De Wellen' Apeldoorn Stichting GGNet en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van het grootste deel van het GGNet-terrein aan de Deventerstraat 459 – De Wellen - in Apeldoorn. Vanaf 2024 stopt GGNet met het aanbieden van zorg op deze locatie. BPD zal vanaf 2025 als nieuwe eigenaar het landgoed transformeren naar een woonlandschap.       De ouderenzorg digitaal, dat is cruciaal Innoveren Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Vacature: Trainee Ruimtelijk Beleid

  Vacature: Trainee Ruimtelijk Beleid Zet jij na het afronden van je opleiding je ambities graag om naar resultaten en zie je duurzame mobiliteit als dé weg naar een duurzamere en bereikbare gemeente? Dan is de rol van trainee ruimtelijk beleid met als aandachtsgebied duurzame mobiliteit bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp misschien interessant voor jou!  Wat ga je doen? Als trainee ga je in eerste instantie aan... In beweging bij Lelie zorggroep met bewegingsagogen Joël Kruisselbrink en Femke Bol 'Eerste gebruiksresultaten zelfcompassie-app voor kankerpatiënten positief' De TU Twente, Medisch Spectrum Twente en het UMCG hebben het afgelopen halfjaar de voor kankerpatiënten bedoelde Compas-Y app uitgetest. De eerste resultaten zijn veelbelovend, stelt UT-promovendus Judith Austin. De app heeft tot doel om pas gediagnosticeerde kankerpatiënten te ondersteunen en is in

Minister Helder doet inspiratie op bij Fokus: ‘Eigen regie is heel belangrijk in de gehandicaptenzorg’

        Minister Helder doet inspiratie op bij Fokus: 'Eigen regie is heel belangrijk in de gehandicaptenzorg'       Terugkijken: informatiebijeenkomst voor VSV-bestuurders 24 mei Op dinsdag 24 mei vond de digitale informatiebijeenkomst voor VSV's plaats. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst werden VSV bestuurders en andere VSV-leden bijgepraat over belangrijke ontwikkelingen in de geboortezorg. Samen met...       Community voor onderwijs en zorg Meld je aan voor de Community of Practice Bindende afspraken voor Jeugd, Onderwijs en Zorg. De eerste sessie is in september. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Uitkomst congres Thuis in de Wijk: Er gebeurt veel, maar versnelling is nodig

        Uitkomst congres Thuis in de Wijk: Er gebeurt veel, maar versnelling is nodig Wonen       Vacature: Trainee Ruimtelijk Beleid Zet jij na het afronden van je opleiding je ambities graag om naar resultaten en zie je duurzame mobiliteit als dé weg naar een duurzamere en bereikbare gemeente? Dan is de rol van trainee ruimtelijk beleid met als aandachtsgebied duurzame mobiliteit bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp misschien interessant voor jou!  Wat ga je doen? Als trainee ga je in eerste instantie aan...       Project Zoetermeer om onnodige SEH-bezoeken en ziekenhuisopnames ouderen te voorkomen Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

BabyBeeld brengt ouders en baby op afstand bij elkaar

  BabyBeeld brengt ouders en baby op afstand bij elkaar Ouders van pasgeboren baby's die nog niet meteen naar huis mogen, kunnen hun kindje in het Ommelander Ziekenhuis dankzij BabyBeeld toch op elk moment van de dag zien. Dit is een camerasysteem dat speciaal ontwikkeld werd voor baby's die te vroeg geboren, of ziek, zijn. Met BabyBeeld kunnen de ouders deze baby's nu 24 uur per dag via het scherm van hun smartphone, tablet of pc, zien. Het bericht... Nieuwe site voor jongvolwassenen: alles over roken en stress 25 mei 2022 – Wat is de relatie tussen roken en stress? En waarom is roken verslavend? Uit onderzoek blijkt dat jongvolwassenen graag meer willen weten dan alleen de gezondheidsrisico's van roken. Antwoorden op deze vragen (en meer) zijn vanaf vandaag te vinden op jongvolwassenen.ikstopnu.nl Weten wat er onder jongvolwassenen speelt Hoe bereik je jongvolwassenen... Lees verder...

Nieuwe site voor jongvolwassenen: alles over roken en stress

        Nieuwe site voor jongvolwassenen: alles over roken en stress 25 mei 2022 – Wat is de relatie tussen roken en stress? En waarom is roken verslavend? Uit onderzoek blijkt dat jongvolwassenen graag meer willen weten dan alleen de gezondheidsrisico's van roken. Antwoorden op deze vragen (en meer) zijn vanaf vandaag te vinden op jongvolwassenen.ikstopnu.nl Weten wat er onder jongvolwassenen speelt Hoe bereik je jongvolwassenen... Lees verder... Het...       Kunnen we onze positieve emoties altijd aan anderen tonen? 25 mei 2022 – Sociale normen bepalen wanneer we onze emoties kunnen laten zien en aan wie. Deze normen zijn veel strenger voor negatieve emoties dan voor positieve. Betekent dit dat we positieve emoties altijd en aan iedereen kunnen tonen? Nee, zeggen onderzoekers psychologie van de Universiteit van Amsterdam, die de uitingsnormen voor acht positieve emoties... Lees verder... H

Oral Health & Pregnancy animation in Azerbaijani

        Oral Health & Pregnancy animation in Azerbaijani       Perio & Diabetes animation in Azerbaijani       Eetbuien de baas met eetbuien app Onderzoekers van de Universiteit Maastricht werken aan een app voor mensen met een eetbuistoornis. De app zou kunnen inschatten wanneer er een eetbui op de loer ligt, en helpt om niet toe te geven aan de behoefte. Er worden nog deelnemers gezocht voor het onderzoek dat nodig is om de app te realiseren.   Eetbuien de [...] The post Eetbuien de baas met eetbuien app appeared first on Nieuws voor... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Inkomsten apotheken: stijging onder inflatie

  Inkomsten apotheken: stijging onder inflatie Bij de gemiddelde apotheek steeg de vergoeding voor farmaceutische zorgactiviteiten in 2021 met 2,6%. Deze toename is daarmee net lager dan de inflatie die volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2021 uitkwam op 2,7%. Reactie JGZ-professionals op resultaten corona monitor Professionals uit de jeugdgezondheidszorg (JGZ) zien hun zorgen bevestigd in de resultaten van de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 en de SER publicatie: Jongeren en het zorgen voor hun morgen. Het bericht Reactie JGZ-professionals op resultaten corona monitor verscheen eerst op Jeugdartsen Nederland. Oral Health & Pregnancy animation in Azerbaijani Perio & Diabetes animation in Azerbaijani Eetbuien de baas met eetbuien app Onderzoekers van de Universiteit Maastricht werken aa

Minister Kuipers (VWS) vraagt CBG naar status diverse UAD-geneesmiddelen

        Minister Kuipers (VWS) vraagt CBG naar status diverse UAD-geneesmiddelen Minister Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) vraagt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om een standpunt over de status van verschillende geneesmiddelen die onder de afleverstatus Uitsluitend Apotheek of Drogist (UAD) vallen.       World Health Assembly agrees historic decision to sustainably finance WHO Today, at the 75th World Health Assembly, Member States agreed to adopt a landmark decision to improve the World Health Organization's financing model. The decision adopted, in full, the recommendations of a Sustainable Financing Working Group made up of WHO's Member States, which was set up in January 2021 and chaired by Björn Kümmel, from Germany. In one of the key...       Reactie JGZ-professionals op resultaten corona monitor Professionals u