Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 9, 2022 tonen

Kabinet wil coronaregels vergaand versoe...

        Kabinet wil coronaregels vergaand versoe... Het kabinet wil de corona...       Tweede Kamer nog kritisch over abortuspil bij huisarts       43 aanbevelingen om Wvggz en Wzd uitvoerbaar te maken Het voortdurende debat over de Wet verplichte ggz en de Wet zorg en dwang heeft grote invloed gehad op implementatie en uitvoerbaarheid van de wetten, en niet in de positieve zin. Dat is de conclusie van de eerste deel van de evaluatie van de Wvggz en de Wzd. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Ziekenhuisschip Global Mercy te bezoeken in Rotterdam

        Ziekenhuisschip Global Mercy te bezoeken in Rotterdam Het grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy van internationale medische hulporganisatie Mercy Ships, is binnenkort te bekijken. Van binnen, welteverstaan. De Global Mercy ligt van 26 februari tot en […]       Mogelijke overlast bij Wmo- en leerlingenvervoer Mensen zijn weer meer gaan reizen het aantal coronabesmettingen neemt toe. Daardoor krijgen steeds meer mensen te maken met de quarantaineregels. Het gevolg is dat er minder taxichauffeurs zijn en ook tijdelijk soms andere routes.       Machevo & Bulk en FHI – voor en door l... Bij de indelin... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Ziekenhuisschip Global Mercy te bezoeken in Rotterdam

  Ziekenhuisschip Global Mercy te bezoeken in Rotterdam Het grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy van internationale medische hulporganisatie Mercy Ships, is binnenkort te bekijken. Van binnen, welteverstaan. De Global Mercy ligt van 26 februari tot en […] Mogelijke overlast bij Wmo- en leerlingenvervoer Mensen zijn weer meer gaan reizen het aantal coronabesmettingen neemt toe. Daardoor krijgen steeds meer mensen te maken met de quarantaineregels. Het gevolg is dat er minder taxichauffeurs zijn en ook tijdelijk soms andere routes. Mogelijke overlast voor het Wmo-vervoer en leerlingenvervoer Het toenemend aantal coronabesmettingen heeft gevolgen voor het Wmo-vervoer en het leerlingenvervoer. Machevo & Bulk en FHI – voor en door l... Bij de indelin... Kabinet wil coronaregels vergaand versoe...

Veehouder krijgt met digitaal platform h...

  Veehouder krijgt met digitaal platform h... Veehouder krijgt met ... Pesten is nadelig voor interactiestijl De manier waarop gepeste jongeren omgaan met anderen, kan een rol spelen in het ontwikkelen van depressieve klachten. Liever een huiselijke en liefdevolle plek Nienke van der Pal (19) zat drie jaar in JeugdzorgPlus en voert nu actie om een einde te maken aan de gesloten jeugdzorg. Vaste aanmeldweek voor middelbare school Een wetsvoorstel om één vaste aanmeldweek voor de middelbare school in te voeren voor groep 8-leerlingen is aangenomen. Magazine 'Samenwerken aan leefbare en vitale buurten. 'Zo doen we dat'! Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Pesten is nadelig voor interactiestijl

        Pesten is nadelig voor interactiestijl De manier waarop gepeste jongeren omgaan met anderen, kan een rol spelen in het ontwikkelen van depressieve klachten.       Liever een huiselijke en liefdevolle plek Nienke van der Pal (19) zat drie jaar in JeugdzorgPlus en voert nu actie om een einde te maken aan de gesloten jeugdzorg.       Magazine 'Samenwerken aan leefbare en vitale buurten. 'Zo doen we dat'! Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Er zijn nog plekken vrij op de paviljoen...

  Er zijn nog plekken vrij op de paviljoen... Het gaat goed ... Samen ga je harder: Nederland loopt voor... ... Keurmerk Gecertificeerd Onderhoud Zorgsector (GOZ) De brancheorganisatie voor medische technologie FHI heeft een keurmerk ontwikkeld voor gecertificeerd onderhoud voor de zorgsector. Het keurmerk is ondergebracht bij de nieuwe stichting GOZ. Zorginstellingen moeten voldoen aan het […] De meerwaarde van virtual reality bij GGzE Virtual reality (VR) wordt door steeds meer zorginstellingen ingezet bij de behandeling of informeren van patiënten. Dat geldt ook voor GGzE, de geestelijke gezondheidszorg organisatie voor de regio Eindhoven en Zuid-Oost Brabant. Daar worden VR brillen onder andere gebruikt om patiënten de ervaring te bieden dat zij zich in een andere situatie bevinden. Het bericht De meerwaarde van virtual...

De meerwaarde van virtual reality bij GGzE

        De meerwaarde van virtual reality bij GGzE Virtual reality (VR) wordt door steeds meer zorginstellingen ingezet bij de behandeling of informeren van patiënten. Dat geldt ook voor GGzE, de geestelijke gezondheidszorg organisatie voor de regio Eindhoven en Zuid-Oost Brabant. Daar worden VR brillen onder andere gebruikt om patiënten de ervaring te bieden dat zij zich in een andere situatie bevinden. Het bericht De meerwaarde van virtual...       Overheid komt met actieplan voor snelle... De Rijksoverheid komt met...       Veehouder krijgt met digitaal platform h... Veehouder krijgt met ... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Er zijn nog plekken vrij op de paviljoen...

        Er zijn nog plekken vrij op de paviljoen... Het gaat goed ...       Samen ga je harder: Nederland loopt voor... ...       Casa Confetti: wonen en begeleiding in een studentenhuis Casa Confetti telt twee groepswoningen voor studenten met autisme (Autisme Spectrum Stoornis). De studenten wonen daar tijdelijk en krijgen begeleiding bij het aanleren van vaardigheden om uiteindelijk zelfstandig te wonen. Naar verwachting komen er binnenkort weer kamers vrij. In de kleurrijke studentenflat op de Uithof, Casa Confetti, zijn twee... Lees meer Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nu ook trainingen en workshops voor (zorg)professionals

  Nu ook trainingen en workshops voor (zorg)professionals Ben jij zorg- en welzijnswerker, verwijzer, gemeenteambtenaar, schoolleider, leerkracht of intern... Lees verder Annet Boekelman: 'Iedereen moet weer eigenaar worden van zijn leven' Innoveren Spectaculaire daling gebruik isoleercel bij GGNet door Wvggz In de 2 jaar dat de Wet Verplichte ggz (Wvggz) van kracht is, toont wetenschappelijk onderzoek aan dat bij GGNet het gebruik van de isolatiecel - ook wel eenzame opsluiting genoemd - spectaculair is gedaald. Het onderzoek van Stephan Gemsa en Eric Noorthoorn werd vandaag gepubliceerd in het internationale wetenschappelijk tijdschrift 'Frontiers in psychiatry'. Nog meer water zichtbaar in fase 2 In memoriam Cees Keyer Cees Keyer  ... Actueel zorgnieuws in jouw m

Nu ook trainingen en workshops voor (zorg)professionals

        Nu ook trainingen en workshops voor (zorg)professionals Ben jij zorg- en welzijnswerker, verwijzer, gemeenteambtenaar, schoolleider, leerkracht of intern... Lees verder       Annet Boekelman: 'Iedereen moet weer eigenaar worden van zijn leven' Innoveren       Nog meer water zichtbaar in fase 2 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Samen werken aan een beter thuis, zo doen we dat!

  Samen werken aan een beter thuis, zo doen we dat! Ondansetron bij kinderen met gastro-enteritis Frank A. Verhoog, Tjalling W. de VriesNr 2|2022 (56)| Nieuw |09-02-2022 HPV Oscar Miles HPV Gynaecoloog Casa Confetti Casa Confetti telt twee groepswoningen voor studenten met autisme (Autisme Spectrum Stoornis). De studenten wonen daar tijdelijk en krijgen begeleiding bij het aanleren van vaardigheden om uiteindelijk zelfstandig te wonen. Naar verwachting komen er binnenkort weer kamers vrij. In de kleurrijke studentenflat op de Uithof, Casa Confetti, zijn twee... Lees meer Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Samen werken aan een beter thuis, zo doen we dat!

        Samen werken aan een beter thuis, zo doen we dat!       Ondansetron bij kinderen met gastro-enteritis Frank A. Verhoog, Tjalling W. de VriesNr 2|2022 (56)| Nieuw |09-02-2022       HPV Gynaecoloog Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Pijn aan de zijlijn: hulpverleners vertellen over suïcide van een cliënt

  Pijn aan de zijlijn: hulpverleners vertellen over suïcide van een cliënt 9 februari 2022 – GGz Breburg vindt het belangrijk dat er in het ggz-veld meer aandacht komt voor de impact van suïcide op hulpverleners. De ggz organisatie brengt de interviewbundel 'Pijn aan de zijlijn' uit en biedt hiermee een uniek inzicht aan de hand van de persoonlijke verhalen van hulpverleners. Jaarlijks overlijden er in Nederland... Lees verder... Het bericht Pijn... Kwartiermaken voorkomt brokken bij inzet ervaringsdeskundigen 9 februari 2022 – Jeroen de Haan-Riβmann heeft ruim tien jaar ervaring als kwartiermaker ervaringsdeskundigheid  en  werkt  bij Movisie. Marc Mulder is  senior ervaringsdeskundige bij  Movisie. In dit  dubbelinterview  duiken we  met hen  dieper in het onderwerp.  Steeds meer organisaties  werken met ervaringsdeskundigen maar gaan ondoordacht te werk is hun betoog.  Dat moet en kan ...

Kwartiermaken voorkomt brokken bij inzet ervaringsdeskundigen

        Kwartiermaken voorkomt brokken bij inzet ervaringsdeskundigen 9 februari 2022 – Jeroen de Haan-Riβmann heeft ruim tien jaar ervaring als kwartiermaker ervaringsdeskundigheid  en  werkt  bij Movisie. Marc Mulder is  senior ervaringsdeskundige bij  Movisie. In dit  dubbelinterview  duiken we  met hen  dieper in het onderwerp.  Steeds meer organisaties  werken met ervaringsdeskundigen maar gaan ondoordacht te werk is hun betoog.  Dat moet en kan ...       Nivel, IKNL bieden meer inzicht in klachten na borstkanker Veel vrouwen die succesvol behandeld zijn voor borstkanker, ervaren gezondheidsklachten na hun behandeling. In sommige gevallen houden deze klachten jaren aan. Het Nivel en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) hebben op basis van onderzoek naar deze klachten de awareness tool ALERT! ontwikkeld. Met dit hulpmiddel kunnen patiënten en zorgverleners inschatten of er op basis van d

Plan van eisen voor informatiesystemen voor de arts VG (revisie)

        Plan van eisen voor informatiesystemen voor de arts VG (revisie) Update van het bericht van december 2021 Het plan van eisen is iets aangepast. Op bladzijde 8 is de laatste alinea van de eerste kolom verwijderd en de contactgegevens zijn aangepast. Het bericht van december 2021 Vanuit de NVAVG is er de afgelopen maanden gewerkt aan het opstellen van een plan van eisen (PvE) voor […]       Diëtisten maken podcasts over voeding en kanker De diëtisten van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam hebben een podcastserie ontwikkeld: "Kanker…wat eet je dan?". Ze zien dit als aanvulling op hun voorlichting en begeleiding van mensen met kanker. In de podcast bespreken ze onderwerpen die ze vaak tegenkomen in de praktijk, zoals smaakverlies, feiten en fabels en medische voeding bij kanker. [...] The post Diëtisten maken...       Pijn aan de zij

Van kinderopvang tot combibaan: taskforce wil verpleegkundigen nu écht ondersteunen

  Van kinderopvang tot combibaan: taskforce wil verpleegkundigen nu écht ondersteunen Er ligt een nieuw advies bij VWS over de vraag hoe we zorgverleners beter kunnen ondersteunen in tijden van hoge druk op de zorg. Een van de suggesties is om losser om te gaan met de term 'bekwaam'. Samen online leren over versterking mentale gezondheid en leefstijl Dit is de strategie van Kuipers voor de coronazorg op korte termijn Minister Ernst Kuipers heeft in een brief aan de Tweede Kamer meer inzicht gegeven in de strategie om op korte en deels lange termijn met het coronavirus om te gaan. VWS wil onder meer inzetten op thuisbeademing en maakt geld vrij om ervoor te zorgen dat de beschikbaarheid voor zorgprofessionals wordt vergroot. Plan van eisen voor informatiesystemen voor de arts VG (revisie) Update van het bericht van december 2021