Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari 8, 2022 tonen

Van kinderopvang tot combibaan: taskforce wil verpleegkundigen nu écht ondersteunen

        Van kinderopvang tot combibaan: taskforce wil verpleegkundigen nu écht ondersteunen Er ligt een nieuw advies bij VWS over de vraag hoe we zorgverleners beter kunnen ondersteunen in tijden van hoge druk op de zorg. Een van de suggesties is om losser om te gaan met de term 'bekwaam'.       Samen online leren over versterking mentale gezondheid en leefstijl       Dit is de strategie van Kuipers voor de coronazorg op korte termijn Minister Ernst Kuipers heeft in een brief aan de Tweede Kamer meer inzicht gegeven in de strategie om op korte en deels lange termijn met het coronavirus om te gaan. VWS wil onder meer inzetten op thuisbeademing en maakt geld vrij om ervoor te zorgen dat de beschikbaarheid voor zorgprofessionals wordt vergroot. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen

Opnieuw iets meer ruimte voor ziekenhuiszorg, maar ziekteverzuim in de hele zorg stijgt

  Opnieuw iets meer ruimte voor ziekenhuiszorg, maar ziekteverzuim in de hele zorg stijgt De Nederlandse ziekenhuizen geven aan dat ze hun operatiecapaciteit nog iets verder hebben opgeschaald. De capaciteit is echter nog niet op het niveau van voor de coronapandemie. Deze week (peilmoment maandag 7 februari) zijn 14 procent minder operatiekamers in gebruik dan normaal. Vorige week (peilmoment maandag 31 januari) was dat 15 procent. Dat blijkt uit de Informatiekaart Druk op de... Op weg naar de Omgevingsvisie De gemeente Berkelland werkt aan het opstellen van een omgevingsvisie. Daarin wordt omschreven welke mogelijkheden er zijn voor de ontwikkeling van onze leefomgeving in de komende 10 tot 20 jaar. Omdat de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn, is besloten een overdrachtsdocument te maken. De huidige gemeenteraad geeft dan aan de nieuwe gemeenteraad mee wat er al gedaan is voor de...

Opnieuw iets meer ruimte voor ziekenhuiszorg, maar ziekteverzuim in de hele zorg stijgt

        Opnieuw iets meer ruimte voor ziekenhuiszorg, maar ziekteverzuim in de hele zorg stijgt De Nederlandse ziekenhuizen geven aan dat ze hun operatiecapaciteit nog iets verder hebben opgeschaald. De capaciteit is echter nog niet op het niveau van voor de coronapandemie. Deze week (peilmoment maandag 7 februari) zijn 14 procent minder operatiekamers in gebruik dan normaal. Vorige week (peilmoment maandag 31 januari) was dat 15 procent. Dat blijkt uit de Informatiekaart Druk op de...       Europese Commissie: 43 miljard euro voor... Europese Commissie: 43 mi...       Sterke toename aantal nieuwe besmettingen in verpleeghuizen Deze week zien we een sterke toename in het aantal geregistreerde nieuwe besmettingen. In Ysis worden 362 positief geteste patiënten gemeld, in Ons 116. Het aantal geregistreerde overlijdens blijft stabiel laag.

EMA evaluating data on booster dose of COVID-19 vaccine Comirnaty in adolescents , CHMP, 08/02/2022

        EMA evaluating data on booster dose of COVID-19 vaccine Comirnaty in adolescents , CHMP, 08/02/2022 EMA has started evaluating an application for the use of a booster dose of Comirnaty (BioNTech/Pfizer's vaccine) in adolescents aged 12 to 15 years. An...       HeartWare Inc., FSN-FA1226, HVAD™ Instructions for Use and Patient Manual Updates – Cleaning of Controller Connector and Power Source Connector Pins. Specifically, the pins (see figures 1 and 2) on the interior of the power source connectors are coated with a lubricant that should not be removed, as it is intended to help prevent pin wear that can lead to  unexpected power switching.  Power switching can occur when there are...       Op weg naar de Omgevingsvisie De gemeente Berkelland werkt aan het opstellen van een omgevingsvisie. Daarin wordt omschreven welke mogelijkheden er zijn voor

Rivas schaalt niet-noodzakelijke zorg af op woonlocaties en in wijkverpleging

  Rivas schaalt niet-noodzakelijke zorg af op woonlocaties en in wijkverpleging Het aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus in Nederland is ongekend hoog. Dat heeft grote impact op de maatschappij, maar ook op onze organisatie. Trauma bij vrouwen en mannen met een LVB Uit ons onderzoek blijkt dat vooral vrouwen met een LVB in dat opzicht een kwetsbare groep vormen. Compilatie Dag van de ode aan de zorg 2022 EMA evaluating data on booster dose of COVID-19 vaccine Comirnaty in adolescents , CHMP, 08/02/2022 EMA has started evaluating an application for the use of a booster dose of Comirnaty (BioNTech/Pfizer's vaccine) in adolescents aged 12 to 15 years. An... HeartWare Inc., FSN-FA1226, HVAD™ Instructions for Use and Patient Manual Updates – Cleaning of Controller Connector and Power Sourc

Rivas schaalt niet-noodzakelijke zorg af op woonlocaties en in wijkverpleging

        Rivas schaalt niet-noodzakelijke zorg af op woonlocaties en in wijkverpleging Het aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus in Nederland is ongekend hoog. Dat heeft grote impact op de maatschappij, maar ook op onze organisatie.       Lancering HUB privacy en gegevensdeling       Trauma bij vrouwen en mannen met een LVB Uit ons onderzoek blijkt dat vooral vrouwen met een LVB in dat opzicht een kwetsbare groep vormen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Blog Sara McCabe: Vijf tips voor ‘carrièreboost’ vrouwen

  Blog Sara McCabe: Vijf tips voor 'carrièreboost' vrouwen Schouw: Sprintje trekken R&D-investeringen Een gezamenlijke VAR: "Uitdagingen in de keten pakken we samen op" Subsidie voor regionale netwerkzorg hartfalen en atriumfibrilleren Lancering HUB privacy en gegevensdeling Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Op verlof met een cliënt met tbs

        Op verlof met een cliënt met tbs Hoe begeleid je het verlof van een cliënt met tbs? Dat leren medewerkers van De Woenselse Poort tijdens de SUST-training: Samen Uit Samen Thuis. Zonder deze training is het begeleiden van verlof van cliënten met tbs niet mogelijk.       Aan de slag als SPV'er bij PsyQ Zaandam       'Ik ben één van de miljoen Nederlanders met tinnitus' Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Public consultation on reflection paper on prophylactic use of antimicrobials in animals, , 08/02/2022

  Public consultation on reflection paper on prophylactic use of antimicrobials in animals, , 08/02/2022 EMA has published a draft reflection paper on the prophylactic use of antimicrobials in animals for public consultation. Comments can be... Pivot Park viert tienjarig bestaan Op verlof met een cliënt met tbs Hoe begeleid je het verlof van een cliënt met tbs? Dat leren medewerkers van De Woenselse Poort tijdens de SUST-training: Samen Uit Samen Thuis. Zonder deze training is het begeleiden van verlof van cliënten met tbs niet mogelijk. Aan de slag als SPV'er bij PsyQ Zaandam 'Ik ben één van de miljoen Nederlanders met tinnitus' Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Bang voor het leven, dol op vogels

        Bang voor het leven, dol op vogels Blogger Krissie is bang voor vogels. Maar als ze een aalscholver ziet, denkt ze altijd even aan Marieke. "Zelf was ze voor van alles bang, vooral voor het leven,...       Pivot Park viert tienjarig bestaan       Vacature secretaresse Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Commentaarfase conceptaanbeveling Molnupiravir bij COVID-19

        Commentaarfase conceptaanbeveling Molnupiravir bij COVID-19       Terugkijken: informatiebijeenkomst voor VSV-bestuurders Op dinsdag 23 november vond de digitale bijeenkomst voor VSV's plaats. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst werden VSV bestuurders en andere…       Met de Prik! app voorbereiden op een bloedafname, infuus of injectie Het bericht Met de Prik! app voorbereiden op een bloedafname, infuus of injectie verscheen eerst op Kind & Ziekenhuis. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Terugkijken: informatiebijeenkomst voor VSV-bestuurders

  Terugkijken: informatiebijeenkomst voor VSV-bestuurders Op dinsdag 23 november vond de digitale bijeenkomst voor VSV's plaats. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst werden VSV bestuurders en andere… Nota ''Samen zorg delen'' opgesteld Steeds meer familieleden, vrienden en buren zorgen voor naasten en dierbaren in de eigen omgeving. Dat is goed nieuws, maar mantelzorg vraagt ook steeds meer van mensen. We worden ouder en blijven langer zelfstandig thuis wonen. Mantelzorgers werken vaak nog, gaan naar school of runnen een huishouden. Het belang om goed voor onze mantelzorgers te zorgen wordt dus ook steeds groter. Met de Prik! app voorbereiden op een bloedafname, infuus of injectie Het bericht Met de Prik! app voorbereiden op een bloedafname, infuus of injectie verscheen eerst op Kind & Ziekenhuis. Bang voor het leven, d

Afscheid Lex de Grunt 2022

        Afscheid Lex de Grunt 2022       Isala verbreedt onderzoek naar nut slimme pleister Het Zwolse Isala ziekenhuis (Zwolle) heeft een onderzoek naar de effecten van de slimme pleister uitgebreid. Drie afdelingen doen inmiddels mee en een vierde afdeling komt daar binnenkort bij. In totaal hebben al 130 patiënten de pleister gedragen waarvan de sensors continu lichaamsfuncties monitoren. Op die manier moeten volgens onderzoeksleider Job Leenen afwijkende trends sneller gesignaleerd...       Nascholingsavond psychiatrie | Multidisciplinaire zorg voor kinderen met een LVB Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Afscheid Lex de Grunt 2022

  Afscheid Lex de Grunt 2022 Isala verbreedt onderzoek naar nut slimme pleister Het Zwolse Isala ziekenhuis (Zwolle) heeft een onderzoek naar de effecten van de slimme pleister uitgebreid. Drie afdelingen doen inmiddels mee en een vierde afdeling komt daar binnenkort bij. In totaal hebben al 130 patiënten de pleister gedragen waarvan de sensors continu lichaamsfuncties monitoren. Op die manier moeten volgens onderzoeksleider Job Leenen afwijkende trends sneller gesignaleerd... Vacature: Adviesraad Sociaal Domein De Adviesraad Sociaal Domein is op zoek naar twee nieuwe leden. De Adviesraad adviseert de gemeente over een groot aantal onderwerpen in het Sociaal Domein. Betrokkkenheid Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals ouderenzorg, jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning (Wmo), schuldhulpverlening en participatie (mensen vanuit de bijstand begeleiden naar passend werk). We

Alzheimerpatiënten hadden tijdens tweede lockdown minder psychosociale klachten

  Alzheimerpatiënten hadden tijdens tweede lockdown minder psychosociale klachten Alzheimerpatiënten en hun naasten zijn nu beter in staat om zich aan te passen aan de uitdagingen van een lockdown. Zij rapporteerden tijdens de tweede lockdown minder psychosociale problemen, zoals angst. Ook voelden ze zich meer gesteund door hun omgeving dan tijdens de eerste lockdown. Dat blijkt uit een studie naar psychosociale gevolgen van de pandemie voor alzheimerpatiënten en hun... Genetische testen voor een betere behandeling van depressie 8 februari 2022 – Gezond oud worden, het vooruitzicht op een lang en gezond leven, wordt gezien als een van de doelstellingen van de gezondheidszorg in de 21e eeuw. Voor zijn proefschrift heeft Taichi Ochi onderzocht hoe genetische testen kunnen helpen om patiënten op maat gemaakte behandelopties te bieden voor complexe aandoeningen, zoals depressie en diabetes. Factoren... Lee

Groeidiagrammen voor de ontwikkeling van hersenen

        Groeidiagrammen voor de ontwikkeling van hersenen Met behulp van een enorme dataset hebben onderzoekers van het Radboudumc een set groeidiagrammen voor de ontwikkeling van de hersenen ontwikkeld. Deze groeidiagrammen bieden daarnaast ook referentiemodellen voor de veroudering van de hersenen en hebben zo een groot klinisch potentieel. Zo kunnen ze onder andere gebruikt worden om de ontwikkeling van hersenaandoeningen te voorspellen. Het bericht...       Human medicines European public assessment report (EPAR): Sivextro, tedizolid phosphate, Soft Tissue Infections;Skin Diseases, Bacterial, Date of authorisation: 23/03/2015, Revision: 18, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Sivextro, tedizolid phosphate, Soft Tissue Infections;Skin Diseases, Bacterial, Date of authorisation: 23/03/2015, Revision: 18, Status: Authorised    

Diëtisten in het nieuws: Chermaine Kwant en Janet Noome

        Diëtisten in het nieuws: Chermaine Kwant en Janet Noome In de serie "Diëtist in het nieuws" laten we zien wie er in de pers is gekomen, en op welke manier. In deze aflevering: Chermaine Kwant en Janet Noome. Kwant werd geïnterviewd over haar onderzoek naar pulmonale hypertensie. En Janet Noome sloot haar loopbaan als diëtist af met een podcast over haar visie op voeding. [...] The post Diëtisten in het nieuws: Chermaine Kwant en Janet Noome appeared...       Alzheimerpatiënten hadden tijdens tweede lockdown minder psychosociale klachten Alzheimerpatiënten en hun naasten zijn nu beter in staat om zich aan te passen aan de uitdagingen van een lockdown. Zij rapporteerden tijdens de tweede lockdown minder psychosociale problemen, zoals angst. Ook voelden ze zich meer gesteund door hun omgeving dan tijdens de eerste lockdown. Dat blijkt uit een studie naar psychosociale gevolgen van

IKAZIA zet BeterDichtbij-app in direct na ontslag

  IKAZIA zet BeterDichtbij-app in direct na ontslag Digitalisering in de zorg wordt steeds belangrijker voor onze gezondheidszorg en de ontwikkelingen blijven doorgaan. Zo werkt het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis al enige tijd met verschillende apps om zorg op […] Oprichting 'Centre of Innovation & International Healthcare Expansion' Vanaf heden is het nieuwe innovatie-instituut 'Centre of Innovation & Healthcare Expansion' operationeel. Dit instituut zal zich bezighouden met de toekomst van de gezondheidszorg, zowel in Nederland als daarbuiten. Het […] Tandheelkundige radiologie: regels, richtlijnen en rechtvaardiging "Onze patiënten vinden hun bescherming tegen een overmaat aan röntgenstraling door de zorgvuldige afweging van tandartsen om een röntgenopname te maken, het toepassen van ALARA-principe en het gebruik van een goede techniek,&qu

Oprichting ‘Centre of Innovation & International Healthcare Expansion’

        Oprichting 'Centre of Innovation & International Healthcare Expansion' Vanaf heden is het nieuwe innovatie-instituut 'Centre of Innovation & Healthcare Expansion' operationeel. Dit instituut zal zich bezighouden met de toekomst van de gezondheidszorg, zowel in Nederland als daarbuiten. Het […]       Tandheelkundige radiologie: regels, richtlijnen en rechtvaardiging "Onze patiënten vinden hun bescherming tegen een overmaat aan röntgenstraling door de zorgvuldige afweging van tandartsen om een röntgenopname te maken, het toepassen van ALARA-principe en het gebruik van een goede techniek," aldus NTVT-redacteur dr. Jan Poorterman. In deze 'Expert uitgelicht' leren we hem beter kennen.       Sterk regionaal verschil in aantal ouderen per tandarts-geriatrie In de provincie Drenthe, Flevoland en Zeeland moeten oude

Het raketje

        Het raketje ​Column TBT februari 2020 Linda de Roos is IC- en CC-verpleegkundige en werkt als ZZP-er. Daarnaast schrijft ze columns voor ...       Terugkijken: VSV informatiebijeenkomst voor bestuurders Op dinsdag 23 november vond de digitale bijeenkomst voor VSV's plaats. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst werden VSV bestuurders en andere…       IKAZIA zet BeterDichtbij-app in direct na ontslag Digitalisering in de zorg wordt steeds belangrijker voor onze gezondheidszorg en de ontwikkelingen blijven doorgaan. Zo werkt het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis al enige tijd met verschillende apps om zorg op […] Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

De voordelen van creatieve therapie

  De voordelen van creatieve therapie 7 februari 2022 – De coronapandemie heeft niet alleen gezorgd voor volle ziekenhuizen en veel oversterfte, maar ook voor geestelijke problematiek. Jonge kinderen hebben moeite met de onzekerheid waarmee ze op school geconfronteerd worden. Het ene moment hebben ze fysiek les, vervolgens gaat de klas in isolatie en moeten ze online hun lessen volgen. Veel... Lees verder... Het bericht De... Veel waardering voor de hielprik Met de hielprik wordt het bloed na de geboorte onderzocht op een aantal ziektes. Dit zijn ziektes die niet veel baby's hebben, maar die wel ernstig zijn. Als deze ziektes tijdig worden ontdekt, kan de behandeling snel starten. De gevolgen van de ziekte zijn dan minder erg. De VSOP was betrokken bij de ZonMw PANDA-studie, waar werd […] Het bericht Veel waardering voor de hielprik verscheen... Gezondheid van de toekomst: te