Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari 26, 2022 tonen

Ernstige zorgen apothekers over geneesmiddelentekorten

        Ernstige zorgen apothekers over geneesmiddelentekorten De apothekers in Nederland maken zich dagelijks ernstig zorgen over de geneesmiddelentekorten. Voor het derde jaar op rij zijn meer dan duizend tekorten genoteerd, zo blijkt uit de jaarcijfers van KNMP Farmanco over 2021.       Gender en identiteitsontwikkeling – als het hokje niet past Dit congres biedt actuele informatie en handvatten voor een beter contact met kinderen of jongeren die zich niet de jongen of het meisje voelen waarvoor ze worden aangezien. Het bericht Gender en identiteitsontwikkeling – als het hokje niet past verscheen eerst op Jeugdartsen Nederland.       RID RT: voor meer gelijke kansen! Het bericht RID RT: voor meer gelijke kansen! verscheen eerst op RID - Taal Rekenen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel l

Onze actuele Corona-maatregelen

  Onze actuele Corona-maatregelen Aanvraag Alzheimermedicijn geweigerd door gebrek aan effectiviteit Het geneesmiddelenbeoordelingscomité CHMP van het Europees medicijnagentschap EMA heeft de aanvraag voor een handelsvergunning voor Aduhelm (aducanumab) geweigerd. Twee bestaande antivirale middelen werken ook tegen omikron-variant De antivirale middelen molnupiravir en nirmatrelvir remmen een omikron-infectie. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek van het Erasmus MC. Ernstige zorgen apothekers over geneesmiddelentekorten De apothekers in Nederland maken zich dagelijks ernstig zorgen over de geneesmiddelentekorten. Voor het derde jaar op rij zijn meer dan duizend tekorten genoteerd, zo blijkt uit de jaarcijfers van KNMP Farmanco over 2021. Gender en identiteitsontwikkeling – als het hokje niet past Dit congres

Afscheid bestuur Theo van der Steen

        Afscheid bestuur Theo van der Steen Na 32 jaar bestuurder VAZ/NVFZ stopt Theo van der Steen met zijn activiteiten voor de vereniging.       Aanvraag Alzheimermedicijn geweigerd door gebrek aan effectiviteit Het geneesmiddelenbeoordelingscomité CHMP van het Europees medicijnagentschap EMA heeft de aanvraag voor een handelsvergunning voor Aduhelm (aducanumab) geweigerd.       Twee bestaande antivirale middelen werken ook tegen omikron-variant De antivirale middelen molnupiravir en nirmatrelvir remmen een omikron-infectie. Dat blijkt uit laboratoriumonderzoek van het Erasmus MC. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Quarantaineregels op scholen versoepeld

  Quarantaineregels op scholen versoepeld Leerlingen en docenten die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon hoeven niet meer in quarantaine als zij klachtenvrij zijn. Vlog van de maatjes Idman en Leonoor: Werk/privébalans Centrum Seksueel Geweld: de rol van de verpleegkundige voor het slachtoffer Het eerste C entrum Seksueel Geweld startte in 2012 in het UMC Utrecht . E en centrum waarin politie met hulpverleners en Acu... Nadere analyse medicijntekorten noodzakelijk Afscheid bestuur Theo van der Steen Na 32 jaar bestuurder VAZ/NVFZ stopt Theo van der Steen met zijn activiteiten voor de vereniging. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Quarantaineregels op scholen versoepeld

        Quarantaineregels op scholen versoepeld Leerlingen en docenten die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon hoeven niet meer in quarantaine als zij klachtenvrij zijn.       Centrum Seksueel Geweld: de rol van de verpleegkundige voor het slachtoffer Het eerste C entrum Seksueel Geweld startte in 2012 in het UMC Utrecht . E en centrum waarin politie met hulpverleners en Acu...       Nadere analyse medicijntekorten noodzakelijk Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Verzuim in de zorg op hoogste niveau sinds 2001

        Verzuim in de zorg op hoogste niveau sinds 2001       'Zorg is de maatschappij een beetje kwijtgeraakt' In de coverstory van de eerste ICT&health uitgave van 2022 zoomt de ervaren en bevlogen strateeg zorginnovatie Lucien Engelen in op de randvoorwaarden voor een duurzame gezondheidszorg, die aansluit op de belevingswereld van zowel patiënten als zorgprofessionals. Het bericht 'Zorg is de maatschappij een beetje kwijtgeraakt' verscheen eerst op ICT&health.       Zorgaanbieders gaan beter inzicht geven in hun bedrijfsstructuur en besteding zorggeld Op 1 januari 2022 zijn de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en de Aanpassingswet Wet toetreding zorgaanbieders (AWtza) in werking getreden. Deze wetten moeten leiden tot meer transparantie en verantwoording in de zorgsector. Daarmee zorgen we ervoor dat collectief zorggeld effe

Karina Raaijmakers (NZa): zoek snellere zorg in ander ziekenhuis

  Karina Raaijmakers (NZa): zoek snellere zorg in ander ziekenhuis Karina Raaijmakers, directeur bij de Nederlandse Zorgautoriteit, benadrukt in de Tweede Kamer dat patiënten soms sneller een medische behandeling kunnen krijgen als ze naar een ander ziekenhuis gaan. Zeker nu de planbare zorg weer wordt opgeschaald na de laatste coronagolf. Mensen kunnen dat aankaarten bij hun huisarts of laten regelen door hun zorgverzekeraar, maar veel mensen zijn zich daar... Verzuim in de zorg op hoogste niveau sinds 2001 Een ode aan onze zorgverleners | Lelie zorggroep 'Zorg is de maatschappij een beetje kwijtgeraakt' In de coverstory van de eerste ICT&health uitgave van 2022 zoomt de ervaren en bevlogen strateeg zorginnovatie Lucien Engelen in op de randvoorwaarden voor een duurzame gezondheidszorg, die aansluit op de belevingswereld van zowe

Praktijkprikkel 2021/25 - Problemen bij substitutie van gliclazide met gereguleerde afgifte tabletten

        Praktijkprikkel 2021/25 - Problemen bij substitutie van gliclazide met gereguleerde afgifte tabletten Praktijkprikkel       Praktijkprikkel 2021/24 - Medicatie van thuis in het ziekenhuis Praktijkprikkel       Karina Raaijmakers (NZa): zoek snellere zorg in ander ziekenhuis Karina Raaijmakers, directeur bij de Nederlandse Zorgautoriteit, benadrukt in de Tweede Kamer dat patiënten soms sneller een medische behandeling kunnen krijgen als ze naar een ander ziekenhuis gaan. Zeker nu de planbare zorg weer wordt opgeschaald na de laatste coronagolf. Mensen kunnen dat aankaarten bij hun huisarts of laten regelen door hun zorgverzekeraar, maar veel mensen zijn zich daar... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Samenwerken om opeenvolging problematiek te doorbreken

  Samenwerken om opeenvolging problematiek te doorbreken Geestelijke Verzorging Thuis blikt vooruit Advies medicamenteuze behandeling van covid-19 bij MS-patiënten zonder antistoffen tegen corona Eind vorig jaar zijn monoklonale antilichamen beschikbaar gekomen die effectief zijn in de van de u... Praktijkprikkel 2021/25 - Problemen bij substitutie van gliclazide met gereguleerde afgifte tabletten Praktijkprikkel Praktijkprikkel 2021/24 - Medicatie van thuis in het ziekenhuis Praktijkprikkel Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Psychosociale ondersteuning in de palliatieve fase

        Psychosociale ondersteuning in de palliatieve fase       Samenwerken om opeenvolging problematiek te doorbreken       Advies medicamenteuze behandeling van covid-19 bij MS-patiënten zonder antistoffen tegen corona Eind vorig jaar zijn monoklonale antilichamen beschikbaar gekomen die effectief zijn in de van de u... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nori van Balkom als wijkbruggenbouwer

  Nori van Balkom als wijkbruggenbouwer We heten Nori van Balkom van harte welkom bij Lijn1 Haaglanden. Het bericht Nori van Balkom als wijkbruggenbouwer verscheen eerst op Lijn1. Update kwaliteitsprofiel ASG Opvang in pleeggezin voor kinderen met complexe problematiek Met mantelzorgers breed kijken naar vitaal ouder worden in Rijswijk Vaak hebben professionals het idee dat zij 'problemen moeten oplossen', maar wat zou er gebeuren als we dat (nog) meer samen met de mensen waar het om gaat zouden doen? Het bericht Met mantelzorgers breed kijken naar vitaal ouder worden in Rijswijk verscheen eerst op Lijn1. Psychosociale ondersteuning in de palliatieve fase Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .

Update kwaliteitsprofiel ASG

        Update kwaliteitsprofiel ASG       Opvang in pleeggezin voor kinderen met complexe problematiek       Met mantelzorgers breed kijken naar vitaal ouder worden in Rijswijk Vaak hebben professionals het idee dat zij 'problemen moeten oplossen', maar wat zou er gebeuren als we dat (nog) meer samen met de mensen waar het om gaat zouden doen? Het bericht Met mantelzorgers breed kijken naar vitaal ouder worden in Rijswijk verscheen eerst op Lijn1. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Ondersteun jonge mantelzorgers met de ME-WE Veerkrachtstraining

        Ondersteun jonge mantelzorgers met de ME-WE Veerkrachtstraining       Lesmodule Wet zorg en dwang herzien       Antimicrobial resistance surveillance in Europe 2022 - 2020 data The results presented in this report are based on antimicrobial resistance (AMR) data from invasive isolates reported to the Central Asian and European Surveillance of Antimicrobial Resistance (CAESAR) network and the European Antimicrobial Resistance Surveillance Network (EARS-Net) in 2021 (data referring to 2020). Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Coronapandemie verergert PTSS, angst- en depressie klachten van slachtoffers

  Coronapandemie verergert PTSS, angst- en depressie klachten van slachtoffers 26 januari 2022 – Volwassenen die tijdens de coronapandemie slachtoffer werden van fysieke agressie, ongevallen en serieuze bedreigingen, hebben vaker ernstige PTSS symptomen (28,1% versus 19,9%) en angst- en depressieve klachten (37,6% versus 26,4%) dan volwassenen die vóór deze pandemie hiervan slachtoffer werden. Zij kampen ook vaker met algemene psychische klachten (30,4% versus 18,8%)... 1e Team spirit award voor team Somatiek van GGZ Oost Brabant Ondersteun jonge mantelzorgers met de ME-WE Veerkrachtstraining Lesmodule Wet zorg en dwang herzien Antimicrobial resistance surveillance in Europe 2022 - 2020 data The results presented in this report are based on antimicrobial resistance (AMR) data from invasive isolates reported

10 procent meer mensen overleden dan verwacht in 2021

        10 procent meer mensen overleden dan verwacht in 2021 In 2021 overleden bijna 171 duizend mensen, 16 duizend meer dan verwacht. In iedere leeftijdsgroep was er oversterfte. Vooral in Flevoland, Zeeland en Limburg stierven meer mensen dan verwacht.       Subsidietraject Kennisvouchers Positieve Gezondheid gestart Vanaf deze week, startend op dinsdag 25 januari, is de subsidieaanvraag voor een Kennisvoucher Positieve Gezondheid geopend. De vouchers kunnen aangevraagd worden door organisaties die expertise willen inhuren om positieve gezondheid in de eigen wij of regio willen implementeren. Daarbij kunnen zij kiezen uit experts die betrokken waren bij een van de elf geselecteerde goede voorbeelden. Het...       Coronapandemie verergert PTSS, angst- en depressie klachten van slachtoffers 26 januari 2022 – Volwassenen die tijdens de coronapandemie slacht

Maatregelenbrief Covid-19

  Maatregelenbrief Covid-19 Minister Kuipers (VWS) stuurt de Tweede Kamer de Maatregelenbrief Covid-19.Deze stukken zijn ook in afschrift naar de Eerste Kamer gestuurd Aanbiedingsbrief Regeling tot wijziging van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 Minister Kuipers (VWS) bied de Tweede Kamer 2 Regelingen tot wijziging van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 toe Overledenen naar regio, geslacht, leeftijd en Wlz-zorggebruik, 2021 Deze tabel bevat gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland in 2021, met uitsplitsingen naar leeftijd, Wlz-zorggebruik en regio. Ook de levensverwachting. 10 procent meer mensen overleden dan verwacht in 2021 In 2021 overleden bijna 171 duizend mensen, 16 duizend meer dan verwacht. In iedere leeftijdsgroep was er oversterfte. Vooral in Flevoland, Zeeland en Limburg stierven m

Antwoorden op kamervragen over het bericht de mogelijke uitbreiding van het coronatoegangsbewijs (ctb), dat als bijla...

        Antwoorden op kamervragen over het bericht de mogelijke uitbreiding van het coronatoegangsbewijs (ctb), dat als bijlage was verstopt in een reactie van 21 december 2021 van de minister op de motie-Den Haan c.s. over geen groen vinkje in de CoronaChec Minister Helder (LZS) geeft antwoord op de vragen van de leden Pouw-Verweij (JA21) en Omtzigt (Omtzigt) over de mogelijke uitbreiding van het coronatoegangsbewijs (ctb), dat als bijlage was verstopt in een reactie van 21 december 2021 van de minister op de motie-Den Haan c.s. over geen groen vinkje in de CoronaCheck-app bij een besmetting       Aanbiedingsbrief Regeling tot wijziging van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 Minister Kuipers (VWS) bied de Tweede Kamer 2 Regelingen tot wijziging van de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 toe       Overledenen naar regio, geslacht, leeftijd en Wlz-

Ziekenhuizen gaan opnamereden positief geteste patiënten noteren

        Ziekenhuizen gaan opnamereden positief geteste patiënten noteren Stichting NICE, die landelijke cijfers bijhoudt over coronapatiënten in de ziekenhuizen, maakt voortaan onderscheid tussen patiënten die vanwege Covid-19 zijn opgenomen en patiënten die positief testen op corona, maar om een andere reden in het ziekenhuis liggen. De stichting laat weten dat ziekenhuizen en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) hierom hadden gevraagd.       Nieuws over coronamaatregelen, update 25 januari 2022 Corona (COVID-19) is op dit moment onderwerp van gesprek in ons land. Op deze pagina vind je het laatste nieuws en meer informatie. Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van...       Antwoorden op kamervragen over het

Ziekenhuizen gaan opnamereden positief geteste patiënten noteren

  Ziekenhuizen gaan opnamereden positief geteste patiënten noteren Stichting NICE, die landelijke cijfers bijhoudt over coronapatiënten in de ziekenhuizen, maakt voortaan onderscheid tussen patiënten die vanwege Covid-19 zijn opgenomen en patiënten die positief testen op corona, maar om een andere reden in het ziekenhuis liggen. De stichting laat weten dat ziekenhuizen en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) hierom hadden gevraagd. Nieuws over coronamaatregelen, update 25 januari 2022 Corona (COVID-19) is op dit moment onderwerp van gesprek in ons land. Op deze pagina vind je het laatste nieuws en meer informatie. Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van... Miljoenen voor ontwikkelaar neussprays tegen griepvirussen L