Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 28, 2021 tonen

Loonsteun coronamaatregelen: terugkeer NOW

        Loonsteun coronamaatregelen: terugkeer NOW       Ypse per januari 2022 zorgeenheid binnen Reinier van Arkel Mensen met psychische problemen zo ondersteunen dat zij op een voor hen betekenisvolle wijze kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven, dat is waar Reinier van Arkel en Ypse beiden voor staan. Als de gezondheidssituatie verandert, moeten clienten en naasten kunnen vertrouwen op het zorgnetwerk...       Vlog casemanager Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Samen plannen maken voor Rijnhuizen

  Samen plannen maken voor Rijnhuizen Omikron-variant coronavirus nu dominant in Nederland In de afgelopen week zijn er 26 procent minder nieuwe patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen dan in de week ervoor. Op de intensive care werden 25 procent minder patiënten met COVID-19 opgenomen in vergelijking met de voorgaande week. In de afgelopen week werden minder positieve testuitslagen gemeld dan de week ervoor. Dat meldt het RIVM. Loonsteun coronamaatregelen: terugkeer NOW Ypse per januari 2022 zorgeenheid binnen Reinier van Arkel Mensen met psychische problemen zo ondersteunen dat zij op een voor hen betekenisvolle wijze kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven, dat is waar Reinier van Arkel en Ypse beiden voor staan. Als de gezondheidssituatie verandert, moeten clienten en naasten kunnen vertrouwen op het zorgnetwerk...

Cas: een echte ondernemer

        Cas: een echte ondernemer       Samen plannen maken voor Rijnhuizen       Brief van burgemeester Egbert Lichtenberg Het coronavirus raakt ons nog steeds allemaal Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Druk in ziekenhuizen blijft hoog

  Druk in ziekenhuizen blijft hoog Ziekenhuizen melden deze week (peilmoment maandag 27 december) een verdere afschaling van de ziekenhuiszorg. Op dit moment zijn 46% minder operatiekamers in gebruik dan normaal. Vorige week waren dit er 40% minder. Dat blijkt uit de informatiekaart Druk op de zorg die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wekelijks op dinsdag publiceert. De afschaling is waarschijnlijk toe te schrijven aan de... Ontwikkeling 3D MICrobrains voor medicijntesten De komende vijf jaar kunnen neurobiologen Femke de Vrij en Steven Kushner werken aan de ontwikkeling van 3D MICrobrains. Zij hebben een subsidie van 1 miljoen euro ontvangen voor de ontwikkeling van doelmatige humane hersenorganoïden. De nu gebruikte proefdiertests zijn niet altijd voldoende voorspellend voor de menselijke fysiologie. Humane hersenorganoïden zijn in potentie een beter... Overgevoeligheidsreacti

Druk in ziekenhuizen blijft hoog

        Druk in ziekenhuizen blijft hoog Ziekenhuizen melden deze week (peilmoment maandag 27 december) een verdere afschaling van de ziekenhuiszorg. Op dit moment zijn 46% minder operatiekamers in gebruik dan normaal. Vorige week waren dit er 40% minder. Dat blijkt uit de informatiekaart Druk op de zorg die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wekelijks op dinsdag publiceert. De afschaling is waarschijnlijk toe te schrijven aan de...       Ontwikkeling 3D MICrobrains voor medicijntesten De komende vijf jaar kunnen neurobiologen Femke de Vrij en Steven Kushner werken aan de ontwikkeling van 3D MICrobrains. Zij hebben een subsidie van 1 miljoen euro ontvangen voor de ontwikkeling van doelmatige humane hersenorganoïden. De nu gebruikte proefdiertests zijn niet altijd voldoende voorspellend voor de menselijke fysiologie. Humane hersenorganoïden zijn in potentie een beter...  

Uitkomsten cliëntervaringsonderzoeken Jeugdhulp en WMO

  Uitkomsten cliëntervaringsonderzoeken Jeugdhulp en WMO Over 2020 heeft de gemeente cliënten van de Wmo en Jeugdhulp bevraagd. De uitkomsten zijn positief. Op deze pagina leest u meer over de onderzoeken en de antwoorden. Vakantieuren meenemen naar volgend jaar? Dit zijn de regels Aan het einde van het jaar krijgt u misschien vaker vragen van medewerkers over vakantieuren. Hebben uw medewerkers nog vakantieuren over dit jaar? Dan mogen zij die meenemen naar volgend jaar. In dit bericht leest u waar u rekening mee moet houden. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Blog Hugo: ‘Mensen moeten wennen aan onze nieuwe status, vooral wijzelf’

  Blog Hugo: 'Mensen moeten wennen aan onze nieuwe status, vooral wijzelf' De afgelopen twee jaar werd duidelijk dat niemand om verpleegkundigen heen kan. Hugo vraagt zijn collega's: 'Wat wil je concreet veranderen?' Pak je verantwoordelijkheid. Melkcuspidaten voorspellen levensgeluk De breedte van de neonatale groeilijn kan een aanwijzing kunnen zijn voor risico op psychische ongezondheid op latere leeftijd. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Probiotica voor betere mondgezondheid

  Probiotica voor betere mondgezondheid Probioticum Weissella cibaria-stam CMU, een melkzuurbacterie, kan tandvleesbloeding verbeteren wanneer er dagelijks een tablet van wordt ingenomen. Ook vermindert de bacterie het aantal parodontale ziektekiemen, aldus een recente studie in BMC Oral Health. Dit zijn de best gelezen Nursing-artikelen van 2021 Dat veel van de best gelezen Nursing-artikelen over corona(vaccinaties) gaan is waarschijnlijk geen verrassing. Toch was er ook iets anders dat de gemoederen dit jaar flink bezighield. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Ondersteuning bij opsporing en behandeling hartziekten

  Ondersteuning bij opsporing en behandeling hartziekten De Hartstichting en ZonMw willen met de samenwerking 'Juiste Hartzorg Op de Juiste Plek' zoveel mogelijk, en vroeg, mensen opsporen en behandelen die lijden aan atriumfibrilleren of hartfalen. De samenwerking moet er toe leiden dat eerste, tweede en derdelijns zorgverleners de zorg rondom atriumfibrilleren en hartfalen in de regio meer integraal gaan aanbieden. Het bericht Ondersteuning bij... Werkgevers en OM moeten vanaf nu echt optreden tegen agressie rond ambulancezorg Twee derde van de ambulancezorgprofessionals heeft het afgelopen jaar te maken gehad met verbale of fysieke agressie. Dit blijkt uit een inventarisatie van V&VN... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Vervoer naar vaccinatielocatie gratis voor Wmo-pashouders

  Vervoer naar vaccinatielocatie gratis voor Wmo-pashouders Heeft u een Wmo-pas en maakt u gebruik van het Wmo-vervoer, dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor de rit naar de vaccinatielocatie. Zorg goed veur mekaer! Nog even en dan sluiten we samen het oude jaar af. En wat voor jaar. We hoopten dit jaar onze vrijheid terug te krijgen, maar helaas zijn er nog steeds maatregelen nodig om elkaar te beschermen tegen het coronavirus. Maatregelen die op iedereen een enorme impact hebben. Iedere dag weer. Ook tijdens de jaarwisseling moeten we afstand bewaren en mogen we maximaal met vier personen samen komen. Zorg... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .