Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 24, 2021 tonen

Onderhandelingen cao ziekenhuizen mislukt, acties bonden dreigen

  Onderhandelingen cao ziekenhuizen mislukt, acties bonden dreigen De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het ziekenhuispersoneel zijn vrijdagmiddag mislukt. FNV, NU'91, CNV en FBZ beraden zich op acties. Overleg Cao Ziekenhuizen geklapt Ondanks grote druk van de achterban van FBZ, bewoog de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) tijdens een extra ingelast overleg op 24 december onvoldoende op de loonparagraaf voor de nieuwe Cao Ziekenhuizen. Er is dus meer druk nodig om tot… Het bericht Overleg Cao Ziekenhuizen geklapt verscheen eerst op FBZ. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

NVTS Kerstgroet 2021

  NVTS Kerstgroet 2021 Beste leden, Vanuit het bestuur zouden we jullie allemaal een hele fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar willen wensen. Een korte terugblik op het jaar 2021 geeft helaas veel perikelen rond COVID-19. Maar gelukkig ook mooie herinneringen zoals onze eerste succesvolle webinar met meer dan 100 deelnemers en veel nieuwe en geaccrediteerde leden. Iedereen die … Lees verder NVTS Kerstgroet 2021 → Nieuwe leden 2021 In 2021 hebben 19 collega's een verzoek ingediend om lid te mogen worden van de NVTS. Tegen hun lidmaatschapsaanvraag kunt u schriftelijk (gemotiveerd) bezwaar indienen bij het secretariaat van de NVTS, tot twee weken vanaf heden. Na het verstrijken van deze periode worden zij definitief lid van de vereniging. Het volledige artikel met de nieuwe … Lees verder Nieuwe leden 2021 → Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele ar

Lopend contract: hoe looncomponent in tarieven Wmo en Jeugdwet met 1,13% laten stijgen?

  Lopend contract: hoe looncomponent in tarieven Wmo en Jeugdwet met 1,13% laten stijgen? VWS: boost aan gebruik FFP2-maskers voor de zorg Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt een deel van de voorraad FFP2-maskers van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) tegen een gereduceerd bedrag beschikbaar aan de zorg. Zorgverleners moeten in voldoende mate kunnen beschikken over FFP2-maskers, wanneer zij volgens hun professionele inschatting en/of behoefte aan veilig werken gebruik willen maken van deze... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kamerbrief over aanbieding 135e OMT-advies

  Kamerbrief over aanbieding 135e OMT-advies Minister De Jonge stuurt de Tweede Kamer een brief over aanbieding 135e OMT-advies Overleg Cao Ziekenhuizen geklapt Het bericht Overleg Cao Ziekenhuizen geklapt verscheen eerst op Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Week 51: nieuw coronavaccin, menstruatiestoornissen & boosters tijdens kerst

  Week 51: nieuw coronavaccin, menstruatiestoornissen & boosters tijdens kerst Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze... Kamerbrief met reactie adviezen Gezondheidsraad over toelating Novavax-vaccin en Janssen-vaccin als booster Minister De Jonge (VWS)  informeert de Tweede Kamer over de adviezen van de Gezondheidsraad 'Vaccinatie tegen COVID-19 met het Novavax-vaccin bij volwassenen' en 'Inzet vaccin van Janssen als booster'. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel

Dr Tedros: Let’s learn from 2021’s pain to end the pandemic in 2022

  Dr Tedros: Let's learn from 2021's pain to end the pandemic in 2022 Ontwikkeling naar meer langdurige indicaties Wmo 2015 en Jeugdwet Kortdurende indicaties/beschikkingen zijn een doorn in het oog voor patiënten/cliënten met een levensbrede, chronische en/of langdurige zorgvraag. Gemeenten geven nu nog vaak kortdurende indicaties af, waardoor de patiënt/cliënt steeds opnieuw een aanvraag moet indienen bij de gemeenten. Dit terwijl er vaak weinig veranderd is in de situatie van de patiënt/cliënt. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

ECDC wishes you safe holidays and a healthy New Year!

  ECDC wishes you safe holidays and a healthy New Year! Nog steeds oversterfte ondanks daling Vorige week daalde het aantal sterfgevallen, maar er overlijden in Nederland nog steeds veel meer mensen dan gebruikelijk. Vermoedelijk komt dat door COVID-19. Er waren vorige week wel minder sterfgevallen dan in de voorgaande week, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek,  de tweede daling op een rij. Vorige week overleden naar schatting 4.100 mensen. Dat waren er 950 meer dan gebruikelijk... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Geestelijk Verzorger(s) Algemeen/Hindoe, Saffier, 12 – 28 uur per week

  Geestelijk Verzorger(s) Algemeen/Hindoe, Saffier, 12 – 28 uur per week Ben jij een geestelijk verzorger die voor onze bewoners een luisterend oor heeft en ondersteuning kan bieden? Is multidisciplinair samenwerken met collega's in de zorg, behandeling en welzijn voor jou een vanzelfsprekendheid? Vanaf 1 februari hebben wij ruimte voor een geestelijk verzorger. Spreekt het bovenstaande je aan, dan willen we graag [...] Het bericht Geestelijk Verzorger(s)... Addendum leidraad medicamenteuze behandeling voor patiënten met COVID-19 beschikbaar Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

GGD Kennemerland Kerstwens actie

  GGD Kennemerland Kerstwens actie Sombere prognoses: werk veilig, bereid je voor De snelle verspreiding van de omikronvariant kan in de loop van januari leiden tot een hoge piek in het aantal besmettingen en dus een explosieve toename van de... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Directeur Karel Schuurman neemt afscheid van de Jeugdautoriteit

  Directeur Karel Schuurman neemt afscheid van de Jeugdautoriteit Per 15 januari gaat directeur Karel Schuurman de Jeugdautoriteit verlaten. "Ik kijk terug op een boeiende, uitdagende en overwegend prettige tijd. Ondanks alle weerbarstige problemen waarbij ik als directeur JA werd betrokken, heb ik ook mogen zien hoeveel hulpbehoevende en kwetsbare kinderen goed geholpen worden doordat de mensen bij zorgaanbieders, gemeenten, koepels, toezichthouders en... Zorgtechnologie voor 65+'ers: eenvoud en voordelen voorop In samenwerking met ECHAlliance interviewt ICT&health International leiders op het gebied van digitale gezondheid. In het nu volgende interview vertelt George Margelis, voorzitter van de Australische Aged Care Industry Information Technology Council, vertelt waarom hij een hekel heeft aan de term 'e-health', hoe hij 65-plussers kan bereiken met digitale diensten en hoe Aust

Yes We Can Clinics wenst je fijne feestdagen!

  Yes We Can Clinics wenst je fijne feestdagen! Praten over suïcidale gedachten: lotgenotengroep start nieuwe cyclus op 26 januari Op 26 januari 2022 om 9.30 uur start in Den Bosch voor de tweede keer een lotgenotengroep voor mensen die te maken hebben met suicidale gedachtes. De groep is een samenwerking van de Stichting Suicide Preventie en Herstelacademie De Stijl, onderdeel van Reinier van Arkel. Ervaringsdeskundig begelei... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Stapeling tijdens de coronapandemie

  Stapeling tijdens de coronapandemie Dashboard met de resultaten van onderzoek naar de stapeling van het gebruik van regelingen en voorzieningen en enkele vormen van problematiek in het sociaal domein gedurende de coronapandemie. Notis dit kerstweekend niet toegankelijk 24-12-2021 | 11:39 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Digitale communicatie versnellen door te leren van buitenland

  Digitale communicatie versnellen door te leren van buitenland Nictiz heeft het rapport 'Leren van andere landen' gepubliceerd. Het rapport moet antwoorden geven op vragen zoals hoe digitale gegevensuitwisseling en de IT-infrastructuur voor de zorgsector in het buitenland georganiseerd zijn. Andere landen hebben vergelijkbare uitdagingen omtrent digitale communicatie in de zorg, zo stelt het kennisinstituut. Dit rapport belooft inzicht in de oplossingen die... Zorghotel maakt plaats voor coronapatiënten Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Terugblik tien jaar Positieve Gezondheid

  Terugblik tien jaar Positieve Gezondheid Op 11 november vond in de Utrechtse Jaarbeurs de conferentie 10 jaar 'Health as the ability to adapt and self-manage' plaats. Institute for Positive Health (iPH), ZonMw en de Gezondheidsraad vierden hiermee het tienjarige jubileum van dit vernieuwende gezondheidsconcept, later uitgewerkt tot Positieve Gezondheid. Lister collega's waren ook online... Lees meer Lieve wordt op school vaak gezien als een stil meisje, dat moeilijk te pijlen is voor de leerkracht. Ze oogt vaak afwezig en dromerig op school. Lees verder.... Hartelijk dank voor het contact, de samenwerking en het vertrouwen in... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Fijne feestdagen en alle goeds voor 2022

  Fijne feestdagen en alle goeds voor 2022 Aan iedereen die zich het afgelopen jaar samen met ons heeft ingezet voor gezinnen met een ernstig ziek kind, ontzettend bedankt! We wensen u hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2022! In memoriam Michiel de Cleen Op 7 december 2021 is Michiel de Cleen onverwacht overleden, hij was nog maar 59 jaar oud. Hiermee verliest de tandheelkundige beroepsgroep een integere collega die niet alleen een bevlogen tandarts-endodontoloog en inspirerende spreker was, maar bovenal een goede vriend van velen. Michiel stu... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Natuur en mentale gezondheid komen samen in de Groene GGZ

  Natuur en mentale gezondheid komen samen in de Groene GGZ 24 december 2021 –  Buiten in de natuur zijn doet veel goeds voor je mentale gezondheid. In het project 'de Groene GGZ' werken 14 ggz-aanbieders aan het inzetten van de natuur als bron voor mentale gezondheid. Het project gaat over het vergroenen van de behandeling door middel van natuurbeleving. Het werken aan biodiversiteit is ook... Lees verder... Het bericht Natuur en... Bravis zet verder in op zorgvernieuwing met Philips Het Bravis ziekenhuis en Philips hebben een partnerovereenkomst getekend voor de komende tien jaar om samen te werken aan zorgvernieuwing. Het Bravis en Philips werken al een aantal jaar samen op het gebied van patiëntbewaking en andere slimme connected care oplossingen. Met de nieuwe partnerovereenkomst wordt deze samenwerking verder uitgebreid. Ook gaat Philips advies geven bij de nieuwbouw van...

Nu lezen: Toekomstagenda ‘Publieke gezondheid voor jeugd’

  Nu lezen: Toekomstagenda 'Publieke gezondheid voor jeugd' In de nabije toekomst willen ActiZ Jeugd en GGD GHOR Nederland dat de 'levensreis' die ouders en kinderen met hen afleggen, een nog intensievere start krijgt. Het bericht Nu lezen: Toekomstagenda 'Publieke gezondheid voor jeugd' verscheen eerst op Jeugdartsen Nederland. Overledenen per week, provincie en gemeente, week 50, 2021 Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

In week 50 opnieuw oversterfte, weeksterfte lager

  In week 50 opnieuw oversterfte, weeksterfte lager In de derde week van december 2021 overleden naar schatting 4 100 mensen. Dat zijn er ruim 950 meer dan verwacht, maar wel minder dan in de week ervoor (4 320). Wij wensen iedereen een fijne en veilige 2022 toe! | GGD Gelderland-Midden Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .