Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 23, 2021 tonen

Vacature nieuwe adviseur Monitoren en Signaleren bij de Jeugdautoriteit

  Vacature nieuwe adviseur Monitoren en Signaleren bij de Jeugdautoriteit Zoek je een nieuwe uitdaging in 2022 en wil je je graag maatschappelijk inzetten voor een betere jeugdhulp? Dan ben jij misschien de nieuwe adviseur Monitoren en Signaleren bij de Jeugdautoriteit (JA). Ziekenhuizen en zorgverzekeraars maken financiële afspraken over corona Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Interview Joep Verbugt: "Groene zorg loont altijd"

  Interview Joep Verbugt: "Groene zorg loont altijd" In het decembernummer van Vastgoedsturing vind je een bijdrage van Joep Verbugt. Hierin pleit hij voor duurzame, groene gezondheidszorg. Handleiding: subsidies en financiële regelingen voor energiebesparing Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Keuzehulp Zwangerschap en bevalling 2021 geactualiseerd

  Keuzehulp Zwangerschap en bevalling 2021 geactualiseerd De Patiëntenfederatie Nederland heeft de keuzehulp Zwangerschap en Bevalling geactualiseerd. Cijfers zijn geactualiseerd en keuzemogelijkheden zijn uitgebreid. https://keuzehulpen.zorgkaartnederland.nl/zwangerschap-bevalling/ Nick van Vilans over de rol van waarden in netwerken Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Oproep namens de zorg in Zeeland: houd je aan de maatregelen

  Oproep namens de zorg in Zeeland: houd je aan de maatregelen "Een goede samenwerking leidt tot meer dan de som van individuele professionals" Interview met Maaike Boerema – Van der Heide en Lennart van Zellem over het rapport "Samenwerking tussen kraamzorg, eerstelijns verloskundigen… Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Vaccin Novavax voorlopig beperkt beschikbaar stellen

  Vaccin Novavax voorlopig beperkt beschikbaar stellen De Gezondheidsraad adviseert het nieuwe vaccin van Novavax met name beschikbaar te stellen aan volwassenen die nog niet gevaccineerd zijn tegen COVID-19 en die bezwaar hebben tegen een mRNA-vaccin. Andere groepen adviseert de raad bij voorkeur de vaccins van BioNTech/Pfizer of Moderna te geven. Over die vaccins is namelijk meer bekend over de werkzaamheid tegen nieuwe virusvarianten en de... Kamerbrief over Advies van de Chief Nursing Officer inzake de monitoring van zeggenschap van verpleegkundigen en verzorgenden Minister De Jonge stuurt de Tweede Kamer het Advies van de Chief Nursing Officer inzake de monitoring van zeggenschap van verpleegkundigen en verzorgenden Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Het House in Motion project zoekt deelnemers!

  Het House in Motion project zoekt deelnemers! House in Motion is een online platform voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het doel van House in Motion is om mensen met een psychische kwetsbaarheid op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met bewegen door mee te doen aan online sportlessen (pilates, fitness en dans). Als deelnemer volg je lessen in een kleine vaste groep zodat... Lees meer Update Medische bijlage handreiking Bezoek en sociaal contact Verenso heeft in samenwerking met ActiZ, V&VN, NIP, Alzheimer Nederland en LOC aan een update gewerkt van de handreiking Bezoek en sociaal contact. Ook de Medische bijlage is geüpdatet. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Digitale huisartsenpost volgt gepensioneerde huisarts op

  Digitale huisartsenpost volgt gepensioneerde huisarts op Enkele dagen geleden werd bekend dat 1300 patiënten van een huisarts in Midden-Limburg die in januari met pensioen gaat, ondergebracht worden bij de digitale huisartsendienst Arene. Er bleek namelijk in die regio - Koningsbosch en Maria Hoop - geen capaciteit meer beschikbaar te zijn om de patiënten bij andere huisartsenpraktijken in de buurt onder te brengen. Dat lijkt, met dank aan corona,... Data en inschrijving voor online ledenbijeenkomsten Wzd in 2022 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Wilt u zich verder in het zorgprestatiemodel verdiepen?

  Wilt u zich verder in het zorgprestatiemodel verdiepen? Diegenen onder u die in de kerstvakantie meer willen lezen over het zorgprestatiemodel, wijzen we graag op een Natuur en mentale gezondheid komen samen in de Groene GGZ Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Overheid vraagt hulp van huisartsen voor versnellen boostervaccinatie

  Overheid vraagt hulp van huisartsen voor versnellen boostervaccinatie Versnellen boostervaccinatie De overheid geeft aan dat de opkomst van de omikronvariant van het coronavirus in Nederland een snelle uitvoering [...] Lees verder... Testing rates per 100 000 inhabitants, updated 23 December 2021 Maps in support of the Council Recommendation on a coordinated approach to travel measures in the EU Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuwe vacatures bij Proscoop

  Nieuwe vacatures bij Proscoop Binnen Proscoop ontstaat er door groei ruimte voor nieuwe collega's. We hebben drie vacatures voor adviseurs. Help jij mee om de gezondheidzorg toekomstbestendig te organiseren? Zet jij je in om zorg en welzijn beter te laten aansluiten bij de behoefte van inwoners? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!   Senior adviseur informatiemanagement (regio Zwolle, Salland […] The... Positivity rates, updated 23 December 2021 Maps in support of the Council Recommendation on a coordinated approach to travel measures in the EU Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Met psycho-educatie spanningen verminderen

  Met psycho-educatie spanningen verminderen 23 december 2021 – Niet grote tegenstellingen, maar ongemak en fricties in de dagelijkse omgang zijn vaak de oorzaak van spanningen tussen (groepen) buurtbewoners. Hoe signaleer je spanningen in een buurt tijdig en voorkom je dat ze escaleren? Movisie beschrijft en reflecteert op vijf casussen uit de praktijk. De eerste speelt zich af in een... Lees verder... Het bericht Met... Coronamaatregelen beïnvloeden mondzorg voor doven en slechthorenden Voor doven en slechthorenden is het gedurende de COVID-19-pandemie een uitdaging om tandheelkundige zorg te ontvangen vanwege een aantal obstakels, zoals het mond-neusmasker. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Fijne Kerstdagen en een Knallend 2022

  Fijne Kerstdagen en een Knallend 2022 De NVvP wenst u fijne Kerstdagen en een knallend 2022 Lees meer Never a dull moment... Bijna 800 berichten plaatsten wij in 2021. Achthonderd. Die berichten gingen over innoverend onderzoek, diagnoses, ervaringen, de organisatie van de ggz, nieuwe inzichten, de geldstromen, meningen van organisaties en personen, nieuwe regelingen, enzovoort.In dit jaaroverzicht willen we de ontwikkelingen en de hoogte- en dieptepunten in het afgelopen jaar de revue laten passeren. De kans bestaat... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

‘Word Up’ leert jongeren praten over sombere gevoelens

  'Word Up' leert jongeren praten over sombere gevoelens 23 december 2021 – De mentale gezondheid van jongeren staat onder grote druk. Uit de landelijke jeugdmonitor blijkt dat veel jongeren worstelen met sombere gevoelens of suïcide. Praten over hoe het echt met je gaat, helemaal als het gaat over negatieve gedachten, vinden veel jongeren enorm lastig. Daarom lanceert Museum van de Geest in samenwerking met... Lees verder... Het bericht... Onderzoek naar effectiviteit e-health in huisartsenzorg De vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht gaat onderzoek doen naar de effectiviteit van e-health in de huisartsenzorg. Opdrachtgever van het onderzoek is het ministerie van VWS naar aanleiding van een verzoek vanuit koepelorganisaties NHG, LHV en InEen om meer inzicht te krijgen in het effect van e-health toepassingen in de huisartsenzorg. Het gebruik daarvan is sinds de...

Input MIND voor Coronadebat

  Input MIND voor Coronadebat 23 december 2021 – Sinds medio december 2021 is Nederland opnieuw in een lock-down, is de huidige golf van Coronabesmettingen gaande en is de Omikron-variant aan een opmars bezig. MIND is onverminderd betrokken bij alle ggz en corona overleggen en vraagt de Tweede Kamer om op 21 december tijdens het coronadebat aandacht te besteden aan... Lees verder... Het bericht Input MIND voor... Hoofdzaken – van onze hersenen en psyche weten we het minst 23 december 2021 – Onder de naam 'Hoofdzaken' hebben wetenschappers, hulpverleners en ervaringsdeskundigen zich verenigd in hun gezamenlijke ambitie om het aantal mensen met een hersen- en/of psychische aandoening te verminderen. Een kwart van de Nederlanders heeft namelijk een of meer van deze aandoeningen. Ook streven de initiatiefnemers ernaar dat mensen met zulke aandoeningen in...... Actueel zorgn

NVDA gesloten tijdens kerstperiode

  NVDA gesloten tijdens kerstperiode Het NVDA-secretariaat is van 27 december t/m 31 december 2021 gesloten. Voor al je vragen staan wij weer vanaf 3 januari voor je klaar. De NVDA wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2022! De Jonge: zorg kan kosten FFP2-maskers vergoed krijgen Zorginstellingen die hun medewerkers graag een FFP2-masker willen laten dragen omdat die beter beschermen tegen het coronavirus, kunnen de kosten daarvan terugkrijgen van het ministerie van Volksgezondheid. Dat zei demissionair coronaminister Hugo de Jonge woensdagmiddag tijdens een werkbezoek in Amsterdam. Er zijn volgens hem voldoende maskers beschikbaar op de markt. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

From vaccines to vaccinations: seventh meeting of the Multilateral Leaders Task Force on COVID-19 Vaccines, Therapeut...

  From vaccines to vaccinations: seventh meeting of the Multilateral Leaders Task Force on COVID-19 Vaccines, Therapeutics and Diagnostics The heads of the International Monetary Fund, World Bank Group, World Health Organization and World Trade Organization held high-level consultations with Gavi and UNICEF on 17 December, 2021 aimed at increasing the use of COVID-19 vaccines and other critical medical countermeasures in low-income (LIC) and lower middle-income (LMIC) countries and supporting countries to be better prepared,... Na de feestdagen gezonder eten? Zo pak je dat aan Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: na de feestdagen wil ik echt beter gaan eten. Hoe doe ik dat? "Het mediterrane dieet is supergezond. En het is nog lekker ook", zegt huisarts Jacqui van Kemenade. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?