Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 22, 2021 tonen

NIVEL rapport is steun in de rug voor De Mond Niet Vergeten!

  NIVEL rapport is steun in de rug voor De Mond Niet Vergeten! Afgelopen week is het Nivel rapport 'Mondzorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen' gepubliceerd. Het Nivel rapport onderstreept de problematiek waar kwetsbare ouderen tegenaan kunnen lopen bij een bezoek aan de mondzorgverlener. De toegang tot mondzorg is vaak lastig vanuit financiële optiek, maar ook het fysiek bezoeken van een mondzorgverlener kan voor kwetsbare ouderen problemen... Samenwerking Beschermd Wonen Noord- en Midden-Limburg Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

International Migrants Day 2021

  International Migrants Day 2021 Waarom de minister geen standbeeld krijgt Corona: laveren tussen onbekende klippen Op het moment dat dit magazine verschijnt, is Nederland opnieuw in een lockdown. Minister de Jonge krijgt de schuld: afhankelijk van de belangen van de criticaster en de wijsheid achteraf waren zijn maatregelen te laat of te vroeg, te flexibel of te rigide, onvoldoende of juist overbodig.Even voor het beeld: voor elke maatregel die de minister... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Zwarte toga’s beslissen over de witte jassen

  Zwarte toga's beslissen over de witte jassen De ggz in de rechtszaal 2021 is zeker niet het eerste jaar waarin de rechter moet beslissen wat de zorg mag of moet kosten. Leendert Douma schreef er in september 2020 al een artikel over. In oktober 2020 bepaalde de rechter dat het inkoopbeleid van de zorgkantoren voor langdurige zorg onrechtmatig was. Die trend leek in 2021 door te zetten.Eerst maar de rechtszaken over de tarieven. In... Het eeuwige dillema: geld Over de begroting, fraude en armoede De Nederlandse uitgaven voor zorg en welzijn stegen volgens het CBS in 2020 naar een totaalbedrag van 116 miljard euro, 9 miljard méér dan het jaar daarvoor. Slechts een klein deel daarvan gaat op aan de ggz: in de rijksbegroting die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde werd alleen al voor de curatieve ggz 4,9 miljard euro uitgetrokken. Daar bovenop... Actueel zorgnieuws in jou

Laboratoriacijfers bevestigen opmars omikron

  Laboratoriacijfers bevestigen opmars omikron Testresultaten van laboratoria duiden erop dat de omikronvariant van het coronavirus zich zoals verwacht snel verspreidt in Nederland. Bijna 3000 testmonsters van laboratoria die samenwerken met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bevatten aanwijzingen dat het om de extra besmettelijke variant gaat. Human medicines European public assessment report (EPAR): Zessly, infliximab, Arthritis, Psoriatic;Psoriasis;Crohn Disease;Arthritis, Rheumatoid;Colitis, Ulcerative;Spondylitis, Ankylosing, Date of authorisation: 18/05/2018, Revision: 7, Status: Authoris Human medicines European public assessment report (EPAR): Zessly, infliximab, Arthritis, Psoriatic;Psoriasis;Crohn Disease;Arthritis, Rheumatoid;Colitis, Ulcerative;Spondylitis, Ankylosing, Date of authorisation: 18/05/2018, Revision: 7, Status: Authorised Actueel z

#1 Omicronvariant | Hoe kan het dat we weer in deze kritische coronasituatie terecht zijn gekomen?

  #1 Omicronvariant | Hoe kan het dat we weer in deze kritische coronasituatie terecht zijn gekomen? Gemeente Vlissingen stelt vacature(s) open Gemeente Vlissingen stelt de volgende vacatures open: Stedenbouwkundige Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling KAM coördinator Adviseur Arbo en Vitaliteit Zie de pagina Vacatures voor de sollicitatieprocedure en verdere bijzonderheden. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Janet Huizer verlaat Proscoop en blikt trots terug

  Janet Huizer verlaat Proscoop en blikt trots terug Janet Huizer sluit op 1 januari 2022 haar werk in de zorg én bij Proscoop af. Het beëindigen van haar werkende leven betekent een nieuw begin. Deze gloednieuwe start ziet ze met vertrouwen tegemoet. Ook kijkt ze met trots naar wat ze achter zich laat. Wat betekende het werk voor haar en hoe ziet ze […] The post Janet Huizer verlaat Proscoop en blikt trots terug appeared first on Proscoop. Kort economisch nieuws van 22 december 2... Het RIVM meldt ... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Jaaroverzicht 2021

  Jaaroverzicht 2021 1 februari 2022, van 16:30 tot 18:00 online informatiebijeenkomstvoor zorgprofessionals en vrijgevestigden. Op 1 februari 2022, van 16:30 tot 18:00 vindt de online informatiebijeenkomst plaats voor zorgprofessionals en vrijgevestigden. Deze kunt u... Het bericht 1 februari 2022, van 16:30 tot 18:00 online informatiebijeenkomstvoor zorgprofessionals en vrijgevestigden. verscheen eerst op Capaciteitsorgaan. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

1e vaccin tegen COVID-19 een jaar geleden goedgekeurd

  1e vaccin tegen COVID-19 een jaar geleden goedgekeurd Nieuwe bekostiging GGZ geeft verpleegkundigen meer verantwoordelijkheid Een bekostigingsmodel voor de GGZ waarin niet een diagnose leidend is, maar juist ook de vraag 'wat kunnen we voor je doen en wat is daar voor nodig?' Dat is het... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Innoveren vanuit patiëntenperspectief

  Innoveren vanuit patiëntenperspectief Een gelijkwaardige samenwerking met ervaringsdeskundigen en patiënten, daar zet Anne-Miek Vroom zich voor in. Anne-Miek heeft een achtergrond als medisch socioloog, is ervaringsdeskundige in de zorg en tevens de oprichter van IKONE. Deze stichting ondersteunt, traint en adviseert zorgaanbieders, bedrijven en overheden bij innovatie, beleid en wetenschappelijk onderzoek vanuit... Nieuwsbrief december 2021 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Avian influenza overview September – December 2021

  Avian influenza overview September – December 2021 Between 16 September and 8 December 2021, 867 highly pathogenic avian influenza (HPAI) virus detections were reported in 27 EU/EEA countries and the UK in poultry (316), in wild (523) and in captive birds (28). Vernieuwde website Mentale Kracht 040 Goed nieuws! Vandaag is de vernieuwde website van Mentale Kracht 040 gelanceerd. Dit platform richt zich op preventie en het vergroten van mentale fitheid. Net als lichamelijke kracht is mentale kracht iets wat je kunt trainen en versterken. Mentale Kracht 040 richt zich op alle inwoners van Eindhoven en omliggende gemeentes. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

NVZ wenst je een gezond 2022

  NVZ wenst je een gezond 2022 Wij wensen iedereen een gezond 2022! WEBINAR De sociale dimensie van palliatieve zorg: wat jij voor de patiënt en naasten kan betekenen Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

MOdernisering VEreniging: nieuwe statuten en afdelingen

  MOdernisering VEreniging: nieuwe statuten en afdelingen Vrijdagavond 17 december heeft de LHV-ledenraad de nieuwe statuten en afdelingsindeling van de vereniging goedgekeurd. Daarmee wordt 2022 een overgangsjaar waarin de LHV vereniging afscheid neemt van de kringen en verder gaat met afdelingen met ambassadeurs, individueel stemrecht voor leden die dat willen en meer samenwerking in de regio en landelijk. Daarmee is de LHV een sterke, wendbare en... Het misdrijf voorbij In Nederland worden veel meer personen crimineel uitgebuit dan de officiële cijfers laten zien. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) in opdracht van d... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Langer thuis in Rotterdam dankzij deze Thuisplusflats

  Langer thuis in Rotterdam dankzij deze Thuisplusflats Wonen Illegale geneesmiddelen in afslankmiddel Sulami gevonden Mensen die Sulami (Susut alami) gebruiken krijgen zonder dat ze het weten illegale geneesmiddelen binnen. Hiermee lopen ze kans op bijwerkingen. Ook wanneer Sulami tegelijkertijd m... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Regeerakkoord heeft potentie voor de huisartsenzorg maar roept ook enkele flinke vraagtekens op

  Regeerakkoord heeft potentie voor de huisartsenzorg maar roept ook enkele flinke vraagtekens op Op voorhand lijkt het nieuwe regeerakkoord, gepresenteerd door VVD, D66, CDA en ChristenUnie, best potentie te hebben voor de huisartsenzorg. Ondanks dat we als VPH nog wel wensen dat er op korte termijn een bewindspersoon aangesteld wordt met goede medische achtergrond, hebben de nog de summiere passages over de huisartsenzorg voldoende ruimte om er iets… The post Regeerakkoord heeft... Overpeinzingen bij de kwetsbaarheid van migranten Lotje beleefde haar psychose als migrant in Italie. In dit blog haar gedachten over migranten met een psychische kwetsbaarheid. Het bericht Overpeinzingen bij de kwetsbaarheid van migranten verscheen eerst op PsychoseNet. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Babyconnect van start in Gelderland en Overijssel

  Babyconnect van start in Gelderland en Overijssel Samenwerken aan digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg Bijna 90 geboortezorg organisaties uit de regio's Arnhem, Boxmeer, Nijmegen, Ede, Tiel en Deventer hebben de krachten gebundeld om de komende jaren digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg te realiseren. Alle organisaties die getekend hebben gaan samen aan de slag. Begin december heeft het Ministerie van VWS de aangevraagde... Kunstenaar stuurde haar verstandskies de ruimte in De in New York en Peking wonende kunstenaar Xin Liu stuurde haar verstandskies de ruimte in als onderdeel van een kunstproject. De Los Angeles Times interviewde Xin Liu over dit opzienbarende project. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

IGJ roept op tot verbetering informatiebeveiliging

  IGJ roept op tot verbetering informatiebeveiliging De digitalisering van de gezondheidszorg is niet meer weg te denken. De koppeling van (gezondheids)systemen, digitale uitwisseling van patiëntgegevens en uitbreiding van digitale zorg stellen ook steeds hogere eisen aan de informatiebeveiliging. Ziekenhuizen en zorginstellingen worden steeds vaker een doelwit voor cybercrime, zoals aan aanval met ransomware. De IGJ doet daarom een oproep aan... Plan van eisen (Pve) voor informatiesystemen voor de Arts VG Vanuit de NVAVG is er de afgelopen maanden gewerkt aan het opstellen van een plan van eisen (PvE) voor informatiesystemen voor de arts VG. We zien vanuit de praktijk een grote behoefte aan meer duidelijkheid op dit gebied en zetten ons in om de digitale ondersteuning voor het werkproces voor de arts VG te optimaliseren. […] Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?

Pleidooi van 21 Europese landen om mentale gezondheid te verbeteren

  Pleidooi van 21 Europese landen om mentale gezondheid te verbeteren Op 23 en 24 november hadden de vertegenwoordigers van 21 Europese landen de eerste meeting van de 'Joint Action on Implementation of Best Practices in the area of Mental Health' (JA ImpleMENTAL). Dit Europese initiatief streeft ernaar om een netwerk voor kennisuitwisseling op te zetten en om twee succesvoorbeelden op het gebied van mentale gezondheidsbeleid uit de praktijk te implementeren en... Kerstsluiting LVVP-bureau Van vrijdag 24 december 2021 t/m vrijdag 7 januari 2022 is het LVVP-bureau gesloten. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

StroomOP Monitor: meer zicht op verbeteringen in de jeugdhulp

  StroomOP Monitor: meer zicht op verbeteringen in de jeugdhulp 22 december 2021 – Om de hulp aan jongeren te verbeteren is in 2019 het actieplan 'Beste passende zorg' voor kwetsbare jongeren ontwikkeld door veldpartijen (beroepsverenigingen, brancheverenigingen, Ministerie van VWS en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Hierin staat beschreven hoe de hulp, en ook het onderwijs, voor kwetsbare kinderen en gezinnen verbeterd moet... Nieuwe lockdown zet mentaal welzijn jongeren verder onder druk 22 december 2021 –  De lockdown die afgelopen zondag is ingegaan, heeft een grote impact op veel sectoren. Maar ook bij jongeren komt de nieuwe lockdown hard aan. Over de oorzaken en de mogelijke oplossingen hiervoor, vertelde prof. dr. Eveline Crone in EenVandaag op 18 december. Grote groep jongeren heeft het moeilijk Over de impact... Lees verder... Het bericht Nieuwe lockdown zet...

Duizenden mensen onzeker over behoud ggz-dagbesteding

  Duizenden mensen onzeker over behoud ggz-dagbesteding 22 december 2021 – Duizenden cliënten in de ggz die op dit moment dagbesteding vanuit de zorgverzekeringswet ontvangen, dreigen die te gaan verliezen omdat het geen geneeskundige zorg betreft. Zij zouden voor hun dagbesteding een beroep moeten doen op de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft gemeenten in november echter... Lees... UMCG krijgt subsidie voor onderzoek naar psychiatrische en functionele stoornissen 22 december 2021 – Psychiatrische en functionele stoornissen behoren tot de meest voorkomende aandoeningen wereldwijd, en hebben een grote persoonlijke en maatschappelijke impact. Vaak komen deze stoornissen samen voor, maar er is tot op heden nog onvoldoende duidelijk wat de oorzaken zijn. Het Amerikaanse National Institute of Mental Health heeft onlangs een subsidie van ruim twee... Le

Altrecht gaat anders werken. Wat betekent dit voor patiënten, naasten en verwijzers?

  Altrecht gaat anders werken. Wat betekent dit voor patiënten, naasten en verwijzers? Altrecht is er voor iedereen die specialistische geestelijke gezondheidszorg nodig heeft. We willen onze patiënten sneller de juiste behandeling bieden. Dichter bij huis en in intensievere samenwerking met de patiënt, familie en naasten en andere professionals zoals de huisarts of het wijkteam. Een behandeling die past bij de vraag van […] Het bericht Altrecht gaat anders werken. Wat... IGJ doet onderzoek naar voorschrijven ivermectine bij corona De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) doet onderzoek naar een groep artsen die het omstreden medicijn ivermectine voorschrijft aan mensen met Covid-19. Dat bevestigt de inspectie dinsdag na berichtgeving van RTL Nieuws. Het wordt afgeraden om ivermectine te gebruiken bij de behandeling van Covid-19. Het medicijn wordt gebruikt in de behandeling tegen parasieten, bijvoor

Wijziging van apotheek voor levering van epoëtines en G-CSF middelen

  Wijziging van apotheek voor levering van epoëtines en G-CSF middelen Per 1 januari 2022 worden de epoëtines en G-CSF middelen overgeheveld naar het ziekenhuis. ZorgDomein aanpassingen Oogheelkunde Naar aanleiding van de ZorgDomein evaluatie van de Oogheelkunde wordt de volgende aanpassing gedaan: De combinatieafspraak 'verminderde visus / scheelzien bij kinderen' voor locatie Vlietland krijgt de meer algemene naam 'oogheelkunde kind jonger dan 10 jaar'. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Bereikbaarheid specialist voor huisarts

  Bereikbaarheid specialist voor huisarts Om de samenwerking tussen huisarts en medisch specialist goed vorm te geven is onderlinge bereikbaarheid van groot belang. De Fit op jouw manier talkshow: experts vertellen hoe jij fitter kunt worden Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Coalitieakkoord: zet in op preventieve inrichting van de (mond)zorg

  Coalitieakkoord: zet in op preventieve inrichting van de (mond)zorg Afgelopen week presenteerden de vier regeringspartijen het coalitieakkoord 'Omzien naar elkaar, uitkijken naar de toekomst'. NVM-mondhygiënisten heeft het coalitieakkoord bekeken en de punten die de preventieve mondzorg betreffen op een rij gezet. We zien mooie ontwikkelingen en aanknopingspunten, echter missen wij een integrale aanpak op het oplossen van de groeiende problemen in de zorg. De... Duizenden mensen onzeker over behoud ggz-dagbesteding Duizenden cliënten in de ggz die op dit moment dagbesteding vanuit de zorgverzekeringswet ontvangen, dreigen die te gaan verliezen omdat het geen geneeskundige zorg betreft. Zij zouden voor hun dagbesteding een beroep moeten doen op de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft gemeenten in november echter geadviseerd deze dagbestedi

Psychiaters: ‘Wet verplichte ggz nu fundamenteel verbeteren’

  Psychiaters: 'Wet verplichte ggz nu fundamenteel verbeteren' DePuy Ireland FA 2044436 - GLOBAL UNITE STEM Het betreffende product wordt verwijderd omdat DePuy (Ierland) heeft vastgesteld dat veel Global UNITE-stelen een ondermaatse spiegat boordiameter kunnen hebben. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .