Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 6, 2021 tonen

Governancecode Zorg geactualiseerd

  Governancecode Zorg geactualiseerd --> Op 3 december 2021 heeft de algemene ledenvergadering van de Nederlandse ggz ingestemd met de geactualiseerde Governancecode Zorg. De ledenvergaderingen van ActiZ, NVZ, NFU en VGN waren al eerder akkoord gegaan. Hiermee is de herziene Governancecode Zorg 2022 een feit; deze geldt vanaf 1 januari 2022. Aanleiding voor de actualisering van de code zijn de evaluatie van de code, adviezen van de... Minister informeert kamer over perinatale cijfers Vandaag, 6 december, heeft demissionair minister De Jonge de tweede kamer geïnformeerd over de perinatale cijfers 2020. De brief en… Geef de patiënt meer regie over de eigen mondzorg Dr. Vincent Zijnge werkt als tandarts-algemeen practicus in Kootwijkerbroek. Op dit moment houdt hij zich bezig met patiënten eigenaar te maken van de zorg voor hun gebit. Hij is sinds 1 mei 2019 redacteur van

Kamerbrief over Nadere toelichting oordeel amendement 35925-XVI-137

  Kamerbrief over Nadere toelichting oordeel amendement 35925-XVI-137 Staatssecretaris Blokhuis stuurt de Tweede Kamer Nadere toelichting oordeel amendement 35925-XVI-137 Governancecode Zorg geactualiseerd Patiënten naar huisarts voor desensibilisatie Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Human medicines highlights - December 2021

  Human medicines highlights - December 2021 Human medicines highlights - December 2021 Stress bij moeder gelinkt aan angst en depressieve symptomen bij hun kinderen 6 december 2021 – Een onderzoek in Houston toont een relatie aan tussen de geestelijke gezondheid van moeders en hun kinderen.  Bij een analyse van de Fragile Families and Child Wellbeing Study (Fragile Families) vonden de onderzoekers een relatie waarbij de mentale gezondheidssymptomen van een moeder de mentale gezondheidssymptomen van het kind beïnvloedden en vice... Lees verder... Het... Health Promotion - 10th Global Conference | 13-15 December 2021 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Healthcare Potentials II

  Healthcare Potentials II Het 'Healthcare Potentials II' opleidingsprogramma van Zorg en Zekerheid en Reos – uitgevoerd door Erasmus Centrum voor Zorgbestuur - helpt professionals en toekomstige zorgbestuurders een eigentijds, vernieuwend antwoord te vinden op actuele vraagstukken in de eerstelijns zorg. Het opleidingsprogramma is toegankelijk voor zorgprofessionals die de motivatie hebben om het verschil te maken in de... Extra plekken beschikbaar voor LVVP-webinar 8 december 2021! Om de storing enigszins goed te maken, hebben we extra plekken ingekocht en wijken we uit naar de studio. Kort economisch nieuws van 6 december 20... ... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Vallery van 13 is een voorbeeld voor haar leeftijdsgenoten

  Vallery van 13 is een voorbeeld voor haar leeftijdsgenoten Onderzoek naar ervaringen met de Wmo De gemeente Drimmelen onderzoekt elk jaar de ervaringen van inwoners die ondersteuning krijgen vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Met dit bericht praten we u bij over de resultaten van vorig jaar (2020). Daarnaast vertellen we u graag meer over hoe we het onderzoek vanaf nu doen. Dat gaat namelijk iets anders dan andere jaren. MIND start bewustwordingscampagne rond angst, depressie en stress 6 december 2021 – Vandaag start MIND met een online en offline bewustwordingscampagne "Ik voel me (helemaal niet) goed!" rond de veelvoorkomende psychische klachten angst, depressie en stress. Dit is belangrijk, omdat bijna de helft van de Nederlanders op een zeker moment te maken krijgt met psychische klachten. MIND wil openheid over psychische problemen bevord

20 januari: Aan de slag met positieve gezondheid in de Achterhoek

  20 januari: Aan de slag met positieve gezondheid in de Achterhoek Donderdag 20 januari 2022 is er een webinar over positieve gezondheid in de Achterhoek. Een webinar waarin vooral praktische tips en tools worden gegeven. zodat deelnemers direct aan de slag kunnen met positieve gezondheid. Het webinar is er voor buurtcoaches, beweegmakelaars, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, huisartsen, diëtisten, doktersassistenten, professionals in wijk- en... Slingeland gestart met Virtual Fracture Care voor thuisherstel Het Slingeland Ziekenhuis is deze maand gestart met Virtual Fracture Care. Met deze door het OLVG ontwikkelde app kunnen patiënten met een relatief simpele breuk of stabiel letsel aan banden of pezen die de op de SEH behandeld worden, direct weer naar huis. Bij letsel dat meestal goed en vanzelf herstelt hoeven zij, dankzij de Virtual Fracture Care app, daarna ook niet meer naar het zi

Student Corner: ‘Verpleegkundigen pakken decubitus aan als het al zichtbaar is’

  Student Corner: 'Verpleegkundigen pakken decubitus aan als het al zichtbaar is' Hoe je decubitus moet aanpakken, weten verpleegkundigen meestal wel. Preventie is echter een ander verhaal. Hoe kun je dit structureel verbeteren? Iris Visser onderzocht het op een afdeling oncologie/hematologie. Helder Theater Niet lekker in je vel (basisonderwijs) Nationale Vrijwilligersdag: vrijwilligers zijn goud waard in de zorg! Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Hoe laat je als zorgorganisatie je lobbypunten landen in de lokale politiek?

  Hoe laat je als zorgorganisatie je lobbypunten landen in de lokale politiek? Nieuwe voorzitter ActiZ in de media Antwoorden op Kamervragen over de uitvoering van de boostervaccinatiecampagne Minister De Jonge geeft antwoord op de vragen van de leden Paternotte (D66), Kuiken (PvdA) en De Vries (VVD) over de uitvoering van de boostervaccinatiecampagne Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Eigen regie Waarom is dat belangrijk

  Eigen regie Waarom is dat belangrijk Nu ook mondkapjes bij de tandarts Moet je binnenkort naar je mondzorgverlener? Houd er dan rekening mee dat er in de praktijk nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden en je een mondkapje moet dragen. Ouderenmishandeling: 'Bewustwording en handelingsperspectief van groot belang' Maar liefst een op de twintig ouderen krijgt te maken met ouderenmishandeling. Fatima Nur van GGD Haaglanden deelt haar kennis. Het bericht Ouderenmishandeling: 'Bewustwording en handelingsperspectief van groot belang' verscheen eerst op Lijn1. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Orange the World

  Orange the World Orange the World. Oftewel: maak de wereld oranje. Deze weken zult u zien dat dit gebeurt. Om u heen zult u belangrijke en iconische gebouwen in oranje licht gehuld zien, zoals het gemeentehuis, het Ab... Eerste hulp bij intimiteit en seksualiteit voor mensen met kanker Voorjaar 2021 organiseerde het Oncologienetwerk Apeldoorn e.o. een webinar rondom het thema 'Kanker, seks en intimiteit'. Is er een rol voor eerstelijns en tweedelijns zorgverleners bij vragen van de cliënt? Welke seksuele problemen komen oncologiepatiënten tegen en hoe is dit onderwerp bespreekbaar te maken tijdens de behandeling. Het webinar werd goed ontvangen en het onderwerp... Gezonde jeugd Apeldoorn, vroege signalering van aanhoudende klachten Op 10 november 2021 organiseerde het netwerk SOLK en Jeugd Apeldoorn een webinar 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'.

Miele AirControl: extra bescherming tegen corona

  Miele AirControl: extra bescherming tegen corona Vaak en goed ventileren in afgesloten ruimtes is belangrijk. Maar dat is niet altijd mogelijk. In dat geval helpt de mobiele luchtreiniger AirControl van Miele. De krachtige luchtreiniger zorgt voor een maximale bescherming tegen virussen. Game 'Paniek bij Koraal Media' bijna af! Highlights of the WHO's COVID-19 response Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Classificatievoorstel: 1-broompropaan mogelijk kankerverwekkend

  Classificatievoorstel: 1-broompropaan mogelijk kankerverwekkend De Gezondheidsraad adviseert de staatssecretaris van SZW om de stof 1-broompropaan te classificeren in gevarencategorie 2. Er is beperkt bewijs dat beroepsmatige blootstelling aan de stof tot kanker leidt Transmissieparen adres, werkgever en school, jan-sep 2021 Om in kaart te brengen via welke routes het coronavirus wordt verspreid, onderzoekt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) transmissieparen. Kinderen gaan minder vaak naar de tandarts na een behandeling onder narcose Een recent onderzoek vond een significante daling van het aantal bezoeken aan tandheelkundige zorg door kinderen in het VK nadat ze algehele anesthesie hadden ondergaan voor tandheelkundige ingrepen. Verbeteringen zijn daarom nodig in strategieën om kinderen met een hoog cariësrisico te ondersteunen, staat in Europea

Een angststoornis kan je nietoplossen door te zeggen: ‘Je hoeft niet bang te zijn’

  Een angststoornis kan je nietoplossen door te zeggen: 'Je hoeft niet bang te zijn' 6 december 2021  – De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) zijn nog altijd lang  en meer dan de helft van de studenten heeft psychische klachten zo bleek uit recent onderzoek. De nieuwe coronamaatregelen en de aanhoudende onzekerheid werken een verdere stijging  van psychische problemen, zoals angststoornissen in de hand.  Veel mensen zijn weleens bang. Maar dan... Lees... STORM, een project rond depressiepreventie bij jongeren, werkt. In Oost-Brabant is een programma ontwikkeld voor depressiepreventie bij jongeren, de aanpak blijkt succesvol. Het programma, 'STORM', loopt via het onderwijs en is opgenomen in de Landelijke Agenda Suïcidepreventie 2021-2025. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) schrijft er over.Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) bracht onlangs een virtueel werkb

VitreQ, PRE-20210004, VitreQ

  VitreQ, PRE-20210004, VitreQ VitreQ B.V. is issuing this Field Safety Notice to make you aware of a mislabeling of three vitreoretinal 25G Disposable Micro Forceps (see Table 1) that... Dubbel betalen als je nu start met ggz-traject, behandelaar vreest uitstellen zorg Door een nieuwe regeling betalen mensen die dit jaar nog starten met een ggz-behandeltraject dat in 2022 doorloopt, twee keer het eigen risico. Normaal gesproken betalen verzekerden voor één behandeling of één traject eenmalig het eigen risico van tenminste 385 euro. Zorginnovatie 'Slimme Inco' in de praktijk Wil je meer weten over hoe je net als De Zorggroep met TENA SmartCareTM (IdentifiTM en Change IndicatorTM) betere continentiezorg op maat biedt? Neem dan contact op met TENA voor meer informatie of een vrijblijvende (telefonische of online) afspraak via 030 698 47 00 of kijk op TENA.nl/professio