Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 2, 2021 tonen

Onze ervaringen met toezicht kinderopvang tijdens corona

  Onze ervaringen met toezicht kinderopvang tijdens corona Maandag 11 oktober verscheen er een brandbrief over de personeelstekorten in de kinderopvang van een grote groep kinderopvanghouders. De groep kinderopvanghouders zien de noodzaak voor versoepeling van de regels ... Lees meer Een (passende) woonplek voor cliënt met een trauma Het bericht Een (passende) woonplek voor cliënt met een trauma verscheen eerst op Fivoor. Corona-gerelateerde klachten? Zelftesten of naar de GGD Zelftesten zijn ook geschikt om te gebruiken bij mensen met corona-gerelateerde klachten. Het OMT heeft dat geadviseerd op basis van recent wetenschappelijk onderzoek. Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Hugo de Jonge neemt dit advies over. Mensen die corona-gerelateerde klachten hebben, kunnen vanaf nu een zelftest doen of naar de GGD. Bij een positieve zelftest is een GGD-test...

Samen komen we er doorheen | GGD Gelderland-Midden

  Samen komen we er doorheen | GGD Gelderland-Midden 'Zo gaat het niet langer, Hugo' "Minister de Jonge kwam vandaag op werkbezoek in het ETZ-ziekenhuis in Tilburg", blogt Rowan Marijnissen, voorzitter V&VN IC. "Het was een kans om hem duidelijk... Storing bij webinar zorgvraagtypering Helaas is er op dit moment een storing bij het webinar zorgvraagtypering waardoor er slechts maximaal 100 mens Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Financiering forensisch Levensloopcoördinator is nog niet geregeld

  Financiering forensisch Levensloopcoördinator is nog niet geregeld Het bericht Financiering forensisch Levensloopcoördinator is nog niet geregeld verscheen eerst op Fivoor. Onduidelijkheid over boosterprik voor zzp'ers in de zorg Van wie en wanneer krijg je als zzp'er in de zorg de uitnodiging voor je boostervaccinatie? Het antwoord is nog onduidelijk, bleek uit navraag van Nursing. Start uitnodigingen boostervaccinatie voor mensen met downsyndroom en niet-mobiele thuiswonenden Mensen met het downsyndroom die thuiswonen krijgen vanaf 3 december, verspreid over enkele weken, via de huisarts een uitnodiging voor de boostervaccinatie. Mensen die niet-mobiel zijn, om psychische of ... Lees meer Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuwe bekostiging per 1 januari 2022: Zorgprestatiemodel

  Nieuwe bekostiging per 1 januari 2022: Zorgprestatiemodel Tweede tussenrapportage Pilot Domeinoverstijgend Indiceren In deze rapportage vindt u informatie over o.a. de hiaten, de ontwikkelingen binnen de indicatieteams, evaluatie van de projectdoelen en de... Vacature: Senior Wmo-consulent Vind je het belangrijk om een verschil te maken? Spreekt het je aan om in een leuk team van gedreven professionals bij te dragen aan kwalitatief hoogwaardig werk? Is samenwerking met collega's en disciplines om de beste oplossing te vinden jouw passie? Ben je communicatief sterk? Lees dan verder, want wij zoeken een gedreven senior Wmo-consulent voor minimaal 32 uur per week. Wat... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Er komt meer wettelijke ruimte voor onderwijszorgarragementen

  Er komt meer wettelijke ruimte voor onderwijszorgarragementen Kort economisch nieuws van 2 december 20... Het RIVM meldt ... Op zoek naar nieuwe medewerkers met GGZ Noord Om de beste zorg te leveren hebben we de beste mensen nodig. Daarom zijn we sinds kort aangesloten bij GGZ Noord, een platform waar GGZ-organisaties uit Noord-Nederland samenwerken om te laten zien ho... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kennissessie indicatieteams Pilot domeinoverstijgend indiceren

  Kennissessie indicatieteams Pilot domeinoverstijgend indiceren Op 2 november jl vond er weer een kennissessie plaats voor de indicatieteams van de pilot domeinoverstijgend indiceren in de kinderpalliatieve zorg. Nieuwsuur filmt bij SEH Gelderse Vallei Actualiteitenprogramma Nieuwsuur liep twee weken mee op de SEH van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en maakte hierover een r... Zorgmedewerkers privékliniek nog niet inzetbaar Pas wanneer code zwart wordt afgekondigd, kunnen zorgmedewerkers van privéklinieken in ziekenhuizen aan het werk. Dit zegt br... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuwe ontstekingsremmers verhogen de kans op een schimmelinfectie

  Nieuwe ontstekingsremmers verhogen de kans op een schimmelinfectie Bepaalde nieuwe ontstekingsremmers verhogen de kans op een infectie van de mondholte, keelholte of slokdarm met de schimmel Candida. Het gaat om interleukine-17 (IL-17) remmers zoa... Lister podcast over seksualiteit De derde aflevering van de Lister podcast is een feit! Samen met collega's Mirna en Ashley spraken we dit keer over seksualiteit. Een thema waar zij beiden in gespecialiseerd zijn. Net als wonen, werk en financiën, is seksualiteit een belangrijk aspect in iemands leven. Meer aandacht voor dit onderwerp en seksualiteit bespreekbaar maken met cliënten... Lees meer Perspectieven op Ervaringsdeskundigheid Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Inventarisatie van zorgprofessionals die willen helpen boosteren

  Inventarisatie van zorgprofessionals die willen helpen boosteren Met Gezondheidskloof willen wij graag inventariseren hoeveel collega zorgprofessionals (studenten, doktersassistenten, POH's, verpleegkundigen, artsen) kunnen meehelpen om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een boosterprik te geven. Meer eenduidigheid in het definiëren en meten van mentale gezondheid 2 december 2021 – Onderzoekers gebruiken vaak verschillende termen voor het beschrijven, duiden en definiëren van de mentale gezondheid, zoals 'psychische gezondheid', 'mentaal welbevinden' of 'emotionele problemen'. Hierdoor is het lastig om tot een eenduidig beeld van de mentale gezondheid te komen. In het rapport 'Mentale gezondheid in kaart gebracht' beschrijft het Trimbos-instituut... Verstoring BVBSN WID-controle Vreemdelingenkaart 02-12-2021 | 12:13 Er is sinds d

Video: Berichten uit de wijkverpleging

  Video: Berichten uit de wijkverpleging De druk op de wijkverpleging blijft toenemen. Door de stijgende coronabesmettingen, het langer thuisblijven van cliënten en personeelstekorten staan verpleegkundigen... Van NPS naar PREM in 2022 De werkgroep Indicatoren Integrale Geboortezorg heeft een wijziging in de indicatorenset Integrale Geboortezorg voor het verslagjaar 2022 aangebracht. Het betreft… Terugkijken: VSV bestuurdersbijeenkomst Op dinsdag 23 november vond de digitale bijeenkomst voor VSV's plaats. Tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomst werden VSV bestuurders en andere… Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Een angststoornis los je niet op door te zeggen: 'Je hoeft niet bang te zijn'

  Een angststoornis los je niet op door te zeggen: 'Je hoeft niet bang te zijn' De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg zijn enorm en meer dan de helft van de studenten heeft psychische klachten. Tel daar de nieuwe coronamaatregelen bij op en het verder stijgen van psychische problemen lijkt onontkoombaar. Waarom het juist in de winter belangrijk is om naar buiten te gaan Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: waarom is het zo gezond om veel naar buiten te gaan? Heeft dat in de winter ook zin? Huisarts Jacqui van Kemenade: "Daglicht is belangrijk voor de gezondheid, slaap en het humeur. Juist in de winter." Ouderen omarmen techniek voor langer zelfstandig wonen Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Dat is niet alleen de wens van de overheid, maar juist vaak de wens van de mensen zelf! Het t

Onderzoek verbetering leefomgeving van dementerenden met nieuwe software

  Onderzoek verbetering leefomgeving van dementerenden met nieuwe software Kunnen we de leefomgeving van dementerenden verbeteren? Daniela Gawehns deed onderzoek in een zorginstelling voor mensen met dementie binnen het project 'Dementie terug in het hart van de samenleving'. Hier […] A historic moment for all Bouwstart nieuw Aafje verpleeghuis 'Hof van Kralingen' in Rotterdam Met het slaan van de laatste heipaal op de bouwplaats aan de Kralingseweg in Rotterdam startte half november de bouw van het nieuwe Aafje verpleeghuis 'Hof van Kralingen'. Medio 2023 […] Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Mensen geboren in 1940 zijn uitgenodigd voor corona boostervaccinatie

  Mensen geboren in 1940 zijn uitgenodigd voor corona boostervaccinatie Mensen geboren in 1940 kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie. Lees meer Oefening ROAZ regio Zwolle 30 november Webinars NVII 2-12-2021 en 14-12-2021: huidige inzichten behandeling COVID-19 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .