Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november 26, 2021 tonen

Aanvullende maatregelen in de kinderopvang vanaf maandag 29 november 2021

  Aanvullende maatregelen in de kinderopvang vanaf maandag 29 november 2021 Vanaf komende maandag 29 november gelden er beperkte aanvullende maatregelen in de kinderopvang om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dat heeft het kabinet vanavond (26 november) bekend gemaakt. Avondsluiting en strengere maatregelen overdag Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Helaas blijkt het noodzakelijk om planbare zorg zoals heup- of liesbreukoperaties te stoppen, zodat de meest acute zorg nog wel door kan gaan. Bijvoorbeeld zware hartoperaties, kankerbehandelingen en niertransplantaties. We willen allemaal in het... Nieuws over coronamaatregelen, update 26 november 2021 Corona (COVID-19) is op dit moment onderwerp van gesprek in ons land. Op deze pagina vind je het laatste nie

Kort economisch nieuws van 26 november 2...

  Kort economisch nieuws van 26 november 2... Het RIVM meldt ... Beantwoording Kamervragen over het bericht 'Dealen op scholen heel normaal, harddrugs vaker op gymnasiums' Staatssecretaris Blokhuis (VWS) beantwoordt vragen over het bericht 'Dealen op scholen heel normaal, harddrugs vaker op gymnasiums'. De vragen zijn van het Kamerlid Bikker (CU). Argentinian Society of Periodontology celebrates 75th anniversary Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

EMA public stakeholder meeting: COVID-19 surveillance and vaccination coverage in the EU

  EMA public stakeholder meeting: COVID-19 surveillance and vaccination coverage in the EU Reactie Fivoor vervolgonderzoek Inspectie Justitie en Veiligheid naar voortgang verbeteracties naar aanleiding van gijzeling op 1 maart 2020 Het bericht Reactie Fivoor vervolgonderzoek Inspectie Justitie en Veiligheid naar voortgang verbeteracties naar aanleiding van gijzeling op 1 maart 2020 verscheen eerst op Fivoor. Veilig thuisblijven bij acute hartklachten? Het kan! Jaarlijks komen ongeveer 2 miljoen mensen op de spoedeisende hulp afdeling van een ziekenhuis terecht. 10 % daarvan (ca. 200.000) komt daar… Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Beantwoording Kamervragen over het bericht dat de IGJ neptherapeuten te vaak ongemoeid laat

  Beantwoording Kamervragen over het bericht dat de IGJ neptherapeuten te vaak ongemoeid laat Minister De Jonge beantwoordt vragen over het bericht dat de IGJ neptherapeuten te vaak ongemoeid laat Uitsplitsing uithuisplaatsingen toeslagenaffaire Op verzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid publiceert het CBS een uitsplitsing van de eerder gepubliceerde cijfers over uithuisplaatsingen tussen 2015 en 2020 van kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire. Hoge coronadruk op de zorg: Fase 2d geconstateerd Het gaat niet goed met de coronadruk op de zorg in ons land. De besmettingscijfers zijn niet eerder zo hoog geweest en de instroom van COVID-patiënten in de gehele zorgketen blijft stijgen. Volgens de prognoses houdt de stijging voorlopig aan. Daarom hebben de voorzitters van de Regionale Overleggen Acute Zorgketen (ROAZ) woensdag 24 november geconstateerd dat

Het werk van de Consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL)

  Het werk van de Consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL) Zelf aan de slag met verlies via online rouwprogramma Met het online rouwprogramma lutografie.nl, ontwikkeld door Leoniek van der Maarel, kun je thuis en in je eigen tijd vorm geven aan jouw persoonlijke... Rianne Muhlenbaumer nieuw bestuurslid NVvP Vanmorgen is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) Rianne Muhlenbaumer gekozen als nieuw bestuurslid. Zij neemt het stokje over van Simone Botman. NVM-mondhygiënisten feliciteert Rianne van harte met de nieuwe functie en bedankt Simone voor haar inzet de afgelopen jaren! Het bericht Rianne Muhlenbaumer nieuw bestuurslid NVvP verscheen eerst... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuwe KR8-groep voor cliënten met psychotische kwetsbaarheid

  Nieuwe KR8-groep voor cliënten met psychotische kwetsbaarheid Bent u huisarts of praktijkondersteuner (POH-ggz)? En behandelt u cliënten met een psychotische kwetsbaarheid, die graag weer gewoon willen meedoen in de maatschappij? Maak dan kennis met het herstelprogramma KR8 van Vincent van Gogh. 'Een magisch getal' Een boek over de onvoorspelbaarheid van het leven en de onvoorwaardelijke liefde voor een kind. NIK Utrecht kreeg interessante training over voeding in de kinderpalliatieve zorg Op 14 april jl. gaf diëtiste Katja Passchier van Revalidatiecentrum Basalt een eenmalige, interactieve training via Zoom over voeding in de kinderpalliatieve zorg. Dit... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kamerbrief afkondiging fase 2d Opschalingsplan Landelijk Netwerk Acute Zorg

  Kamerbrief afkondiging fase 2d Opschalingsplan Landelijk Netwerk Acute Zorg Minister De Jonge informeert de Tweede Kamer over afkondiging fase 2d Opschalingsplan Landelijk Netwerk Acute Zorg Maasstad introduceert een nieuwe pacemaker-therapie Het Maasstad Ziekenhuis is deze week gestart met een nieuwe techniek voor het implanteren van een pacemaker. Hierbij worden niet langer drie, maar nog slechts twee stroomdraden geïmplanteerd. Verwacht wordt dat deze techniek bijdraagt aan een minder snelle achteruitgang van de werking van de hartspier. Daarnaast is de ingreep ook een stuk minder belastend voor de patiënt. Het bericht Maasstad... Nieuwe luister- en deelsessies voor ouders in 2021. Meld je aan! 8 en 10 juni van 20.00-21.30 uur is de eerstvolgende sessie. Het thema is: Gevoelens delen die je met alleen met lotgenoten kunt delen. Actueel zorgn

Vijf digitale technieken die de zorg ontlasten

  Vijf digitale technieken die de zorg ontlasten De werkdruk in de zorg is de afgelopen jaren flink toegenomen. Mogelijk biedt technologie de oplossing. Op 4 november vertelde medisch bioloog Martijn de Groot in De Studio van NEMO over verschillende toepassingen van digitale technologie die nu al een verschil maken in de zorg. Over twee weken duidelijk of Pfizer werkt tegen nieuwe variant coronavirus Het duurt ongeveer twee weken om vast te stellen of het veelgebruikte vaccin van Pfizer en BioNTech werkt tegen de nieuwe variant van het coronavirus die in zuidelijk Afrika is opgedoken. Dat laat een woordvoerder van het Duitse bedrijf BioNTech weten. Zorg in ziekenhuizen opnieuw verder afgeschaald Ziekenhuizen melden gisteren, 25 november, een verdere afschaling van de ziekenhuiszorg. Dat staat in de monitor Toegankelijkheid van Zorg; Gevolgen van Covid-19. Op dit moment

Intervisie bijeenkomsten voor kinderverpleegkundigen

  Intervisie bijeenkomsten voor kinderverpleegkundigen Kinderverpleegkundigen die kinderverpleegkundige zorg in de thuissituatie verlenen vormen een selecte groep wijkverpleegkundigen met bijbehorende specifieke kennis en vaardigheden. Zij vervullen een belangrijke rol bij de zorg voor zieke kinderen in de thuissituatie. Naast de rol van zorgverlener vervullen zij ook een indicerende taak, volgens het normenkader en begrippenkader indiceren van de... NVvP 150 jaar: Aftermovie Jubileumdag 17 november 2021 VGN-bijeenkomsten Opleiden op Maat: anders denken over diplomatrajecten is noodzakelijk Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuwe Duitse regering wil naar een soci...

  Nieuwe Duitse regering wil naar een soci... De sociaaldemo... Psychiatrie in de media, overzicht week 47 Onze patiëntenzorg, ons vak en de activiteiten van de vereniging zijn regelmatig onderwerp van gesprek in de media. Een selectie van deze media-aandacht in week 47. RZCC tekent regioakkoord gezondheidsbevordering en preventie Donderdag 25 november vond de Kick-off van 'Vitaal in Brainport' plaats. RZCC was één van de 70 betrokken organisaties die het regioakkoord 'Gezonder leven voor iedereen' tekenden om samen de schouders te zetten onder een beweging die ervoor moet zorgen dat in... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Compliment, klacht of verzoek tot informatie?

  Compliment, klacht of verzoek tot informatie? Lees meer Wijkverpleging en huisartsen: alleen hoogstnoodzakelijke zorg nog mogelijk De vraag naar zorg thuis neemt razendsnel toe. Tegelijkertijd vallen veel zorgverleners uit door ziekte en quarantaine. Daardoor kan in de huisartsenzorg en de wijkverpleging de zorg helaas niet meer worden geboden zoals patiënten en cliënten dat gewend zijn. Dat maken de Landelijke Huisartsen Vereniging, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland en ActiZ vandaag bekend. Gelukkig negatief Wijkverpleegkundige Pauline blogt over de laconiek waarmee sommige cliënten omgaan met corona. "Al bij haar eerste cliënt was het raak. Terwijl ze dichtbij hem was,... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Een hart onder de riem steken – leren leven met trauma

  Een hart onder de riem steken – leren leven met trauma Davy Delil had al jarenlang last van trauma voordat hij leerde ermee om te gaan. Hij vertelt over de weg die hij heeft belopen. Het bericht Een hart onder de riem steken – leren leven met trauma verscheen eerst op PsychoseNet. Update on COVID-19 virus variant B.1.1.529 Anneke Westerlaken nieuwe voorzitter branchevereniging ActiZ Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Ruud en Joris: "Vrienden voor het leven"

  Ruud en Joris: "Vrienden voor het leven" Moe van je werk? Beluister aflevering 5 van de podcast Nursing Werkt over een gezonde energiebalans Journalist Basti Baroncini praat hierover met Rani Zuijdervliet. Zij is als psycholoog, trainer en coach gespecialiseerd in mensen die in de eerste fase van hun loopbaan zitten. Bovendien is ze opgeleid tot burn-out-coach. Én ze schreef een leuk boekje genaamd: 'Hoe overleef ik mijn eerste baan?'. Maaike van Sasse van IJsselt en Niels Oosterveld, 2 […] Nictiz neemt NHG-tabellen op in Nationale Terminologieserver Voortaan zijn ook de NHG-tabellen (Nederlands Huisartsen Genootschap) via de Nationale Terminologieserver (NTS) beschikbaar voor organisaties die een licentie op die tabellen hebben. Dat laat standaardeninstituut Nictiz weten. In de NTS biedt Nictiz zoveel mogelijk terminologiestelsels aan, samen met de ve

Vijf tips voor een autismevriendelijk Sinterklaasfeest

  Vijf tips voor een autismevriendelijk Sinterklaasfeest Een groot deel van de lol van het Sinterklaasfeest zit hem in de onvoorspelbaarheid. Hoe laat komt Sint met de grote zak? Krijg ik waar ik om heb gevraagd? Veel kinderen met autisme kunnen hier prima mee omgaan. Maar veel andere ook juist weer niet. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) zette vijf tips voor ouders van kinderen met autisme op een rij.1. Kijk goed naar je eigen kindDit is de... Human medicines European public assessment report (EPAR): Steglujan, ertugliflozin,sitagliptin, Diabetes Mellitus, Type 2, Date of authorisation: 23/03/2018, Revision: 8, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Steglujan, ertugliflozin,sitagliptin, Diabetes Mellitus, Type 2, Date of authorisation: 23/03/2018, Revision: 8, Status: Authorised Onderhandelingen Cao-ggz op de rails, resultaten

MIND vraagt de Tweede Kamer om resultaat voor jeugd

  MIND vraagt de Tweede Kamer om resultaat voor jeugd 26 november 2021 –  Het jaarlijkse CBS onderzoek liet duidelijk zien: het gaat niet goed met de mentale gezondheid van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Het IGJ-inspectierapport dit jaar concludeerde dat de zorg voor jongeren met psychische klachten tekortschiet. De wachtlijsten zijn enorm. MIND is nauw betrokken bij de hervormingsagenda jeugd die moet leiden tot verbeteringen... Lees... Brancheorganisatie De Nederlandse GGZ spreekt zich uit tegen schoolsluiting "Het demissionaire kabinet beraadt zich op strengere maatregelen om de aantallen coronabesmettingen onder controle te krijgen. De optie om scholen te sluiten wordt daarbij ook overwogen. Wij hebben er vanzelfsprekend begrip voor dat het aantal besmettingen moet dalen. Wij wijzen er echter op dat  tijdens eerdere lockdowns indringend duidelijk werd welke gevolgen zo'n sluiting voor

De Nederlandse ggz bezorgd over mentale gevolgen van schoolsluiting voor kwetsbare jeugd

  De Nederlandse ggz bezorgd over mentale gevolgen van schoolsluiting voor kwetsbare jeugd 26 november 2021 – Het demissionaire kabinet beraadt zich op strengere maatregelen om de aantallen coronabesmettingen onder controle te krijgen. De optie om scholen te sluiten wordt daarbij ook overwogen. Wij hebben er vanzelfsprekend begrip voor dat het aantal besmettingen moet dalen. Wij wijzen er echter op dat  tijdens eerdere lockdowns indringend duidelijk werd welke... Lees... Vijf tips voor een autismevriendelijk Sinterklaasfeest 26 november 2021 – Een groot deel van de lol van het Sinterklaasfeest zit hem in de onvoorspelbaarheid. Hoe laat komt Sint met de grote zak? Krijg ik waar ik om heb gevraagd? Veel kinderen met autisme kunnen hier prima mee omgaan. Maar veel andere ook juist weer niet. Vijf tips voor ouders van autisme.nl ... Lees verder... Het bericht Vijf tips voor een autismevriendelijk Sinterklaasf

Overledenen per week, provincie en gemeente, week 46, 2021

  Overledenen per week, provincie en gemeente, week 46, 2021 Tabellen met gegevens over het aantal overledenen onder de bevolking van Nederland per week. Uitsplitsingen naar gemeente. leeftijd, geslacht, Wlz-zorggebruikers. 'Adviseer depressieve ouderen vitamine D-supplementen' Ouderen met een depressie hebben vaker een verlaagd vitamine D-gehalte en een zwakkere lichamelijke gezondheid dan niet-depressieve ouderen. Daarom raadt psychiater Karen van den Berg artsen aan om depressieve ouderen vitamine D-supplementen voor te schrijven. Dat concludeert van den Berg uit onderzoek, waarop ze op 1 december promoveert aan Rijksuniversiteit Groningen. Depressie bij ouderen Van... Gesprekskaart over leefstijl De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) heeft een gesprekskaart over leefstijl uitgebracht, getiteld "Mijn gesprek over leefstijl". Het is een manier om het o

Kamerbrief t.b.v. Wetgevingsoverleg sportbeleid

  Kamerbrief t.b.v. Wetgevingsoverleg sportbeleid Staatssecretaris Blokhuis stuurt de Tweede Kamer de kamerbrief t.b.v. Wetgevingsoverleg sportbeleid Start onderhandelingen cao GGZ Op donderdag 18 november zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuwe cao GGZ. Alle partijen hebben in deze eerste bijeenkomst hun inzet beargumenteerd en er zijn diverse verduidelijkingsvragen gesteld. Hier lees je kort wat dit betekent. The post Start onderhandelingen cao GGZ appeared first on NU91. In week 46 overleden bijna 900 meer mensen dan verwacht In week 46 overleden bijna 3 850 mensen. Dat zijn er bijna 900 meer dan verwacht, er is oversterfte. Vooral de sterfte onder 80-plussers nam toe. De sterfte is verhoogd onder alle leeftijden. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .