Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november 22, 2021 tonen

JASON

  JASON The post JASON appeared first on Jeugdzorg Nederland. Aanbieding OMT advies en kabinetsreactie Minister De Jonge biedt de Tweede Kamer het 130ste OMT advies en kabinetsreactie.Deze stukken zijn ook in afschrift naar de Eerste Kamer gestuurd Perio Workshop 2021 meets to develop clinical practice guideline on treatment of stage IV periodontitis Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kamerbrief over Richtlijnen goede voeding bij diabetes type 2

  Kamerbrief over Richtlijnen goede voeding bij diabetes type 2 Staatssecretaris Blokhuis stuurt de Tweede Kamer de brief over Richtlijnen goede voeding bij diabetes type 2 Video: Handen af van de ambulance! Scheldpartijen. Duwen, trekken, intimideren. Ambulanceverpleegkundigen maken het regelmatig mee. Na het laatste heftige incident in Den Haag zijn ze alle intimidatie... Emotet; de digitale plaaggeest is terug van weggeweest Berucht, beroemd, gevreesd, Emotet malware was het allemaal. Tot begin dit jaar. De Nederlandse politie rolde samen met diverse buitenlandse opsporingsdiensten het Emotet netwerk op en schakelde het uit. Maar voor een digitaal virus is geen vaccin en dus is Emotet terug, vernieuwd en verbeterd. Zondag 14 november is de vernieuwde Emotet-malware voor het eerst weer waargenomen. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?

Kort economisch nieuws van 22 november 2...

  Kort economisch nieuws van 22 november 2... Het RIVM meldt ... Praat mee, denk mee, doe mee via het Wzd-ledenplatform! 22 november 2021 - Om leden met elkaar in verbinding te brengen, introduceren wij daarom het Wzd-ledenplatform. Op dit platform kunnen leden van Zorgthuisnl terecht met het delen van kennis en ervaringen met andere leden en het leggen van contacten met andere aanbieders in uw regio. Human medicines European public assessment report (EPAR): Cotellic, cobimetinib, Melanoma, Date of authorisation: 20/11/2015, Revision: 11, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Cotellic, cobimetinib, Melanoma, Date of authorisation: 20/11/2015, Revision: 11, Status: Authorised Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuwe versie cliëntenportaal

  Nieuwe versie cliëntenportaal Nieuw medicamenteus stappenplan in herziene NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 De NHG-Standaard Diabetes mellitus 2 is herzien en bevat een nieuw medicamenteus stappenplan voor zeerhoogrisicopatiënten. Het advies is om bij deze patiënten eerder te starten met SGLT2-remmers en GLP1-receptoragonisten. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat deze bloedglucoseverlagende middelen voor een afname van de kans op hart- en vaatziekten zorgen. Stijgende druk op ggz-sector en zorgprofessionals Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuw in het bestuur: Francisco Steenbakkers en Volkan Yildirim

  Nieuw in het bestuur: Francisco Steenbakkers en Volkan Yildirim Op 16 november zijn Francisco Steenbakkers en Volkan Yildirim benoemd als NVP-bestuurslid. We stellen hen graag aan u voor! Tips om info Zorg voor Beter toe te passen in je werk Uit de Algemene Ledenvergadering najaar 2021 Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Digitaal op bezoek: met een handreiking en website nu direct aan de slag

  Digitaal op bezoek: met een handreiking en website nu direct aan de slag Vergadering Algemeen Bestuur GGD NOG d.d. 18 november 2021 EMA evaluating data on booster dose of COVID-19 Vaccine Janssen, CHMP, 22/11/2021 EMA has started evaluating an application for the use of a booster dose of COVID-19 Vaccine Janssen to be given at least two months after the first dose... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Zuyderland ziekenhuizen verzoekt personeel met corona door te werken

  Zuyderland ziekenhuizen verzoekt personeel met corona door te werken De Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Sittard hebben personeel dat besmet is met het coronavirus verzocht om toch aan het werk te gaan. Dit geldt alleen voor degenen die klachtenvrij zijn. Daarnaast is het vrijwillig. De Ondernemingsraad is hier tegen. Maandag overleggen het ziekenhuisbestuur en de OR. Dat meldt Skipr. Najaarscampagne NVM-mondhygiënisten Tijdens het NVM-najaarscongres werd de najaarscampagne van NVM-mondhygiënisten gestart om de mondhygiënist verder bij het Nederlandse publiek op de kaart te zetten. Met de campagne wil de beroepsorganisatie duidelijk maken wat de rol en de professionaliteit van de mondhygiënist is in het mondzorgteam, en op deze manier de mondhygiënist positioneren als expert in de preventieve mondzorg. Oproep: neem deel aan de heropende COVID-19 registratie

Uitreiking BOOA Research Grant en Aanmoedigingsprijs 2021

  Uitreiking BOOA Research Grant en Aanmoedigingsprijs 2021 De Stichting BOOA van de NVMKA stelt jaarlijks een prijs beschikbaar ter stimulering van innovatief wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Deze prijs, de BOOA Research Grant, is bedoeld om jonge onderzoekers een zetje in de rug te geven om dat onderzoek op gang te krijgen. De jury, bestaande uit […] Minder zorg voor ouderen door coronatsunami Belang preventieve mondzorg bij kinderen en de rol van de mondhygiënist op de kaart bij de gemeente Op donderdag 19 november zette Lieneke Steverink-Jorna het belang van preventieve mondzorg bij kinderen en de rol van de mondhygiënist hierin op de kaart bij de Gemeente Oude IJsselstreek. Lieneke sprak online voor de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling over de mondhygiënist op het consultatiebureau.

Human medicines European public assessment report (EPAR): Vantavo (previously Alendronate sodium and colecalciferol, ...

  Human medicines European public assessment report (EPAR): Vantavo (previously Alendronate sodium and colecalciferol, MSD), alendronic acid,colecalciferol, Osteoporosis, Postmenopausal, Date of authorisation: 16/10/2009, Revision: 17, Status: Authorised Human medicines European public assessment report (EPAR): Vantavo (previously Alendronate sodium and colecalciferol, MSD), alendronic acid,colecalciferol, Osteoporosis, Postmenopausal, Date of authorisation: 16/10/2009, Revision: 17, Status: Authorised Zwolsch Duimpje voor Regenboog Alliantie Dimence Groep Stigma's verkleinen, speerpunt van nieuwe voorzitter van de Nederlandse ggz Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nu beschikbaar: KNMP-brochure 2022 over vergoeding apotheekzorg per zorgverzekering

  Nu beschikbaar: KNMP-brochure 2022 over vergoeding apotheekzorg per zorgverzekering Kijktip: de IDFA primeur Jason van Maasja Ooms 22 november 2021 – Een pijnlijk eerlijk portret van de 22-jarige Jason, die traumatherapie ondergaat. Het is het derde en laatste deel van Maasja Ooms' trilogie over de falende Nederlandse jeugdzorg. Uitgezonden op 21 november door 2Doc.  Bekijk de documentaire en het interview met regisseur  Maasja Ooms hier terug.  Jason is de laatste film van je drieluik... Lees verder... Het bericht... Afscheid van Gert-Jan Lind Deze week nam Gert Jan Lind afscheid van het NVP- bestuur. Het bestuur en bureau bedanken Gert- Jan voor zijn enorme inzet, zijn kritische blik en zijn plezierige aanwezigheid! Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Code zwart? 'De zorg zakt nu door de hoeven'

  Code zwart? 'De zorg zakt nu door de hoeven' Anderhalve week na de persconferentie van minister De Jonge en premier Rutte is er nog geen verbetering van de situatie in de zorg. Verpleegkundigen en verzorgenden... Modelstudie: 'Last covid-19 in Europa blijft voorlopig hoog' Stijgende kosten voor personeel en zorg drukken resultaten GGZ 22 november 2021 – De GGZ is de enige grote zorgsector waar in het eerste coronajaar de resultaten afnamen. Ten opzichte van 2019 daalde in 2020 het gezamenlijke nettoresultaat in de GGZ-sector met bijna 27% tot € 95 miljoen. Ziekenhuizen en organisaties in de ouderen-, gehandicapten- en jeugdzorg deden het vorig jaar gemiddeld juist beter, vooral... Lees verder... Het bericht Stijgende... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuws

Els Damsma over Platform Zorgvragers Eijsden-Margraten

  Els Damsma over Platform Zorgvragers Eijsden-Margraten Els Damsma Voor mensen met een beperking kan het moeilijk zijn om deel te nemen in de maatschappij. Platform Zorgvragers Eijsden-Margraten (PZEM) moedigt hen aan om gebruik te maken van de mogelijkheden, die er zijn om toch mee te doen. Het Platform meldt aan de gemeente waar de mensen tegen aan lopen en geeft aan hoe de ondersteuning kan worden verbeterd. Els Damsma  van PZEM vertelt u... Als je lichaam herinnert wat je zelf bent vergeten Pien onderzoekt de mogelijkheid dat het lichaam bepaalde herinneringen heeft opgeslagen, waarvan haar bewuste geen weet heeft. Het bericht Als je lichaam herinnert wat je zelf bent vergeten verscheen eerst op PsychoseNet. CZ vergoedt digitale versie ggz-therapie CZ is per 1 november 2021 een partnership aangegaan met Moovd. De zorgverzekeraar vergoed voortaan een digitale variant va

De kunst van iemands ‘Naaste’ zijn

  De kunst van iemands 'Naaste' zijn Over Naastentraining Naasten van mensen met een ernstige psychische aandoening hebben het vaak zwaar. Ze weten niet hoe ze zich staande kunnen houden bij alle hectiek en emotie waarmee ze worden geconfronteerd. Ze willen vooral dolgraag hun kwetsbare familielid of vriend(in) helpen, maar onbedoeld doen ze dat lang niet altijd optimaal.Om die reden hebben SPV Tiny van Hees en... 'Geen enkele andere medische discipline zet de familie buitenspel' Aandacht voor naastbetrokkenen: het mes snijdt aan twee kanten Er zijn twee goede redenen om in een serie over 'preventie in de ggz' aandacht te besteden aan mantelzorgers. De eerste is dat deze mantelzorgers, meer dan gemiddeld, een verhoogd risico lopen om overbelast te raken en daarmee zelf mentale problemen te ontwikkelen. De tweede is dat zij een belangrijke rol kunnen spelen in het...

Storing op SBV-Z diensten

  Storing op SBV-Z diensten 21-11-2021 | 18:39 Beste SBV-Z gebruiker, Vanwege een verstoring ondervindt u mogelijk problemen met de diensten van SBV-Z. De oorzaak van de ... Even voORstellen - Eveline Kraaijeveld Klimaatbewust eten gemakkelijker maken Wageningse onderzoekers bekijken hoe ze klimaatbewuste keuzes aantrekkelijker en gemakkelijker kunnen maken voor de consument. Bijvoorbeeld door in restaurants vegetarische gerechten te promoten of door consumenten bewust hun waarden te laten vertalen naar gedrag. Meer plantaardig Uit recente cijfers van de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) blijkt dat voedselproductie,... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .