Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november 18, 2021 tonen

LIVE Q&A on COVID-19 therapeutics

  LIVE Q&A on COVID-19 therapeutics Meer samenwerking nodig om antibioticaresistentie goed aan te pakken Handvatten voor ondersteuning en begeleiding verpleegkundigen op werkvloer: infographic Concrete handvatten bieden voor de ondersteuning en begeleiding van verpleegkundigen en verzorgenden op de werkvloer in onzekere en stressvolle tijden. Dat is wat Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) en ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises beogen met de infographic die zij deze week publiceren en delen met ziekenhuizen in heel Nederland. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Wietse Tol benoemd tot ARQ-hoogleraar ‘Global Mental Health and Social Justice’

  Wietse Tol benoemd tot ARQ-hoogleraar 'Global Mental Health and Social Justice' De Vrije Universiteit Amsterdam heeft prof. dr. Wietse Tol benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel 'Global Mental Health and Social Justice'. De bijzondere leerstoel is ingesteld door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum en is binnen de universiteit ondergebracht bij het Athena Instituut. Coronavirus en uw bezoek aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum Laatste update: vrijdag 5 november Dit bericht wordt bijgewerkt als er nieuwe ontwikkelingen zijn. For English, see below. Start Integrale Gezondheidsmonitor COVID-19: grootschalig onderzoek naar impact coronacrisis op publieke gezondheid Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de gemeenschappelijke GGD'en in samenwerking met GGD GHOR Nederland, het Nivel en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum - sam

GGD-vaccinatie locatie in Ikazia vanaf 22 november 2021

  GGD-vaccinatie locatie in Ikazia vanaf 22 november 2021 Vanaf maandag 22 november 9.00 uur is er een vaccinatie locatie van de GGD in de wachtruimte van onze poliklinische apotheek, net voorbij de aanmeldzuilen. Patiënten, begeleiders, bezoekers en medewerkers kunnen hier zonder afspraak een coronavaccinatie krijgen. Vierde coronagolf legt weer hoge druk op zorg en jeugdhulp - IGJ geeft ruimte en vertrouwen Alweer legt het coronavirus een enorme druk op de zorg en de jeugdhulp. Door het oplopend aantal besmettingen en door de maatregelen die nodig zijn om het virus te bestrijden. Bovendien kampen zorgaanbieders met tekorten aan personeel. Of medewerkers zijn moe en uitgeblust. Zorgaanbieders kunnen soms niet anders dan hun werk daarop aanpassen. Af en toe moeten zij afwijken van wat gebruikelijk is.... Nieuwsbrief Kansrijke Start oktober 2021 In deze nieuwsbrief, Kansri

Platform voor kennisdeling rondom zib-compliance

  Platform voor kennisdeling rondom zib-compliance Op het online platform digitaleuitwisseling.nl kan iedereen in gesprek gaan over de implementatie van zibs en wat daar zoal bij komt kijken. Het platform speelt zo een belangrijke rol bij het delen van kennis en kunde rondom de implementatie van zibs. Het Raamwerk zib-compliance levert zo een bijdrage aan het verkrijgen van structuur en overzicht over de vele vraagstukken rondom... KNMG-webinar: Euthanasie bij dementie - Uitleg en overwegingen nieuwe normen Op 1 december publiceert de KNMG het standpunt 'Beslissingen rond het levenseinde', waaraan ook Verenso meewerkte. Om 19.00 uur start dan het webinar Euthanasie bij dementie - Uitleg en overwegingen nieuwe normen. Inge Steinbuch (ActiZ): 'Mooi om te zien hoe enthousiast deelnemers zijn over inzichten die KIK-V hen oplevert' ActiZ is een van de ketenpart

Kijktip: 21 november documentaire 'Jason'

  Kijktip: 21 november documentaire 'Jason' Op zondag 21 november zendt de VPRO het laatste deel van een schokkende documentaireserie over de jeugdzorg uit. De film van documentairemaker Maasja Ooms volgt Jason, een 22-jarige student, terwijl hij intensieve traumatherapie ondergaat en toont de ingrijpende gevolgen van zijn traumatische jeugd. Overzicht (niet) gecontracteerde verzekeraars 2022 (d.d. 18.11.21) Aangescherpte coronamaatregelen Trajectum Coronamaatregelen Trajectum Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Collectiviteitskorting op je zorgverzekering voor 2022

  Collectiviteitskorting op je zorgverzekering voor 2022 Bij zowel zorgverzekeraar IZZ als bij zorgverzekeraar CZ kun je gebruik maken van een collectiviteitskorting die je krijgt, omdat je werknemer ... Corona update Sinds onze vorige nieuwsbrief van donderdag 11 november jl. hebben we onze leden met een aantal nieuwsflitsen op de hoogte [...] Lees verder... EMC-ESD event gaat door! Op dinsdag 23 ... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

DIY 2.0: een EMC lab met homemade FAR

  DIY 2.0: een EMC lab met homemade FAR André Canrinus van ... Praktische benaderingen in het dagelijks... Elk modulair elektroni... Waar moet u opletten bij de keuze van ee... EMC-afschermingstenten... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Gevolgen coronacrisis voor mensen met psychische klachten

  Gevolgen coronacrisis voor mensen met psychische klachten De helft van de mensen met psychische problemen houdt blijvende negatieve gevolgen over aan de coronacrisis. Dat blijkt uit het het zevende coronaonderzoek onder het ggz-panel van MIND. Werkbezoek aan Technologie en Zorg Academie in Ulft Tijdens een werkbezoek op 4 november 2021 werden wethouders, bestuurders van zorgorganisaties, ondernemers en adviseurs geprikkeld om na te denken over mogelijkheden van digitale zorg in de eigen organisatie. Het gezelschap – deelnemers van de Thematafel Gezondste Regio Achterhoek – bezocht de Technologie en Zorg Academie (TZA) in Ulft. Een inspirerend bezoek waar de deelnemers... CWZ breidt gebruik 'Thuis app met Zuurstof' uit Het feit dat, voor de vierde keer in bijna twee jaar, de ziekenhuizen weer volstromen met coronapatiënten betekent de behoefte aan oplossingen om ee

Coalitiepartijen willen geld vrijmaken voor Kickstart Medicatieoverdracht

  Coalitiepartijen willen geld vrijmaken voor Kickstart Medicatieoverdracht Naar aanleiding van de begrotingsbehandeling van VWS heeft D66 samen met CDA, VVD en ChristenUnie op 26 oktober een amendement ingediend. Met dit amendement wordt er gevraagd om budget toe te kennen aan de Kickstart Medicatieoverdracht. Psychological treatment of perinatal depression: a meta-analysis Psychological interventions for perinatal depression not only reduce depression, but also improve social support, anxiety, functional impairment, parental stress, and marital stress. Read own new open access meta-analysis in Psychological Medicine. VIPP GGZ, laatste etappe in zicht Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Brandbrief aan minister De Jonge: Zie af van quarantaineplicht voor gezonde zorgmedewerkers!

  Brandbrief aan minister De Jonge: Zie af van quarantaineplicht voor gezonde zorgmedewerkers! Zorgverzekeraars maken het makkelijker om thuiszorgtechnologie vergoed te krijgen Antimicrobial consumption in the EU/EEA (ESAC-Net) - Annual Epidemiological Report for 2020 For 2020, twenty-nine countries (27 European Union (EU) Member States and two European Economic Area (EEA) countries - Iceland and Norway) reported data on antimicrobial consumption. Twenty-five countries reported data for both community and hospital consumption; two countries (Germany and Iceland) reported only community consumption, and two countries (Cyprus and Czechia) reported total... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

76e CEEES Meeting, online meeting 30 nov...

  76e CEEES Meeting, online meeting 30 nov... Op 30 november en 1 de... Nieuwe handreiking mededinging 2021 'Er is veel meer mogelijk dan vaak wordt gedacht' De nieuwe handreiking van het CPZ gaat over mededinging en dan… Surveillance of antimicrobial resistance in Europe, 2020 data The results presented in this executive summary are based on antimicrobial resistance (AMR) data from invasive isolates reported to the Central Asian and European Surveillance of Antimicrobial Resistance (CAESAR) and the European Antimicrobial Resistance Surveillance Network (EARS-Net) in 2021 (data referring to 2020). Twelve countries and Kosovo1 reported data to CAESAR, while 29 countries,... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Nieuwe test meet beter de slikcapaciteit van hoofd-halskankerpatiënten

  Nieuwe test meet beter de slikcapaciteit van hoofd-halskankerpatiënten Met de nieuw ontwikkelde Swallowing Proficiency for Eating And Drinking (SPEAD)-test wordt de tijd die een persoon nodig heeft voor het wegslikken van een dun-vloeibare, een dik-vloeibare en een vaste bolus gemeten. Wietse Tol benoemd tot ARQ-hoogleraar 'Global Mental Health and Social Justice' De Vrije Universiteit Amsterdam heeft prof. dr. Wietse Tol benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel 'Global Mental Health and Social Justice'. De bijzondere leerstoel is ingesteld door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum en is binnen de universiteit ondergebracht bij het Athena Instituut. Zingeving in de ggz Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Thuisbehandeling oncologische zorg bij VieCuri

  Thuisbehandeling oncologische zorg bij VieCuri In lijn met de ontwikkeling dat steeds meer ziekenhuis zorg aangeboden wordt binnen de eigen omgeving van de patiënt is het VieCuri Ziekenhuis begonnen met het aanbieden van oncologische zorg aan huis. Voorafgaand aan dit besluit heeft het ziekenhuis een succesvolle pilot uitgevoerd. Inmiddels worden de eerste kankerpatiënten al thuis behandeld door oncologieverpleegkundigen van VieCuri. Het... Volg de tien winnaars van de Special Media Awards 2021 Vrijdag 5 november vond de Special Media Awards plaats. Dit event, georganiseerd door Amerpoort, zet mensen met een verstandelijke beperking in het zonnetje door per jaar winnaars te kiezen in... Inlogcode online ALV van de NVAVG op 19 november De inlogcode voor de ALV van 19 november 09.30 uur is vandaag per Siilo en e-mail verstuurd.  Hieronder volgt het eerder verspreide bericht

Dit zijn de opvallendste nieuwe kerncijfers over drugsgebruik onder Nederlanders

  Dit zijn de opvallendste nieuwe kerncijfers over drugsgebruik onder Nederlanders 18 november 2021 – In de jaarlijkse Gezondheidsenquête en de tweejaarlijkse Aanvullende Module Middelen van de Leefstijlmonitor (LSM-A middelen) wordt het gebruik van drugs onder volwassenen in Nederland in kaart gebracht. De resultaten daarvan vormen de kerncijfers voor het beleid over drugsgebruik onder volwassenen. Het Trimbos-instituut publiceert deze cijfers in de Nationale Drug... Trimbos ontwikkelt 9 persona's voor verschillende typen drugsgebruik 18 november 2021 – Jongeren hebben allerlei verwachtingen van bij het gebruik van alcohol of drugs. Die zijn van invloed op de keuze om wel of geen alcohol of drugs te gebruiken. Om daar meer inzicht in te krijgen, ontwikkelde het Trimbos-instituut negen persona's: gedetailleerde omschrijvingen van verschillende typen gebruikers van alcohol en drugs. Op die... Lee

Heel mager en toch diabetes type 2? 'Er bestaan meer subtypes van diabetes'

  Heel mager en toch diabetes type 2? 'Er bestaan meer subtypes van diabetes' Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week: ik heb de diagnose diabetes type 2, maar ik ben juist heel mager. Klopt dat wel? Huisarts en leefstijldeskundige Jacqui van Kemenade: "Een deel van de mensen met de diagnose diabetes type 2 heeft eigenlijk LADA, een subtype van diabetes type 1." AZW: vacatures naar branche en regio, 2017-2021 Vacatures zorg en welzijn, AZW-hoofdbranche, RegioPlus-(arbeidsmarkt)regio, 4e kwartaal 2017 - 2e kwartaal 2021 Nieuwe praatkaarten over IBD Crohn & Colitis NL, de patiëntenorganisatie van mensen met chronische darmziekten (IBD), heeft nieuwe praatkaarten over de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en ileostoma's ontwikkeld. Met deze kaarten kunnen gezondheidsprofessionals duidelijke uitleg geven over I

Nicole Voet wint Van Hoytema Trofee 2021

  Nicole Voet wint Van Hoytema Trofee 2021 Op woensdag 17 november is tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) in Utrecht, de Van Hoytema trofee uitgereikt aan dr. Nicole Voet. Zij is revalidatiearts voor revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem en heeft het afgelopen jaar het vak op een bijzonder effectieve en positieve manier voor het voetlicht gebracht. Ondanks alle problematiek rondom het... Wereld Prematurendag: ouders van Niek vertellen over hun ervaring Niek werd met 34 weken te vroeg geboren in ons Moeder Kind Centrum. Op 17 november, Wereld Prematurendag vertellen de ouders van Niek hoe zij de vroeggeboorte hebben ervaren. Voeding & Dieet Best zoekt diëtist voor 8 uur per week | Best Om de toestroom van aanmeldingen in mijn eerstelijnspraktijk in Best aan te kunnen, ben ik op zoek naar een ondernemende diëtist die sam