Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november 16, 2021 tonen

Blog: de kleinschaligheid van Dokter Bosman geeft ruimte

  Blog: de kleinschaligheid van Dokter Bosman geeft ruimte Dokter Bosman is nog een kleine club met korte lijnen; precies wat ik zocht. LIVE Q&A on COVID-19 VWS: boostervaccinatie voor zorgmedewerkers start 19 november Zorgmedewerkers krijgen vanaf vrijdag 19 november een boostervaccinatie aangeboden. Aanvankelijk was het de bedoeling om daar in december mee te beginnen. V&VN had,... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Kort economisch nieuws van 16 november 2...

  Kort economisch nieuws van 16 november 2... ... Valerie Vertelt | Buikkrampjes: 8 tips door jeugdverpleegkundige Valerie Benchmark Ziekenhuizen BDO: COVID verscherpt tweedeling tussen ziekenhuizen De tweedeling tussen ziekenhuizen is verscherpt. Dat komt doordat het rendement van kleinere en middelgrote ziekenhuizen hard daalt, terwijl het rendement van grotere ziekenhuizen stijgt. Dat blijkt uit de jaarlijkse […] Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Appels en peren van Lister, geplukt door Anticimex

  Appels en peren van Lister, geplukt door Anticimex Lister de Boerderij heeft appels en peren gedoneerd aan de Voedselbank. Het fruit is geplukt door Anticimex. De Voedselbank is blij met deze donatie. Directeur Dick Bisschop van Anticmex vond het een mooie invulling van hun jaarlijkse teamuitje. Dick vindt het belangrijk dat ze elk jaar met het team iets voor een goed doel doen. Vorig jaar was dat een... Lees meer Column – We 'fixen' het wel even… Antwoorden Kamervragen over behandelarentekort ggz Staatssecretaris Blokhuis (VWS) geeft antwoord op vragen over het tekort aan behandelaren waardoor er lange wachtlijsten zijn in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en instellingen zich genoodzaakt voelen tot een patiëntenstop. Het Tweede Kamerlid Van den Hil (VVD) heeft deze vragen gesteld. Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?

Eerste wetenschappelijke onderzoek positie verzorgenden IG: werk aan de winkel

  Eerste wetenschappelijke onderzoek positie verzorgenden IG: werk aan de winkel Een primeur op de Vrije Universiteit: het eerste wetenschappelijke onderzoek naar de positie van verzorgenden IG. Onderzoekster Marieke van Wieringen heeft een duidelijke... Samenwerking sociaal domein en zorgsector ook noodzakelijk voor preventie Alarm uit de wijk: 'We slaan nu voordeuren over waar we keihard nodig zijn' Dagelijks zien we verhalen in de media over de situatie op de IC's en in de ziekenhuizen. De wijk, waar jaarlijks ruim 600.000 mensen zorg ontvangen, is net zo cruciaal... Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Webinar 'versneld samenwerken aan digitale gegevensuitwisseling in de spoedzorgketen'

  Webinar 'versneld samenwerken aan digitale gegevensuitwisseling in de spoedzorgketen' Symposium Persoonlijkheidsstoornissen Tijdens het symposium Persoonlijkheidsstoornissen wordt onder voorzitterschap van dr. Theo Ingenhoven een samenvatting gegeven van de laatste wetenschappelijke en klinisch relevante ontwikkelingen tezamen met een bondige vertaling naar de consequenties voor de dagelijkse praktijk. Korting voor NVP-leden! Morele Beraadkamer gaat zorgkantoren ondersteunen bij weging meerzorg Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

‘Ik haat van jou’; epistemisch wantrouwen bij mensen met een ernstige persoonlijkheidsstoornis

  'Ik haat van jou'; epistemisch wantrouwen bij mensen met een ernstige persoonlijkheidsstoornis Achtergrond In de diagnostiek en behandeling van patiënten met een persoonlijkheidsstoornis is de laatste decennia aanzienlijke winst geboekt. Die winst geldt voor de grote groep patiënten met een persoonlijkheidsstoornis, maar helaas minder voor hen die ook voldoen aan de criteria voor een ernstige psychiatrische aandoening (EPA-PS). Doel Beschrijven van de relatie tussen huidige paradigma's... Negatief beeld van het zelf en de ander; tweeledige aanpak bij affectfobie-therapie Samenvatting Een negatief zelfbeeld is bij veel psychiatrische stoornissen een bekend symptoom. In veel behandelingen, zoals de cognitieve gedragstherapie (CGT) en psychodynamische therapie (PD), wordt daar dan ook mee gewerkt. Bij CGT richt men zich op het zelfbeeld, terwijl men bij PD met het zelfbeeld en het beeld van d

Laurentius opent zelfmeetkiosk voor patiënten

  Laurentius opent zelfmeetkiosk voor patiënten Eerder deze maand zijn bij het Laurentius Ziekenhuis twee zelfmeetkiosken in gebruik genomen. Daar kunnen patiënten zelf hun bloeddruk, saturatie (zuurstof in het bloed), hartfrequentie, lengte, gewicht en BMI meten. Patiënten die de zelfmeetkiosk gebruiken krijgen de resultaten direct mee op een ticket. Daarnaast worden de meetresultaten ook automatisch in het patiëntendossier verwerkt. Daar... Mogelijke toepassingen van virtual reality voor de forensische psychiatrie Achtergrond Virtual reality (VR) is de laatste jaren aan een serieuze opmars bezig door de betere kwaliteit en toegankelijkheid van VR-brillen en -software. Hoewel VR steeds vaker gebruikt wordt binnen de psychiatrische zorg is er nog weinig bekend over de mogelijke toepassingen van VR binnen de forensisch psychiatrie. Doel Onderzoeken welke VR-toepassingen er reeds bestaan die ook ingezet...

Nieuwe huisartsenbrochures over 2 zeldzame ziekten

  Nieuwe huisartsenbrochures over 2 zeldzame ziekten Recent zijn 2 nieuwe huisartsenbrochures gepubliceerd over zeldzame ziekten. Het gaat om Aangeboren hartafwijkingen (AHA) en Ehlers-Danlos syndromen (EDS). Binnenkijken bij Sius (De Lichtenvoorde) Binnenkijken bij Amaris Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Binnenkijken bij het Maanderzand

  Binnenkijken bij het Maanderzand Binnenkijken bij stichting Abrona Binnenkijken bij WilgaerdenLeekerweideGroep Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

Webinar betrekken naasten

  Webinar betrekken naasten Naasten hebben een belangrijke rol in het herstelproces van mensen met psychische of verslavingsproblematiek. Daarom is er een generieke module Naasten over de samenwerking met én ondersteuning van naasten. Om kennis te maken met de vernieuwde standaard organiseert Akwa GGZ een gratis interactief webinar op dinsdag 7 december om 19.00 uur. Hoe kun je als professional naasten zo goed mogelijk... Brancheorgansiaties pleiten voor meer aandacht preventie mentale problemen Aanstaande donderdag (18 november) gaat de Tweede Kamer met demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis in debat over 'leefstijlpreventie'. Branchevereniging De Nederlandse ggz ziet dat de aandacht voor preventie en leefstijl(geneeskunde) gelukkig toeneemt, maar merkt op dat de discussie zich vaak beperkt tot bepaalde leefstijlgebieden als voeding en beweging, of misbruik van (of verslaving aan)...

Dementie voorkomen of uitstellen door leefstijl

  Dementie voorkomen of uitstellen door leefstijl Een gezonde leefstijl kan eraan bijdragen dat dementie niet of later optreedt. Het voorkomen van ernstig overgewicht en hoge bloeddruk, stoppen met roken en het ondernemen van cognitieve en sociale activiteiten zijn leefstijlfactoren die daarbij belangrijk zijn. Dat blijkt uit een literatuuronderzoek van het RIVM. BRAVO Het RIVM voerde een literatuuronderzoek uit naar risicofactoren voor... Hoogsensitiviteit Congres op donderdag 9 december 2021 in Eindhoven. Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is allang niet meer het zweverige verschijnsel dat het ooit leek. Meer en meer komt er een wetenschappelijke basis te liggen onder het denken over en werken met hoogsensitieve personen. Wat verstaan we onder hoogsensitiviteit en hoogsensitieve personen? Wat maakt hen anders dan anderen en hoe houd je... 180 duizend riskante cannabisgebruik

Kamerbrief over planning wetsvoorstellen verbreding inzet CTB

  Kamerbrief over planning wetsvoorstellen verbreding inzet CTB Minister De Jonge stuurt de Eerste Kamer brief over planning wetsvoorstellen verbreding inzet CTB Wijziging woonplaatsbeginsel Jeugdwet Gemeenten zijn sinds 2015 (financieel) verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Het woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet bepaalt welke gemeente verantwoordelijk is voor de Jeugdhulp. Deze gemeente betaalt ook de jeugdhulp. Per 1 januari 2022 wijzigt het woonplaatsbeginsel (Wet wijziging woonplaatsbeginsel Jeugdwet). Er komen dan andere spelregels om te bepalen welke gemeente verantwoordelijk wordt voor... Leukeronline.nl is gids voor professionals in gehandicaptenzorg Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen? Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief .  

22 maart 2022 | Dag van de medicatieveiligheid

  22 maart 2022 | Dag van de medicatieveiligheid Herken jij onveilige situaties en risico's? En weet je hoe je omgaat met specifieke patiëntgroepen, zoals ouderen, medicijnverslaafden of pijnpatiënten? The post 22 maart 2022 | Dag van de medicatieveiligheid appeared first on BRV Nederland. Podcast over imago gehandicaptenzorg: "Mensen hebben geen idee wat ons werk inhoudt" Milou Schraverus wint NVvK- Elmex © scriptieprijs! Het lustrumcongres van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK) vond plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 november in de Apenheul in Apeldoorn. Tijdens het congres is voor de zevende keer de NVvK- Elmex® scriptieprijs voor de beste scriptie op het gebied van de kindertandheelkunde uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks alternerend uitgereikt aan de beste […] Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontva